Reklama

Reklama

Zabiják z Bangkoku

  • Česko Sniper z Bangkoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příbeh hluchoněmého rváče a jeho partnera z Bankoku. Jednoho dne dostanou nový úkol týkající se čistek v podsvětí. Hlavný hrdina se seznamuje s milující ženou a začíná pochybovat o správnosti svých činů. Právě ten pocit však v jeho profesi znamená největšího nepřítele. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh hluchoněmého nájemního vraha, který kvůli svému handicapu najde přátele právě mezi podsvětím a na jeho způsobu života mu nepřijde nic špatného do doby, než se zamiluje. Pak se ovšem jeho život začne hroutit jako domeček z karet. Dobře natočený akční film, kde je použito velmi málo slov, prostřihy do dětství hlavního hrdiny, které nám dávají pochopit, proč je takový, jaký je a s velmi pěkným závěrem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No on to zrovna nebyl úplně sniper. Sniperku hlavní hrdina použil pouze ze začátku a této scéně s přihlížející holčičkou fakt nechybělo nic. Hlavní hrdina je sympaťák a fakt mi na něm záleželo, ta romantická linie mi úplně vykouzlila úsměv na tváři (nestíhal jsem tu thajskou kino-horskou dráhu). Akce není nějak extra nápaditá, ale je syrová, jako celý příběh. Přišlo mi, že se zvuková stopa přizpůsobila jakoby neslyšícím. Občas vypadne zvuk úplně a koukáme očima hlavního hrdiny, jindy jsou tam dost divný zvuky atd. Herci byli výborní, hlavně ta lékárnice byla hrozně milá. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, čekal jsem, že film bude o sniperech a ono hlavní hrdina za celý film držel v ruce sniper pouze jednou a ještě k tomu je hluchoněmý, což mi velmi vadí, když hlavní hrdina (gangster) za celý film nemůže splodit žádnou hlášku. Romantická vložka mi taktéž velmi vadila, ubíralo to na tempu ( Zbytečné mínusy) naopak překvapí poměrně zdařilý vizuál vzhledem k stáří filmu a slušné krvavé finále, ale více než na 3 to nestačí. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tímto se Thajsko docela ve své době asi vytáhlo... Nejde o nějakou rádoby "martail arts instruktáž", které natáčí dnes, ale klasickou "woo-ovskou" střílečku. Jednoduchý děj, nájemní vrazi, mafiáni, jedni se mstí druhým, do toho hlavní hrdina, který je ze všech nejschopnější, jeho msta za zabité přátele ve finále a ani nevím proč malá love story s jednou dívkou. Ono ten film není ani tak o akci, ale úžasné atmosféře, kde tvůrci evidentně čerpali z hongkongských filmů. Zejména hra s barvami modrá-rudá jsou pro Hongkong naprosto typické. Celkově je však film velmi dobře technicky vytvořen a pojat. Hlavní scéna je zřejmě smrt kamarádky v rukou hlavního hrdiny a jeho flashback všech jeho skutků v minulosti a jejich následků ... úžasné. Remake s Nicolasem Cagem (2008) vznikl nevím proč a za jakým účelem, a i když se mi docela líbil, byla to už jen plochá akční střílečka, nic víc. Tohle má hloubku, atmosféru, určitý stupeň tajemna a zasněnosti. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších thajských filmů a spolu s Okem pangovský filmový vrchol. Možná díky relativním režisérským začátkům je jejich první společný film tak syrový a na několika místech skrz naskrz prodchnut zvláštní podmanivou atmosférou. Především to platí o zde několikrát chváleném zakončení. Hluchoněmý zabiják k až psychedelickému videoklipovému stylu ideálně pasuje. Toto kombo dokáže vzbudit dojem, že thajský snímek nepostrádá hlubokou myšlenku. Těžko říct... Každopádně se Pangové budou muset v Americe při natáčení anglicky mluveného remaku setsakra snažit, aby se vlastnímu fascinujícímu originálu za levný peníz byť jen přiblížili na pár palců. Dvakrát nevstoupíš do téže řeky - tenhle počin půjde v amerických podmínkách hodně těžko zopakovat. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výbornej syrovej příběh o hluchoněmým nájemným vrahovi, kterej sice neni příběhově zrovna originální, ale v žádným případě to nevadí a ta atmosféra prostě člověk úplně pohltí. Krom toho kamera a střih jsou někdy úplně geniálně vymyšlený, tolik zajímavých záběrů a nápadů se jen tak nevidí a akce je jednim slovem božská a to obzvlášť ta závěrečná s nádechem pomsty. Škoda, že to Pangové nerozjeli v podobným duchu i jinde než jen v tomhle jediným filmu, talent rozhodně maj. A taky je škoda, že se dál moc neprosadila Premsinee Ratanasopha, na tuhle super krásnou holku bych se dokázal dívat hodiny a je mi docela líto, že se na ní nemůžu podívat ve vícero filmech ()

Psema 

všechny recenze uživatele

2008: Pangové natočili jeden z nejhorších akčních filmů, který je nudnější než norská rodinná dramata a Nicolas Cage v něm žere listí, hladí slony a randí s hluchoněmou lékarnicí. 1999: Pangové natočili téměř geniální akční film, v němž se dobře spojily nízké náklady s umem nadějných režisérů, kteří měli hromadu nápadů a nebáli se je použít. Bangkok Dangerous je víc než líbivý akční film syrové osobní drama, u něhož jde především o skvěle napsané postavy a tepve až poté o minimalistické, ale přesto působivé (a hlavně originálně natočené) přestřelky. Nechápu, z jakého důvodu Pangové během devíti let zblbli a famózně sepsaný příběh překopali do "béčkového" paskvilu bez hlavy a paty, za který si stejně zaslouží akorát pár facek. Především pak za přepsání stoprocentně funkčních a hlavně nejvýraznějších scén originálu, u něhož vůbec nevadí, že je téměř bez dialogů. Akorát se tím potvrzují jeho kvality. Vyprávět bezeslov, pouze za pomoci hudby a zvuků, to je pravé umění. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný thriller od bratov Pangovcov. Má zaujímavý príbeh o výbornom hluchonemom nájomnom zabijakovi, ktorý je vo svojej profesii najlepší a bezchybný, ale potom ako spozná, čo je láska, začne o svojej práci pochybovať a čaká ho ešte najdôležitejšia úloha jeho kariéry. Spracovanie príbehu je na moje prekvapenie dosť kvalitné, očakával som taký typický jednoduchý príbeh o nájomnom zabijakovi, ale tu je scenár prepracovaný a s dostatkom nápadov. A je aj dôležité uvedomiť si, že toto ani nie je moc akčný film, čo vidno aj na akcii. Nie je jej moc, nájde sa tu prakticky iba niekoľko zabití a jedna dlhšia akcia na konci a tu nejde o choreografiu a efektnosť ako je to bežné v akčných filmoch, ale je skôr umeleckého charakteru, teda ju sprevádzajú originálne pohľady kamery, niekedy je len naznačená a podobné prvky. Ale celý film je natočený inak ako bežné akčné filmy, vidno, že režiséri sa snažili skôr o artový film. Niekedy je to skôr na škodu lebo viaceré scény by som radšej videl natočené klasicky, ale niektoré scény sa zase takto vydarili, hlavne spoločná cesta zabijaka s jeho mŕtvym kamarátom alebo veľmi pekný koniec. Zaujala ma tu aj romantika, len škoda, že nedostala viac priestoru. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak hlavný hrdina s lekárničkou mi sadli, s nimi som dosť spokojný, ale vedľajšie postavy už sú na tom horšie. A teraz porovnanie s remakom. Musím povedať, že nová verzia sa mi páči o niečo viac. Originál má prepracovanejší a menej predvídateľný dej, kvalitnejšiu réžiu, je nápaditejší, má krajší záver a lepšieho hlavného hrdinu. Síce Cagea mám rád, ale do tejto úlohy mi moc nesadol. Remake má lepšiu vizuálnu stránku, rýchlejší spád, odohráva sa v zaujímavejších prostrediach, má lepšie vedľajšie postavy, omnoho krajšiu hudbu a veľmi peknú romantiku, ktorej je venovaný dostatok priestoru. Čo sa akcie týka, tak sú oba filmy na tom približne rovnako, nikde nie je moc dôležitá. Ale v každom prípade oba filmy sa mi dosť páčia, každý stojí za pozretie. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 73%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zrovna akčné inferno to nieje, skôr len taký thriller/dráma, v pohode sa to dalo zvládnuť i bez titulkov. Keďže hlavná postava je hluchonemí zabijak, dialógov je po skromne. Raz si ho jeden chlapík z brandže i s manažérkou, ktorá pracuje v jednom nočnom klube, všimli na strelnici, kde robil upratovača a sem tam si zastrieľal. Streľba mu išla dobre pretože mu nevadil zvuk streľby mohol sa plne sústrediť na zásah a o tom že takýto chlapík, samotár, nikomu nič nevykecia nebolo pochýb – proste ideálny človek . Po čase sa však zaľúbil a kombinácia nájomný vrah a nevinné dievča prinesie do jeho života prvé pochybnosti. O postave sa dozvieme prečo sa stal tým čím sa stal, ako sa zoznámil z ľuďmi z fachu, jeho tréning, prvé začiatky, postrelenie priateľa a tým prechod väčšiny práce na neho. Keď však zákerný mafián znásilní v klube ich informátorku ani jeden z nich nenechajú tento čin bez povšimnutia a vydajú sa na krvavú cestu za pomstou... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já mám hlavně radost, že jsem přežil. A to ne proto, že je film o zabijákovi, ale protože ho natočili Šikmoočka. Kolem jejich filmů chodím stejně opatrně jako okolo asijské kuchyně, takže bych prosil aspoň malou pochvalu, že jsem si dobrovolně naservíroval thajský krvavý nářez. Spotřeba rajského protlaku vážně ohromující, tolik jsem ho nevyplácal ani na koleji do týdenního přídělu špaget. Co mi ale chybělo, tak vcítění do hlavního hrdiny, to je totiž klíč k úspěchu každého filmu. Tady mně klíčenku neustále někdo schovával, čili skrz kukátko to máme "jen" za tři. Sednout. (Challenge Tour 2015, film č.27) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

I hranice mezi artem a akčním filmem se může stírat, tak jako v tomto thajském filmu který na asijské poměry poměrně standartní příběh o přátelství, lásce a pomstě v prostředí těch nejnásilnějšních gangsterů a nájemných vrahů, okořeněný hluchoněmostí hlavního hrdiny, podává formou která je stylu "hollywoodských akčňáků" vzdálená víc než čemukoliv jinému. Jednak důrazem na narušené vnímání světa hlavního hrdiny a jeho psychiku, ale hlavně působivým a originálním špinavě pseudovideklipovitým nasnímáním které na první pohled působí odosobňujícím dojmem, ale ve skutečnosti funguje přesně opačně... a provází tak diváka celým příběhem až ke zdrcující katarzi, ke které nepotřebuje ani spektakulární akční scény, ani přebytečnou míru vysvětlovaček. 9/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o něco horší, než-li Nebezpečný cíl s N. Cageem. V podstatě se jedná o věrné kopie, jen s jiným hereckým obsazením. A ještě něco mají společné...nemusíte je vidět. :-) 10% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tak prvně to není film o sniperu, ale prostě se jedná o nájemného vraha. Příběh poznáte hned na začátku, vše je tak klasické, předvídatelné, ničemu moc nevěříte, je to umělé jako reklama na Barbie. Moc mi to nechutnalo... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Originálně pojatý snímek o hluchoněmém zabijákovi, ve kterém se pohne svědomí poté co pozná krásnou dívku, do které se (zcela neočekávaně) zamiluje. Vizuálně film překvapí několika zajímavostmi ale zběsilý střih akčních scén mi tentokrát moc nesedl stejně jako ploužící se nepřliš zajímavý příběh. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě ty bezdůvodný Pangovic vizuální "vychytávky" celou dobu poměrně sraly. Postavy byly taky dost slabý a alespoň pár těch přestřelek a vymazlených záběrů narazilo na úrodnou půdu. Koneckonců moje očekávání po megavtipném americkém remaku nebyly zrovna vysoké. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Vedľa Oka asi najlepší film bratov Pangov...určite je tento originál lepší ako Bangkok Dangerous s Nicholasom Cageom...a hlavnú zásluhu má na tom príbeh, ktorý je nosným bodom a vie udržať diváka až do konca..akcia až bokom..keby niet divnej thajskej kamery, a zvláštnych filtrov..zvyšujem hodnotenie...ale ináč solídny film ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

svěží filmová povídaná nacpaná přehršlí vizuálních i zvukových nápadů a syrovou akcí. A poslední scéna je opravdu nezapomenutelná, ať žije motiv pomsty v asijských bijácích! ()

zette 

všechny recenze uživatele

Styl jakym je film natocen mi vubec nesedl, ani scenar nebyl nicim vyjimecny. Myslel jsem si, ze to bude daleko lepsi film. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi zajímavý film. Ve filmu je použito několik způsobu zobrazení, proto se někdy koukáme na děj očima hlavního hrdiny, jindy vidíme jen útržky děje a stroboskop a jindy je akce zpomalena. Po jedné z prvních scén s holčičkou na střeše jsem čekal od filmu mnohem víc než jsem dostal. Čekal jsem více akce a méně lásky, bohužel tenhle film mě úplně neoslovil, takže remake s Cagem raději ani sledovat nebudu.... ()

Reklama

Reklama