Reklama

Reklama

Můj přítel Monk

(seriál)
  • USA Monk
Komedie / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2002–2009), 90 h 39 min (Minutáž: 40–118 min)

Tvůrci:

Andy Breckman

Hrají:

Tony Shalhoub, Ted Levine, Jason Gray-Stanford, Traylor Howard, Bitty Schram, Stanley Kamel, Emmy Clarke, Hector Elizondo, Kane Ritchotte, Tim Bagley (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(124)

Obsahy(1)

Tony Shalhoub v roli velice zvláštního a obsesivního detektiva Adriana Monka, který trpí psychologickou poruchou, která ho již připravila o skvělou pozici policejního detektiva v oddělení vražd u San Franciské policie. Kvůli tragické a nevyjasněné vraždě jeho manželky si vybudoval abnormální odpor k davům, rušným ulicím, bakteriíím, mléku a dalším věcem, což mu ale v jistých chvíích velice napomáhá k vyřešení případů. S jeho každodenním životem mu pomáhá asistentka Sharona, ze které se stává ženský Dr. Watson. Adrian se u všech případů setkává s kapitánem Stottlemeyerem, jeho bývalým nadřízeným, kterého Monkovy schopnosti, stejně tak i jeho slabosti dovádějí k šílenství. (Universal Channel)

(více)

Recenze (406)

Melies 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8 / 10 Detektívny sitcom, zachcelo by sa povedať. Monk je ojedinelý v tom, ako nenásilne dokáže kombinovať humor a riešenie zdanlivo nevyriešiteľných prípadov, začo vďačí najmä originálnym, aj keď občas trochu skratkovitým zápletkám, a znamenite prekresleným postavám a hercom, ktorí im vo finálnej fáze vdýchli život. Avšak nech sa snažia akokoľvek, ten, kto celý seriál skutočne posúva ešte minimálne o jednu priečku vyššie, je Tony Shalhoub – jeho paranoidná, mikróbov a špinavých kľučiek od dverí sa desiaca kreácia jednoducho nemá obdoby. Samozrejme, bez podpory svojich kolegov by nebol ničím iným, ako otravným detektívom vo výslužbe, no najväčšie zásluhy mu tentoraz patria právom. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Adrian Monk je vůbec ze všech seriálových kriminalistických postav asi ta nejzajímavější, co znám.Jeho vtipnost je samozřejmě způsobena neskutečným smyslem pro detail a jeho bystrostí.Líbí se mi motiv toho, jak je Adrian vykreslován jako perfekcionista a perfektní muž v jednom,který stále miluje svou zesnulou ženu Trudy - a bohužel takovýto muž ve skutečnosti neexistuje. Užívám si proto pohled na muže(nikterak pohledného),který moc rád luxuje,utírá podlahy,skládá ručníky apod. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vymyslet takovéhohle poťouchlého hlavního hrdinu, který bude ostatní bavit a ne iritovat, musel být celkem oříšek. Monk je s tou svou posedlostí čistotou a dokonalostí naprosto skvělý. A to jak při řešení případu vždycky chodí dokola a tak nějak podivně gestikuluje rukama a všichni ostatní čekají, co z něj vypadne taky nemá chybu. Vlastně je to takový vtipnější bratr Hercuila Poirota, ten taky vždycky všechno vyřeší za inspektora Jeppa. :) ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

pre mňa to je jeden z nalepších krimi seriálov vôbec. Monk je naozaj výnimočná postava. Originálne príbehy ktoré sú doplnené svojskými humornými vsuvkami založené prevažne na monkových polyfobiach. U mňa je to jednoznačne v top 10 ak nie aj v TOP 5. Niekedy mi ale lezie Monk na nervy.. ale takým príjemným a sympatickým spôsobom že by som sa dokázal pozerať na tento seriál aj hodiny nepretržite :). Tony je proste úžasný a zaslúžil by si podľa mňa aj viac ako len cenu EMMY :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Beal: 1. Monk Theme [Extended Version] - Jeff Beal ,2. Miming Mr. Monk ,3. They're Killing Dr. Gould ,4. A Clean Apartment ,5. Finding the Pebble ,6. Rejection ,7. Trudy's Theme ,8. I Think I Smell Gas ,9. Keys in the Casket ,10. Lucky Guy ,11. Fat Suit Folly ,12. Monk Visits the Garage ,13. Counting Meters ,14. Monk Interrogates Gavin ,15. Remember Me? ,16. There Was a Struggle ,17. Monk Theme (Series Version) ,18. Have Fun ,19. Pebbles and Clues ,20. Sharpening Pencils ,21. Zen Monk ,22. Monk's a Hero ,23. Love These Sneaks ,24. My Hero ,25. On the Beach ,26. The Final Chase ,27. Start the Watch ,28. Losing It? ,29. Monk Escapes ,30. Worried Monk ,31. Restaging the Murder ,32. Running Away ,33. Finding, Looking ,34. Back Safe at Home ,35. The Kiss ,36. Monk Theme [Pilot Version] , ()

Galerie (566)

Zajímavosti (80)

  • Tony Shalhoub (Adrian Monk) rolu najprv odmietol. Myslel si, že je to až príliš náročné. Nakoniec sa však rozhodol, že postavu detektíva Monka predsa stvárni. (Kub_ees)
  • První seriál, který USA Network točili v Americe. Všechny předchozí seriály byly zfilmovány v Kanadě. (HappySmile)
  • Policejní stanice, ve které Stottlemeyer a Disher slouží, se nachází v ulici Vinton v San Franciscu. Nicméně skutečný Vinton je v Madosinu v New Jersey, kde bydlí tvůrce seriálu Andy Breckman. (HappySmile)

Související novinky

Slavné značky se dočkají navázání

Slavné značky se dočkají navázání

17.03.2023

Sledování televize a potažmo streamovacích služeb je i po pandemii Covidu-19 a s tím spojených lockdownech pořád na vzestupu a není se tedy čemu divit, že produkční společnosti hledají stále více… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Reklama

Reklama