Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorších hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům,snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu kterou miloval,obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou, psanec ,který honí psance! Lovec lidí!! ODPADLÍK!!! " Zajímavé tak akorát pro hlavního představitele Lorenza "Reno Raines" Lamas a pro Branscomba "Bobbyho 6Killera" Richmonda. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Vždyť už kvůli tomuhle skvělému proslovu na začátku jsem se na Odpadlíka díval! Zápletka ve stylu Uprchlíka s Harrisonem Fordem se mi zpočátku hodně zamlouvala. Lorenzo Lamas, král béčkových stříleček, ve své roli vůbec nevypadal špatně. Jeho parťák Bobby Sixkiller byl zase zárukou vtipných hlášek a poručík Dixon naopak dobře zahraný záporák. Postupem času ovšem seriálu vyloženě docházel dech a sami tvůrci už očividně nevěděli s čím novým mají přijít. Ještě dnes se občas na Odpadlíka dívám, když se nudím.60% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Hmm, závan nostalgie, vracím se do svých středoškolských let, kdy TV hovNOVA byla ještě čerstvá a svěží v zatuchlých vodách dlouhodobě okupovaných nudnou veřejnoprávní ČT. Nemohla jsem se nabažit svalovců s meči, svalovců s kulomety, svalovců s tvrdými pěstmi a efektními kopy (věříte, že jsem si nikdy nehrála s panenkama?:-)). Jó, sladké, blbé mládí. "ODPADlík" si okamžitě získal mou pozornost, ale kupodivu to nebyl ztepilý rváč s žůžo culíkem a nadupanou mašinou Lorenzo, díky komu jsem seriál pár měsíců pravidelně sledovala. Ani ta rádoby kung-fu blondýna z Londýna (tolik jsem si přála, aby ji nějaký zločinec kuchnul, ať tam pořád nezaclání, slepice). Ano, tušíte správně, mým favoritem byla ona vyžraná indiánská atrapa v nemožných růžových oblečcích, bože odpusť, připadal mi vtipný ten domorodý hulibrk. Dala bych 4*. Po letech jsem se s Wastemanem, pardon - Renegátem, na pár minut setkala na polské televizi znovu a výsledek byl dle očekávání: co mě na tom, holly shit, kdysi bavilo? Neházím "Odpadlíka" do odpadu, pro příznivce akčních seriálů to může být stále špica seriál, leč mně už nestačí ke štěstí tvrdé pěsti, efektní kopy, dlouhé přestřelky a ještě delší automobilové honičky. A z tria hlavních hrdinů už mi nepřijde sympatický vůbec nikdo, tlustý indiánský komikoň ze všech nejmíň. Dvě hvězdičky bych nad "Odpadlíkem" možná uronila. Zprůměruju si teda stav předtím/potom a vychází mi přespříliš laskavé 3*. 50% ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Seriál mého mládí. Reno Raines s jeho typickým culíkem a pověstným kopem z otočky, který by mohl konkurovat samotnému Chucku Norrisovi. Auta, motorky, zbraně všechno co jsem jako malý potřeboval k televizní spokojenosti. A hlavně, seriál s pravděpodobně nejlepší úvodní znělkou, která se mi navždy zaryla do paměti. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem snad všechny díly a nikdy jsem se nenudil. Asi jde o kravinu, ale alespoň o žánrovou. A jestli se chcete dozvědět vše podstatné o kultuře amerického Západu, Středozápadu, Jihozápadu či čehosi takového, představuje Odpadlík bezednou studnicí účesů, motorek, aut i dobových klišé. Velice se mi líbil ten velký, tlustý indián, Bobby Sixkiller myslím. Jeho málem gymnastické výkony tu byly brány úplně bez pochyb. Raději se na Odpadlíka už dívat nebudu, abych si ještě nezkazil dojem. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama