Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konec šedesátých let připravuje půdu pro nový hudební a životní styl – punk. Na americké scéně se v Detroitu objevují Stooges a MC5. Svojí neotřelou tvorbou inspirují i další muzikanty. Jejich následníci Ramones nebo New York Dolls už pokládají základy punku. Toto bouřlivé období nám v novém dokumentu upřímně a bez obalu přiblíží jeho přímí účastníci. O své zážitky se podělí třeba Iggy Pop, který byl členem Stooges, Wayner Kramer z MC5 nebo také zpěvačka Blondie Debby Harry. Vliv detroitských kapel a vznik legendárních Ramones přiblíží Marky Ramone. Punková revoluce přichází. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doporucuji vybornou knizku Josef Smolik Subkultury mladeze, kde je take kapitola o punku.Tento dil se mi libil. Ton udava hned prvni hlaska "tato, mamo, padejte". Zda se,ze prvni zacinajici generaci zlikvidivala vlna drog. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Prvý koncert the Ramones: Odohrali 12 pesničiek za 16 minút 😀😀😀 Super  dokument plný starých rockerov spomínajúcich na začiatok punkovej rebélie v USA. Dúfam že budú aj aj ďalšie diely rovnako dobré. ()

Reklama

Reklama