Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během předvolebního mítinku se neznámý útočník pokusí zastřelit kandidáta na starostu. Pátrání naznačuje, že k vraždě má motiv mnoho lidí. Chce se ho snad zbavit politický protivník? Je v ohrožení také někdo jiný? Pan Monk musí zjistit pravdu za každou cenu... (Universal)

Recenze (34)

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S potěšením jsem v televizním programu objevila opětovné uvedení seriálu Monk. Ráda se znovu podívám a jistě najdu i epizody, které mi v minulosti unikly. Pilotní film k seriálu nás seznamuje se suspendovaným policistou a nynějším detektivním poradcem Monkem a s jeho dedukčními schopnostmi Sherlocka Holmese a diagnózou Rain Mana. Úvodní film má vtip, spád a skvělého hlavního představitele Tonyho Shalhouba ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá zábava uvádějící na obrazovky jednoho z nejosobitějších televizních detektivů. Už první scéna Monkových dedukcí a postřehů neustále přerušovaná diskusí o tom jestli doma vypnul plyn je naprosto geniální.. a to nemluvím o takových skvělých momentech jako je lovení klíčenky z rakve během posledního rozloučení.. prostě pilot, který mě spolehlivě zahákoval k celému seriálu.. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V San Franciscu počas volieb chce niekto zavraždiť kandidáta na senátorské kreslo. Jediným kto tento komplot dokáže vyriešiť, je bývalý detektív Adrian Monk. (Úvod k jednému kultu.) Pilotný film ku geniálne zábavnej sérii o "mierne" obsedantnom detektívovi, ktorý rieši tie najpodivnejšie a prekvapivo zamotané kriminálne prípady. Viac než detektívna zápletka sa ale do popredia dostáva inteligentný a dnes tak vzácny láskavý a pritom britký zmysel pre humor a správne načasovanú pointu. Skvelú úroveň má aj slovenský dabing, v ktorom excelujú Boris Farkaš ako Adrian Monk a Lenka Košická ml. ako Sharona. Životná úloha pre Tonyho Shalhouba. (27.5.2004) ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak keďže sa natočilo už sedem sezón seriálu Monk, tak ho možno označiť za vcelku úspešný. Prvým krokom však bol práve tento pilot, ktorý divákom predstavil nový druh detektíva a moje hodnotenie sa preto zameria iba na tento film. V tomto filme sa nám predstavia všetky dôležité postavy a zároveň sledujeme vyšetrovanie pokusu o atentát na kandidáta na starostu. Škoda, že práve v pilote bola použitá práve jedna z najmenej zaujímavých zápletok, ale asi išlo autorom filmu trafiť sa do vkusu čo najväčšieho okruhu divákov (teda docieliť minimálne riziko prepadu). Takže moje hodnotenie je o čosi nižšie ako hodnotenie seriálu, ktorý obsahuje omnoho viac lepších epizód ako tento pilot, ktorý aj napriek tomu tvorí pevnú súčasť vynikajúceho seriálu. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám velmi rád, ale nejsem blázen, abych každé epizodě bez rozdílu dával plný počet. A pilot musím bohužel zařadit k průměru. Je dost vážný a já mám Monka spojeného s komedii, vzájemná interakce mezi Monkem a kapitánem Stottlemeyerem je zbytečně nevraživá a Randy Disher je moc horlivý a ne tak vtipný (vtipně tupý) jako je v pozdější fázi. Pokud Vám můžu radit: Zkuste raději díly ve kterých dělá Monkovi asistentku Natalie Teeger (podle IMDB od epizody číslo 39). Ty jsou skvělé. Hlavně kvůli nim mám seriál v TOP 10. 60% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Díl, který je rozdělen na dvě 44 minutové části, byl ve Francii sestříhán a vysílán jako jediný 44 minutový díl. Materiál, který byl vystřižen, zde nebyl nikdy odvysílán. (HappySmile)

Reklama

Reklama