Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Francouzská komediální hvězda Gad Elmaleh se kvůli synovi stěhuje do Los Angeles. Výsledkem je zjištění, že všechna sláva i privilegia zůstaly doma. (Netflix)

Recenze (3)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem v půlce, ale bavím se královsky. Gady si ze sebe dělá poměrně drsnou prdel, něco v duchu Rickyho Gervaise, samozřejmě postavy jsou záměrně vyhroceny, aby byla prdel. Bohužel musím odečíst jednu hvězdu, protože do druhé půlky příbývá na úkor humoru rodinný duch a to mě vždycky spolehlviě otráví. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Obsahuje lehké spoilery. Jsem dokonale zmatený. Je to dobře natočené i zahrané, má to zábavnou premisu a dobré tempo... ale má to taky tak neskutečně odpudivé postavy, že mě bolelo na to koukat. Gad je totální narcista, jeho exmanželka klišovitá hollywoodská panička s potřebou absolutní nadvlády nad vším a jejich syn jednorozměrný rozmazlený fracek, co posuzuje lidi podle prospěšnosti své kariéře. A nic z toho není nadsazené nebo brané jako parodie. To, jestli jste dobrý nebo špatný člověk, je zde posuzováno podle toho, jak moc jste slavný. Jediná (zřejmě omylem) dobře napsaná a sympatická postava, je Jason Alan Ross, kterého nejen hraje nejlepší herec, ale taky projde vývojem a za celý seriál neudělá nic špatného. Naopak, naprosto nesobecky se vzdal herecké dráhy, snaží se vyhovět ženě, již z nějakého důvodu miluje, a pomoct se uplatnit adoptivnímu synovi. A všichni při tom po něm šlapou a jebou ho za prostou existenci. A když konečně udělá něco pro sebe, což ještě ke všemu odstartuje Gad léčkou, nikdo ho nepodpoří a chytne zjeba ještě většího. Nechápu, co si lidé, co tenhle seriál napsali, mysleli. Nebo jak moc musejí být odtržení od reality. Dokonce ani poslední díl, jakkoliv vykupitelsky se tváří, to nijak nevylepší. Gadovi se sice uzavře jakýsi příběhový arch, ale to nijak výrazně neovlivní ani jeho, ani nikoho jiného s výjimkou Jasona. Gad je přesně v takové situaci, jakou si zaslouží. Tím to mělo skončit. Místo toho Gad je v situaci, jakou si zaslouží, ale skrze ni najde způsob, jak být sám sebou. Což znamená, že je pořád stejný narcista, ale už zase dělá komedii (která je jinak v jeho rodině sprosté slovo a on se jí vzdal pro dobro všech – aka další dafuq), a protože všichni komici musí nutně pocházet z nuzných poměrů a deprese, najednou jsou jeho vtipy vtipné i pro Američany. To je všechno. Dvě hvězdy za JAL – opravdového hrdinu s opravdovým vývojovým archem. Který to ale jako vedlejší postava bohužel nezachrání. ()

MartinDruny 

všechny recenze uživatele

Na začátku, když to staví na tématu superhvězdy z Francie, která však ve Státech nic neznamená, to ještě je alespoň zábavné. Ke konci však začne převládat řešení rodiných témat, ubude humoru a začne se to táhnout jak smradlavý camembert. ()

Reklama

Reklama