Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během předvolebního mítinku se neznámý útočník pokusí zastřelit kandidáta na starostu. Pátrání naznačuje, že k vraždě má motiv mnoho lidí. Chce se ho snad zbavit politický protivník? Je v ohrožení také někdo jiný? Pan Monk musí zjistit pravdu za každou cenu... (Universal)

Recenze (34)

Melies 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9 / 10 Pilotný diel k vynikajúcemu detektívnemu seriálu nesie všetky jeho charakteristické črty a slúži ako pomyselné merítko kvality, vzor, s ktorým sa budú všetky ďalšie eskapády Adriana Monka a jeho kolegov porovnávať. A treba povedať, že latku zdvihol čertovsky vysoko. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Coby pilotní film k famóznímu seriálu je celkem slušný. Časem se sice postava samotného Monka trochu vybarvila, přesto zůstala tak nějak věrná předloze nastíněné v tomto pilotu. Navíc případ, který zde Monk řeší je celkem zapeklitý a dává dost prostoru k humoru mezi Monkem a Sharonou, který je bezesporu hnacím motorem celé monkovské podstaty. Rád bych prozradil konec celé detektivky, ale ne, nemohu. :-) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pretože som o Monkovi počul rozporuplné hodnotenia, bol som na pilotný film k seriálu primerane zvedavý. Nie som odborník, aby som tvrdil, že trpel obsedantno-kompulzívnou poruchou alebo nejakou formou autizmu. Ale aj ako laikovi mi je cudzie, aby sa tieto poruchy spájali s geniálnym pozorovacím talentom a nespochybniteľnou logikou. Ak by bolo vo filme viac vtipu a zreteľného nadhľadu, bral by som to. Ale takto bez ľútosti oželiem jednotlivé časti seriálu, lebo som nemal byť čím navnadený. ()

nash. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá zábava uvádějící na obrazovky jednoho z nejosobitějších televizních detektivů. Už první scéna Monkových dedukcí a postřehů neustále přerušovaná diskusí o tom jestli doma vypnul plyn je naprosto geniální.. a to nemluvím o takových skvělých momentech jako je lovení klíčenky z rakve během posledního rozloučení.. prostě pilot, který mě spolehlivě zahákoval k celému seriálu.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je veľa seriálov, ktoré sa snažia skombinovať vraždy a humor, ale žiadny z nich nemá skvelého Tonyho Shalhouba. Monk je zo všetkými svojimi pravidlami a fóbiami skvelý, takže občasné redšie scenáre mu ľahko prepáčim... ()

anderson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V San Franciscu počas volieb chce niekto zavraždiť kandidáta na senátorské kreslo. Jediným kto tento komplot dokáže vyriešiť, je bývalý detektív Adrian Monk. (Úvod k jednému kultu.) Pilotný film ku geniálne zábavnej sérii o "mierne" obsedantnom detektívovi, ktorý rieši tie najpodivnejšie a prekvapivo zamotané kriminálne prípady. Viac než detektívna zápletka sa ale do popredia dostáva inteligentný a dnes tak vzácny láskavý a pritom britký zmysel pre humor a správne načasovanú pointu. Skvelú úroveň má aj slovenský dabing, v ktorom excelujú Boris Farkaš ako Adrian Monk a Lenka Košická ml. ako Sharona. Životná úloha pre Tonyho Shalhouba. (27.5.2004) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Monku, přijdete do pekla !!" - "Já už v pekle jsem.." To jistě člověk s tolika fobiemi a jednou velkou bolestí prostě být musí, o to paradoxněji však vyznívá skutečnost, že tenhle seriál přivádí jednoho naopak do filmově detektivního nebe.. Skvostný pilot ke skvostnému seriálu, který znalému dokazuje, že svět Adriana "Rain Mana" Monka i s jeho postavami skutečně projde vývojem, který podobné starosvětské kriminálky příliš často nenabízejí.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pilot ako má byť. Postavy, ktoré si automaticky zamilujete a Tony Shalhoub asi vo svoje životnej úlohe. Správne dávkovanie emócií, napätia aj humoru v ktorom je na súčasné detektívne pomery omnoho viacej ľudskosti a omnoho viacej krásnych momentov než by sa na podobný žáner patrilo. A práve to robí tento seriál tak výnimočným. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál mám velmi rád, ale nejsem blázen, abych každé epizodě bez rozdílu dával plný počet. A pilot musím bohužel zařadit k průměru. Je dost vážný a já mám Monka spojeného s komedii, vzájemná interakce mezi Monkem a kapitánem Stottlemeyerem je zbytečně nevraživá a Randy Disher je moc horlivý a ne tak vtipný (vtipně tupý) jako je v pozdější fázi. Pokud Vám můžu radit: Zkuste raději díly ve kterých dělá Monkovi asistentku Natalie Teeger (podle IMDB od epizody číslo 39). Ty jsou skvělé. Hlavně kvůli nim mám seriál v TOP 10. 60% ()

rt12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený pilot k povedenému seriál, který jsem poctivě sledovala. Zajímavé je, že podruhé jsem po chvilce přepla, už mě to nebavilo. Kvality MONK určitě má. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S potěšením jsem v televizním programu objevila opětovné uvedení seriálu Monk. Ráda se znovu podívám a jistě najdu i epizody, které mi v minulosti unikly. Pilotní film k seriálu nás seznamuje se suspendovaným policistou a nynějším detektivním poradcem Monkem a s jeho dedukčními schopnostmi Sherlocka Holmese a diagnózou Rain Mana. Úvodní film má vtip, spád a skvělého hlavního představitele Tonyho Shalhouba ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot k mimořádně otravnému seriálu s otravným hlavním protagonistou, který trpí snad všemi fóbiemi světa, včetně té siciální. Hlavně, že vyšetří vše, od vraždy po krádež žvýkaček v místním kiosku a samozřejmě vždy za přispění svého génia a žádného násilí. ()

Reklama

Reklama