Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám stejné pocity jako gouryella, taky jsem byl pravidelným divákem a snad proto ty dvě hvězdy. Přesto, že dnes nevím přesně proč :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve správnou dobu a na správném místě byl Odpadlík jedním z těch nejlepších seriálů na světě. Moji vrstevníci určitě tuší, co za dobu to bylo:) "Psanec, který loví psance, lovec lidí, Odpadlík" je dost osobitou a stylovou záležitostí, takže u mojí generace získal podobný status jako Vražedné Pobřeží - ne kult, ale něco, co potěší při každém uvedení. Cože? Co to kecám? Chcete mi tvrdit, že je to horší než Walker, Texas Ranger nebo Kobra 11? No tak zase sklapněte. Hustopanská úvodní znělka, chlapácký vždyavšude správňák Reno Raines a k tomu Bobby Sixkiller, indiánským jménem Růžové Sako-Zelené Sako (v českém znění Alexej Pyško), a jeho fešná sestřička Cheynee navrch. Pět sezón a ode mě 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nabízí se "odpad s "-líkem" na konci", ale za mlada jsem to docela žral - taková na obrazovkách vládla bída. Zajímavé komentáře: Pohrobek, CheGuevara, Arccos ()

T2 

všechny recenze uživatele

Reno Raines a jeho trampoty zo zákonom, samozrejme nezapríčinené svojou vinou a tak sa musí vydať na vlastnú cestu spravedlnosti aby pomstil svoju zabitú snúbenku... Lorenzo Lamas v celku podarenom seriály ako nenápadný motorkár vypomáhajúci dolapovať zločincov na ktorých je vypísaná odmena, fajn úlohy si popri nom zahrali indian Branscombe Richmond a sympatická blondínka Kathleen Kinmont. V celku dobre sledovateľný seriálový priemer čo fajn vynahradil nudné chvíľky. Pre Lamasa asi najzaujímavejšia úloha potom už klesol len do céčkovej produkcie. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas byl možná borec, když divákovi bylo 8 let, ale dneska už ho odvál vítr. Tvůrci měli zajímavou představu, kterou se jim dařilo naplňovat, ale zbytečné prodlužování a natahování tak typické pro seriály začátku 90. všechno kazí. Kdysi viděno celé, čemuž zpětně dost těžko věřím:) Jiná doba, jiná očekávání a jiné hodnocení kvality. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Kdyz tento serial poprve vysila NOVA byl jsem jeho pravidelnym divakem - ted s odstupem casu nemuzu pochopit proc - jen snuska vsech klise bez napadu. Holt puberta ..... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Jako vždy: první série byla zábavná a napínavá, ale pak hurá z kopce. Svého času to ovšem celkem šlo.. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Z nostalgie dávat žádné hvězdičky nebudu... Tohle JE a vždycky BYLA úplná ubohost... Ani puberta s tím nic nenadělá:-) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny díly a nikdy jsem se nenudil. Asi jde o kravinu, ale alespoň o žánrovou. A jestli se chcete dozvědět vše podstatné o kultuře amerického Západu, Středozápadu, Jihozápadu či čehosi takového, představuje Odpadlík bezednou studnicí účesů, motorek, aut i dobových klišé. Velice se mi líbil ten velký, tlustý indián, Bobby Sixkiller myslím. Jeho málem gymnastické výkony tu byly brány úplně bez pochyb. Raději se na Odpadlíka už dívat nebudu, abych si ještě nezkazil dojem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol policajtom. Dobrým policajtom. Potom sa ale postavil proti svojim skorumpovaným kolegom. Chceli ho zabiť, namiesto toho zabili jeho ženu. Falošne obvinený sa teraz túla krajinou. Štvanec loviaci štvancov. Lovec ľudí. Odpadlík.“ Toto nie je žiadne béčko, ale solídny akčný seriál na spôsob Utečenca, s charizmatickým Lorenzom Lamasom v titulnej úlohe. Aspoň tak sa mi to zdalo v 90. rokoch, kedy som chodil na základku, frčalo to poobede na Nove a vždy som zo školy utekal domov, aby som stihol nový diel. K tomu vtipný Indián (Branscobe Richmond) a štíhla karate baba s oholenými lýtkami (Kathleen Kinmont). Plus Hummer, Harley Davison, slnečné okuliare, kvalitná akcia, neuveriteľné úvodné titulky (zimomriavky!) a zápletky rovnako nenápadité, ako poctivé a fajn. Keď som bol malý, možno som chcel byť smetiarom aj kozmonautom, ale tiež som chcel byť svalnatým lovcom ľudí. Rútil by som sa na motorke vyľudnenou krajinou a občas by som asi niekoho ulovil, aby sa nepovedalo. A mal by som vlčiaka. Určite by som mal vlčiaka. Len neviem, či by to za mnou stíhal. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dnes by to sice neobstálo ale v 90kách? Jeden z nejzábavnějších seriálů v televizi - nemůžu jít níž než pod 3* :) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mluvené motto seriálu bylo jasné. Vzpomínáte?„Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval..A takto pořád dokola snad až po nějakou pátou řadu. Poprvé jsem to hltal asi jako každý mladý kluk, to je ostatně jasné. Něco nového, hemerika, akce, vzrůšo, sexy baby atd. Po druhém-jen namátkou. Po třetím, čtvrtým však už ani ránu..Člověk si přeci jen uvědomil, že to ve své podstatě byla jen trapnost nad trapnost podobně jako třeba Walker Texas Ranger, kladný a nikým neohrožený hrdina, který ještě neuměl ani pořádně hrát. A nejen on, ale takřa celý ansábl. Život se může změnit v jediném okamžiku, ale ten můj se sledováním tohoto stokrát ohraného klišé změnit nikdy nemůže:-) Ta jedna hvězdička je jen za toho sympatického indiána Bobby Sixkillera. Typická záležitost komerční televize Nova. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byl by možná býval dobrým policistou, jenže spáchal ten nejhorší hřích, protože se přidal k famílii Sixkillerových, a jako lovec odměn se jal chytat zločince pokaždé podle stejného scénáře a bez špetky inovace. Ale jo, Lorenzo byl dobrou volbou. Vysoký ramenatý idol dívčích srdcí s motorkou, po které toužili zase všichni mladí kluci. Plus blonďatá Cheynne, movitá hrouda Bobby a občas nějaké to známější jméno (Danny Trejo, Tommy Lister Jr.). Nic víc... spíše míň. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou." To bývaly časy, kdy vlasáč Vince alias Reno lovil zločince, policajti zase naháněli jeho a v každém druhé epizodě někdo odhalil jeho krutopřísně utajenou totožnost. Mě to tehdy celkem bavilo, něco jsem se s ním na tom Harleyi najezdil, ale pak mě začal bolet zadek z toho, jak je to pořád na jedno brdo a tak jsem sesedl. Nicméně naivní vzpomínky na vítr ve vlasech, které mě od té doby zbaběle opustily, ty mi zůstanou napořád. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas se prohání napříč Amerikou na Harleyi a chytá zločince všeho druhu, ač on sám je hledán policií za vraždu, kterou nespáchal. Kdyby mě to někdo takhle teď převyprávěl udělal bych si hned obrázek o tomhle béčkovém seriálu. Ale ejhle ono to není až tak špatné. No z dnešního hlediska asi je, ale tehdy jsem to hltal. Vykrádá všechny ty béčkové příběhy až do morku kostí, vězeňské drama, lov lidí skupinou zbohatlíků atd. Koukat se na to dalo, a když to začal zlehčovat i Sixkillerův tým, celé to nakonec bylo bez příznaků kocoviny. Po pár sezonách se celý námět a příběh notně omlel a už tvůrci neměli, kde brát. Právě proto se i zde objevilo pár ohavností typu, Odpadlík na divokém západě nebo Odpadlík vzpomíná a rekapituluje. "Renegade" ovšem k tomu všemu má ještě úžasnou znělku a dobře odvedený dabing, což dělá z tohoto seriálu další hřích z mládí, na který bych se klidně podíval i dnes. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Něco mi na těchhle legendárních a legendárně špatných seriálech přijde přitažlivé. Vzpomínám na doby, kdy jsem u toho jako malý kluk seděl a koukal na to. Bylo to cool. Bylo. ()

Reklama

Reklama