Reklama

Reklama

Wallace a Gromit: Úžasné vynálezy

  • Česko Wallace & Gromit (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Rodinný
Velká Británie, 2002, 25 min

Gastromat: Snídaně je oblíbeným jídlem Wallace a Gromita. Aby si ji nemuseli chystat sami, sestrojí Wallace gastromat - kuchaře a číšníka v jednom. Gromit ale robotovi nedůvěřuje a má pro to dobrý důvod!
Telemazec: Wallace si sestrojí přepínač na televizi. Když však jednou potřebuje bleskově změnit program, objeví, že jeho vynález má jisté vady.
Hi-tech fotbálek: Wallace by rád porazil Gromita ve fotbale. Opráší proto svůj stroj na střílení gólů. Už se zdá, že uspěje - jenže Gromit má schovaný tajný trumf.
Sněhulákotron: Začíná každoroční soutěž o nejlepšího sněhuláka a Wallace je rozhodnut vyhrát za každou cenu. S pomocí jeho sněhulákotrona by to měla být záležitost stisknutí několika tlačítek. Gromit ale tuší, že to nedopadne dobře.
Turbovařič: Uklízení po jídle je nanejvýš obtěžujíc záležitost. S pomocí nového Wallaceova vynálezu by to měla být hračka, stačí jen mít dostatek elektrického proudu. Všechno jde dobře, ale jen do chvíle než začnou světla zběsile poblikávat.
Vysušenkovač: Každodenním Gromitovým úkolem je zametání, bohužel Wallace mu chce pomoci. Jeho vysušenkovač zastane všechnu práci a ještě má senzor na sušenky! Na vždy ale funguje úplně správně.
Gratuloid: Slavnostní nálada před Vánoci inspiruje Wallace k dalšímu vynálezu. Jeho nový stroj na výrobu přáníček je tak dokonalý, že mu unikne zcela zásadní událost na zahradě. 
Nebezpečnostní vesta: Zabezpečení domácnosti je vždycky problém a Wallace má neustále strach, kdo se skrývá v temných stínech. Jeho nový vynález by měl spolehlivě odradit všechny lupiče.
Spinkatron: Wallaceův vynález spinkatron má usnadnit usínání. Zatímco Wallace je se zařízením nadmíru spokojen, Gromit by se bez své účasti na chodu stroje obešel.
Nákup č. 13: Nákupy můžou být pěkná fuška, a proto Wallace vyrobí automatický nákupní košík. Mis na nákup největší koule eidamu je ale ohrožena. Podaří se Gromitovi zachránit drahocenný sýr? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi kratas o Wallacovi a Gromitovy, i kdyz tady se moc o kratas nejedna, ma to necelejch dvacet minut a jde jen o serii gagu z ruznejma Wallacovo vynalezama, ale nacpali jich sem tvurci fakt hodne, jeden je vtipnejsi nez druhej a jen me prekvapuje, ze jako reziser nebyl Park. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ty jednotlivé Wallacovy vynálezy si o to prostě koledovaly; jsou příliš geniální na to, aby zůstaly bez povšimnutí. Navíc se kolem nich vždy něco semele... a tak: nenatočte na to aspoň nějaké kraťásky. Ono "kraťásky" používám cíleně; více než o krátké filmy jde o několik doslova kratičkých skečů, v nichž se to vždy točí kolem nějakého toho Wallaceova vynálezu. Shrnuto a podtrženo: Zábavné a šíleně legrační. Nutno však brát spíše jako vyhrávky než jako seriózní krátké filmy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Celovečerák je na Gromita moc, tříminutové skeče ale naopak málo. 25 minut je ideál, jak se potvrdilo nejednou. Proto tahle v kuse puštěná minisérie nebaví jako jiné. Určitě ale nedělá ani ostudu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Park musí byť geniálne pohodový človek. Z minima dosiahnuť maximum. Niektoré vynálezy sú božské, no za pár slabších dielikov strhávam. Ale keby ste náhodou nevedeli zaspať, obráťte sa na Gromita. 85%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Niektoré lepšie, niektoré slabšie, ale nič čo by mi dovolilo stiahnúť čoby len jeden puntík. A moje obľubené? Shopper 13 a Snowmatron. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Sice je to srandovní, ale neznat filmy o Wallaceovi a Gromitovi asi bych se na to nekoukal. Cracking Contraptions jsou kratičké příběhy, které hlavně těží z popularity filmů Nespárvné kalhoty atd. Jako samostatné dílo by to asi neobstálo. Je to jen slabá záplata místo další regulérní grotesky. Je to jen takový zbytek. Krátká stopáž neumožní rozvinout příběh do takových bizarních rovin, v jakých balancují zmíněné grotesky. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Ich vynálezy sú naozaj úžasné, ale tento diel mám o trolilinku menej rada ako tie ostatné, avšak nestráca na hodnote... niekto ho môže oceniť tak ako tie ostatné pre mňa je to však lepšie 4*. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Sled "kraťasů", pod kterým není podepsán nikdo jiný, než Nick Park a jeho kolegové! Těšte se na všechny ty šílené vynálezy Wallace..bude to jízda! :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Některé nápady jsou typicky parkovsky geniální (ovladač na televizi), ale třeba turbovařič nebo vysavač na sušenky mi přišly slabší. Spinkatron to zase vlastně dotáhl až do celovečerní verze Ovečky Shaun. Na zhruba dvě a půl minuty včetně titulků akorát, ale delší příběhy mám radši. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální. Po stránce příběhové jde o krátké kousky jednoho potrlého vynálezce a jeno věrného - snad dokonce i mírně chytřejšího psa. Místy mi připomínalo toto dílko známý československý večerníček A je to, který působil hlavní svojí českou povahou vytvořit vymyslet něco smysluplného což se nakonec zvrhe. Tady je to obdobně,ale Wallace se snaží vyrábět často nesmyslné, většinou až zbytečné vynálezy. Právě tyto nepovedené kousky jsou hlavním strůjcem dobrého příběhu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Série několika krátkých příběhů Wallace a jeho věrného psa Gromita. ***** O CHLOUPEK. CITÁT - Béé béé........... * CESTA NA MĚSÍC - kam na dovolenou. ** GASTROMAT. CITÁT - Dvě anglické snídaně, prosím.......... * TELEMAZEC. Proč chodit k televizi, když ona může přijet za váma. CITÁT - Au, to je vážně na bednu.......... ** HI TEC FOTBÁLEK. Gromit je dobrý brankář. *** SNĚHULÁKOTRON. CITÁT - Dokonale jsem vystihl sněhulákovu duši......... * TURBO VAŘIČ. Tak tohle je opravdu nebezpečný vynález. První dva příběhy jsou delší a mají nějaký děj. Ostatní příběhy jsou jen krátké grotesky, ale člověk i pes se u nich docela pobaví. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Jestli vážně tahle série deseti kratičkých klipů o Wallacových vynálezech vznikla pouze jako příprava na celovečerní film, tak Prokletí králíkodraka musí být absolutní bomba. Jeden skeč je lepší než druhý, Gromit je roztomilejší než kdy jindy a Wallace líbá vynálezecká múza ve dne v noci. Naprosto geniální je úspávač Snoozatron. A co právě v tomto skeči dokázali udělat s Gromitovou mimikou je neuvěřitelné. Bravo! [únor 2006] ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Kratasy, to jde Nickovi nejlip a tady nam to dokazuje ve vsi parade!!! I kdyz ne vsechny jsou uplne 100% - tento styl mi sedi, takze nebyva nez plny pocet. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Natočit minifilmy o Wallaceových vynálezech byl bezva nápad. Jeho vynálezy jsou totiž geniální. A Gromita mám čím dál raději, ta jeho odevzdanost, když se nějaký vynález pokazí, mě vždycky pobaví. A malá zajímavost: snad v každém díle se objeví zmínka o sýru :) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* příhody Wallace a Gromita patří už mezi animovanou klasiku a dokážou vždy pobavit, V této kolekci krátkých příběhů s neuvěřitelnými vynálezy stále drží laťku vysoko, i když už jsou dost okoukaní. Takže čtyři hvězdičky jsou adekvátní známka a věřím že děti na 18 minut zabaví a rodiče budou mít na chvíli klid :-) Zbytek do konce jsou rozhovory s tvůrci o natáčení tohoto kraťasu. Já si ho pustil tentokrát z UlozTo. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

ukazka, ze niektore postavy proste neutiahnu dlhy celovecerny pribeh , ale na kratkom prisetore rezonuju o to silnejsie. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Gastromat: 80%, Telemazec: 90%, Hi-tech fotbálek: 90%, Sněhulákotron: 90%, Turbovařič: 100%, Vysušenkovač: 70%, Gratuloid: 80%, Nebezpečnostní vesta: 80%, Spinkatron: 100%, Nákup č. 13: 90%. ()

Reklama

Reklama