Reklama

Reklama

Zbouchnutá po záruce

  • Velká Británie A Bump Along the Way (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Zbouchnutá po záruce, odehrávající se ve městě Derry v Severním Irsku, vypráví příběh nespoutané čtyřiačtyřicetileté svobodné matky Pamely (Bronagh Gallagherová), která po vášnivé noci s o polovinu mladším mužem k velkému zděšení své rezervované dospívající dcery Allegry (Lola Petticrewová) otěhotní. Zatímco se Pamela vyrovnává s nečekaným těhotenstvím a rostoucí nelibostí pobouřené Allegry, výzvy, kterým jsou obě nuceny čelit, nakonec pomohou matce a dceři lépe si navzájem porozumět. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V oblasti britských ostrovov je všetko ženské osadenstvo takpovediac po záruke. Naozaj česť výnimkám, ale aj jednodňová stáž vám ozrejmí, že je to krajina, kde ženy starnú asi najrýchlejšie na svete a tridsiatničky majú vyťahanejšie ksichty než naše dôchodkárky. A kým vyzerajú k svetu, tak už z dvojmetrovej blízkosti uvidíte, že je to samá umelina, trojmetrové riasy, natiahnuté nechty, kilá make-upu, žiaľ tento trend sa presúva už aj k nám, kde máme prirodzenú krásu. Aj preto vám hneď na začiatku tohto filmu môže prísť od žalúdka nevoľno, pretože táto vychvaľovaná „kráska“ je naozaj typickou Britkou (severoírskej odnože), čo sa dá stotožňovať aj so slovom britká. Nakoniec však film nebol takou hrôzou, ako som očakával, napriek tomu, že obludárium pokračuje ďalej vrátane dcéry, jej spolužiačok, keď ste si už na istom, že pôjde o maximálne neestetický zážitok. Ale myšlienkou aspoň niečo trafil. Otvoril tému šikany, otvoril tému neskorého tehotenstva a nezodpovednosti niektorých mužov. Lenže podľa mňa ani jednu tému poriadne neuzavrel. Takže celá pointa ušla do stratena. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Není to jen drama kuchyňského dřezu. Nálada je přesvědčivá a za srdce beroucí. Postavy si získávají mé porozumění a empatie. Film dobře pozoruje zkušenost středního věku. Kdo čeká v závěru happy end , bude speciálně překvapen. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NEMOHLA JSI JÍT NA VEČEŘI JAKO NORMÁLNÍ 40LETÁ ŽENSKÁ?" Ptá se náctiletá dcera matky po narozeninovém tahu... Ta na 40letou vypadá akorát na domalovávaném plakátu, jinak bych herečce tipl tak 60 - casting se trochu nepovedl, nevadí, pojďme dál. Celé je to jako lekce sezení jedním zadkem na dvou židlích, X témat, pár nosných, uspokojivě vyřešeno = 0. Nejvíc mě tak bavil ten bezvadný irský přízvuk :-) 40% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Laciné téma ,ale scénář k němu zas tak špatný nebyl .Ale výkony herců , asi spíš jejich výběr, působily poněkud nešťastně.Kníkání Allegry až tahalo za uši.Jinak souhlas s Arsenal83 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Otočená verzia“ známeho príbehu. V tomto filme nie mladá slečna bude (predčasne) tehotná, ale naopak, žena v pokročilom veku (ktorá si myslela, že po prvom pôrode už nemôže mať deti). Otcom je nezodpovedný mladík, ktorý sa chová ako malé decko (predovšetkým spíš ako skutočný zbabelec), a napokon vo filme nedostane väčší priestor. Film sa hlavne zameriava na už aj tak veľmi krehký vzťah matky a dcéry (Allegra). Allegra (priznajme si, že občas právom) obviňuje svoju matku, že je nezodpovedná. Na druhej strane aj ona má nemalé problémy v škole (šikana zo strany spolužiakov) a tú veľkú nechuť zo všetkého „vyleje“ na svoju matku. Striedanie vážnejších a mierumilovnejších situácií je ako na hojdačke, ale skutočnému emotívnemu vyvrcholeniu ani na jednej strane nedôjde. Z hereckej stránky dvojica B. Gallagher / L. Petticrew podáva solídny výkon, avšak sú tu rezervy. Vo filme postrácam silnejšie zastúpenie na poste „vedľajšia postava“ (Mary Moulds nie je zlá, ale nedostala väčší priestor). Z hľadiska už spomínaného „reverse“ situácii je to film s potenciálom, ktorý určite má čo povedať (a to na viacerých frontoch). Avšak ten potenciál nie je úplne správne využitý. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Reklama

Reklama