Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

K Natalii Teegerové se už dvakrát do domu vloupali zloději. Natalie, která má jedenáctiletou dceru, netuší, co u ní mohou hledat. Nemá peníze ani drahé šperky. Monk přijde na to, že do akvária její dcery se omylem dostal velmi drahocenný Měsíční kámen. V muzeu ho ukradl jeden z průvodců a schoval ho do krabice s vybavením akvárií, kterou si koupila Nataliina dcera dřív, než si mohl zloděj kámen odnést. Krabici si vzala domů a všechno, včetně kamene, dala své rybičce do akvária. Monk se s Natalií domluví, že mu bude dělat asistentku místo Sharony. (TV Nova)

(více)

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Když Natalie Teeger (Traylor Howard) při své první návštěvě bytu „slavného detektiva“ hasí oheň odpadkového koše v kuchyni, tak ústí hasicího přístroje je skloněno k nádobě ručního hasičáku, přestože když si ho těsně předtím sebrala Monkovi bylo vodorovně. Při následném odložení hasičáku na stůl je jeho ústí zpět ve vodorovné poloze, ale když si potom pan Monk (Tony Shalhoub) prohlíží návod k použití (mrmlajíce přitom, „že bude muset napsat výrobci“), tak už je ústí opět skloněné dolů. (Lasskoun)
  • Učitel dcery Natalie Teeger nesprávně říká, že „zlaté rybky se dožívají maximálně 1,5 roku“, což je však holý nesmysl, jelikož tento druh ryb pohlavně dospívá mezi druhým a třetím rokem života, tudíž by se neměly jak množit. Tzv. „Zlatá rybka“ (Karas zlatý / Carassius auratus – vyšlechtěný z Karase stříbřitého / Carassius gibelio) se běžně dožívá 5–10 roků, výjimečně až 15 let. Značná část tohoto dílu je tak vystavěna na zcela neexistující zápletce. (Lasskoun)

Reklama

Reklama