Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

POMO 

všechny recenze uživatele

Australská jatka s ohraným, jen lehce variovaným námětem. Zbytečně přehnaná samoúčelná brutalita, laciná práce s chováním postav a z něj plynoucích jakože překvapivých zvratů. Tvůrci zde jakoby nevěděli, že i hororový slasher vyžaduje inteligentní práci s divákem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Vrazi jsou opravdu děsiví, ale nezaujala mne ani jedna postava, bylo mi šuma fuk, která kráva chcípne a napětí...? Žádné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Battle Royale s odkazy na Slashery minulého století, celkem slušně funguje v rovině, kterou slíbil. Tedy perfektní Gore, vynikající masky záporáků a slušný make up, v tomhle ohledu si tvůrci vyhráli, ale zbytek hapruje. Herečky hrají bohužel příšerně, vizuálně to působí levněji a finální zvrat vykrádá známější horory. Tedy doporučuji jen pro fanoušky gore, zbytek může mávnout rukou. 60% ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Výtečný Killing Ground z roku 2016 naznačil směr, kterým by se mělo australské ozploitation v budoucnu ubírat, leč D'Aquinovy fúrie ztratily stopu již po několika metrech. Režisér následuje odkazu Fulciho a ignoruje jednu ze základních pouček hororové teorie, která říká, že gore a násilí mohou představovat cestu, ale nikoliv cíl samotný. Snímek vyniká kvalitou zvláštních maskérských efektů a prací s protetickým make-upem, avšak jako celek působí velice nekompaktně. Nebyl jsem znechucen mírou přítomné brutality, nýbrž dezorganizovaným dějem, prkennými hereckými výkony, nesympatickými postavami, nucenými dialogy či absentující atmosférou. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Furies uděluji jednu silnější hvězdu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Furie jsou bohyně pomsty, ale představuji si je poněkud jinak, než jako nevzhlednou děvečku, co se snaží uniknout masakru a následně za to někomu nakopat koule. Takže únos, prý kráska číslo 6, a zvíře. Tedy zvířata s rozličnými sečnými a bodnými zbraněmi, kterým je třeba utéci. Zajímavým nápadem je spojení unesených žen a maskovaných zabijáků. Zdaleka nejlepší je ovšem báječný les, co vypadá jak z obřích vybělených kostí. Ten si zaslouží samostatnou hvězdu! Jinak standardní hra na honěnou s vcelku slušnými gore efekty, i když někdy se z nepochopitelných důvodů kamera zatoulá mimo, a tak zbývá jen divákova fantazie. Zatraceně, co je špatného a těžkého na vytržení vlastního oka? Nenáročné, oddechové a rychlé. Kdo rád rajskou, úplně zklamán by být neměl. Kdo si potrpí na promyšlené zápletky a objevný příběh, měl by sáhnout po něčem jiném. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi krvavé vyvražďovačky v oblíbeném prostředí opuštěného lesa a stačí-li vám jen bezmyšlenkovitá přehlídka bodných nástrojů a úmrtí, určitě si v The Furies najdete to svoje. Pokud však trváte na tom, že hororoví tvůrci musí umět pracovat s divákem, šponovat napětí, kreativně obměňovat podobu scén a gradovat dění, tak moc velké slávy raději nečekejte. Přestože podobným nadšeneckým dílům fandím a oceňuji každý nový nápad, tenhle australský pokus zůstává na půli cesty mezi odvázanou násilnou jízdou a temným hororem, kde se hraje i na vztahy mezi aktéry a osobní mstu. Na undergroundových hororových festivalech a při večerních projekcích u piva však Furies zapadne bez větších problémů. Silné 2*. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Odpudivá sračka, která člověku nic nedá. Nemá smysl v ději hledat nějakou logiku nebo smysl, je to jen tupá řezničina pro úchyly, kterým se takové filmy líbí. Osobně mi bylo z toho všeho sekání a bodání jen špatně, efekty jsou skutečně mimořádně realistické, a tu příšernou scénu s krájením tváře asi jen tak nedostanu z hlavy. Jinak pár věcí mi tam přišlo dost předvídatelných a odhadl jsem je dopředu (třeba to, že si Kayla sama vypíchne oko), což je pro mě zase dokladem toho, že největší slabinou toho filmu je scénář. Pokud jde o samotný závěr, ten mi přišel stupidní. Mimochodem je to film s asi nejhnusnějšimi herečkami, co jsem kdy viděl - všechny do jedné jsou mimořádné ošklivky, a asi i proto tím filmem tak opovrhuji - kdyby se na ty holky aspoň dalo koukat, tak by jim možná i člověk fandil, aby z toho vyvázly, ale takto... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu se dá vyčíst spoustu věcí. Ale proč bych to dělal. Na The Furies jsem se těšil strašně dlouho. A to i díky tomu, že Tony D'Aquino sliboval propracovaný masky a starý poctivý gore efekty. Co sliboval to splnil. Škoda, že k tomu nepřidal něco navíc. Takhle je to fakt jenom na ty 3 hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Australská krajinka za bílého dne láká hlavně vyznavače gore. V podstatě divák může předem zapomenout na sofistikovanou zápletku, tvůrci rezignovali na dějové průtahy a od prvních minut jasně vytyčili směr, jakým se hodlají ubírat. O hlavní hrdince nejsou známy intimní detaily, na vývoj charakterů a něco obdobného není tenhle p(t)ako(pysk) stavěn. Z designového hlediska je Airlie Dodds sympatická, má poměrně vysoké močení a patrně by zkusila i nějaký ten sexuální experiment se svojí kakaovou kamarádkou, kdyby je obě neunesli maskovaní maniaci, kteří je sice nenutí k souložím s nabalzámovaným Krokodýlem Dundeem, ovšem jejich zhůvěřilá naháněná v přírodě také není žádnou výhrou. A tak je dobré vědět, že i variovaný kus pohádky o Krásce a Zvířeti nikdy neškodí, i když vám na krk dýchá hnusák třímající srp, mačetu a jiné skvostné náčiní, kterým určitě nepřišel krotit zaplevelené australské lesíky. Produkční společnost FX se prezentuje nízkorozpočtovým slasherovým počinem, co ani v hereckých řadách nemůže pomýšlet na extrovní hvězdu, která dříve dělala společnost Skippymu i Dingovi, nicméně početný zástup děvčat, jejichž životnost na scéně je silně podmíněna záludným scénářem, který nemilosrdně seškrtává jejich play time. Tony D´Aquino se zaměřuje převážně na gore, které nese výraznou stopu rukodělné práce, načež z 80% kamera nemá nařízeno uhýbat libovým detailům maskérské práce. Co hodnotím hodně pozitivně, je hlavně nápad neskrývat případné tvůrčí i technické nedostatky v nedostatečně nasvícených scenériích. Film se odehrává výhradně za bílého dne, čímž určitě něco málo ztrácí práce s napětím, ovšem divák je ušetřen hádankám typu "co právě bylo odseknuto (či jinak odňato) z lidského těla". Dostane se i na zvrat v samotném závěru, který se sice moc nenabízel, ale přesto se dostavil. Neměli-li jste tu čest obeznámit se se svěží hororovou brutalitou od protinožců, tenhle kousek vám podá roztomile prst a decentně vám usekne i ruku. 10/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Kdepak malé klokánky, dneska štveme laně! Kozaté i s copánky, kudy tudy na ně?" Lovecká sezóna v Austrálii začala! Zapomeňte na Skippyho, klokaní trofeje už nefrčí, poptávka je po kůžích kozatek. Všeobecná vybíjená u protinožců měla drajv, scenáristickou šťávu i jeden zajímavý prvek s propojením (bacha, spoiler!) "krásek" a "zvířat". Já si to užil. Asi mi ke štěstí stačí málo, např. když mě neznámí zmrdi zavřou do truhly Beauty 6 a vypustí do tíseň budícího, napůl chcíplého australského lesa, s bílými kmeny stromů, "jakoby z obřích vybělených kostí" (© darkrobyk). Kikina za akácií, kikina za eukalyptem a pět dalších za baobabem. Ahoj holky :-)). Nevíte náhodou, s jakým zvířetem z těch osmi organizátoři hry spárovali mě? Já jen abych věděla, na koho mávat rukou a na koho sekerou. Btw, masky zvířat od firmy Pig & spol. byly vymazlené, pro mordování holek i úchylů mezi sebou jako stvořené. Nejvíc zabodoval psychouš se srpem, čtverák s useknutými dívčími tlapičkami přivázanými na svých nohách. Z holek Rose, která tak kreativně zlikvidovala Sovu s vidlemi. Chci dvojku! ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Kurva to byl ale začátek, jak se patří, na nic se tu nečeká a než jsem si uvelebil svou prdel do sedačky, máme tu hned první masakr a dá se říct, že jeden z těch nejlepších v The Furies. Gore a masky naprosto parádní, ale IQ hereček, které ani nejsou moc pěkné to celkem dost kazí. Doufám, že závěr, byla ochutnávka na další díl a pokud to bude mít větší rozpočet, mohla by to být Gore pecka roku, no uvidíme. Na první film režiséra, to nebylo vůbec špatné. (122. hodnocení) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se teď při pohledu do filmografie jedné (Linda Ngo) z "krásek" téhle vybíjené. V této chvíli tedy Včelka Mája: Medové hry a toto.  Děvčátko si zřejmě rádo hraje...  The Furies je svým způsobem sympaticky přímočará jednohubka pro milovníky kečupu s dnes stále populárním konceptem smrtící hry. Zde si hraje na honěnou a vybíjenou šest blíže nijak nespecifikovaných maskovaných magorů a šest vyděšených ze všech možných míst unesených dívek a vše se děje v režii nějaké tajemné společnosti boháčů, modří jistě budou vědět.   Taková pohádka o krásce a zvířeti pro zvrhlíky s na hlavu postaveným téměř vším, od "hereckých" etud "krásek", kde mají ty uvozovky opravdu své opodstatnění, bez výjimky se sešlo šest ošklivek  a bez i jen ochotnického nadání, až po absenci nějak alespoň elementárně promyšleného vybíjení či finále.  Pohledné gore je tak prakticky jediným (krájení obličeje sekerou, lžičkování oka apod), co se dá chválit. Ale vzhledem k tomu, že jsem si nešel pro nějaký hororový majstštych a ta hloupost pořád zůstala v mantinelech snesitelného, tak  tři pro trikaře a jen houšť! ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak si někdo může myslet, že tohle v dnešní době jako uspěje? Že to jako někoho bude bavit? Odkaz na slashery? Poslední dobou mi přijde jako odkaz každý druhý akční béčko a horor..je to prostě jenom otřepaný, ohraný, klišé bez nápadu. Doprdele vdyť takovýhle filmy byly out už v devadesátkách.. pak tu bylo Pach krve pokračování (jediný co se z těch hoven dalo snést), Hory mají oči.. a všichni akorát kafrali.. teď je tady tahle sračka, která nějakou zábavu či dokonce příběh nevidí ani z dálky a z nějakého důvodu to má skoro stejný, ba i lepší hodnocení než filmy výše zmíněné a to tu byli o 15let dřív a byli mnohem MNOHEM zábavnější než tahle ujebaná, levná jebka v lesíku natočená..Jo a takový menší info - gore dnes umí i totální mentál na YTB. Welcome to 2019. Mrdka totální. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vrtá mi v hlavě jestli je tento horror učen pro ženské nebo mužské publikum. Podle komentářů se mi zdá, že ani pro jednu skupinu. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není obyčejný tuctový slasher, jak se může na první pohled (prvních 30minut) zdát. Klasicky to má pár nesmyslů typické pro tenhle žánr jako například vymaštěnost postav, herečky, které snad v životě nikde nehrály, ne úplně Hollywoodskou režii nebo nízký rozpočet, ale má to nečekaně i plusové body. Hlavním tahounem jsou vymazlené a kreativní masky zabijáků, docela solidní gore, které jsem za delší dobu dlouho neviděl, a taky (menší SPOILER) sakra originální nápad propojení zabijáka a oběti jako Kráska a Zvíře. V 80minutové stopáži to hezky šlape a utíká, krví se nešetří a hlavní pointa je solidní zvrat, jinak to ale klasicky nevychází na poli atmosféry nebo nějakých hereckých výkonů. I tak hezký průměr, kterému se nebojím dát třetí hvězdičku, ale znova bych si to už asi nedal. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době nějaká slabší ale působivá řezba, skvělý nápad na film, herci v pohodě a masky zabijáků dost dobré, trocha krve útěku a akce prostě super. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci opět nezklamali. No popravdě aby divák nebyl tímhle filmem zklamaný, nesmí mít moc velký nároky a přehnaná očekávání. A naopak musí mít tu správnou náladu na lobotomizovaný brakový béčko. Ale pokud vám k diváckýmu štěstí stačí scénář tak retardovaný až je vlastně zábavný, pokud si užíváte blbé dialogy i blbé jednání postav, připadají-li vám komická všelijaká vraždící psychopatická monstra vydávající jen neartikulované skřeky, navíc bizarně až deviantně maskovaná, vyvolávají-li u vás salvy hurónského smíchu scény jako "skalpování" obličeje sekerou nebo vylupování očička lžičkou, pak jste ta správná cílová divácká skupina pro tenhle biják, který je tak trochu menšinový i v rámci svého žánru. A chci dvojku, protože ta hlavní slečna se mi moc líbila, hlavně na konci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela zábavná hixplo naháněčka s poměrně výživným gore, která sice nabídla ten nejchutnější detail na začátku, ale ani potom to nebylo zase tak špatné. Potěšili celkem neotřelý prvek dotýkající se o klasický příběh Kráska a zvíře a něco do sebe měly i masky záporáků. Mínusem jsou mizerné herečky a moc mi neseděla ani odpověď na tradiční proč, ale uznávám, že vymyslet něco jiného by byl asi problém. Slušné. 60% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlastne prečo nie. Nevadil mi ani nízky rozpočet, ani amatérske herečky...slušne to odsýpalo, malo to fajn gore scénky, masky a aspoň snahu o nejaký ten twist na konci....takže za mňa ok. Čakal som že to bude podstatne horšie. Ako hororová jednohubka v lese pozerateľné béčko. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mna takéto vyjebavacky bavia, no nie ,ale všetky, spomeniem napríklad taký Hatchet, ktorému som dal do kopy 4*-4 častiam. Ale tento ukázal viac i keď okrem pachu krvi, kopíroval aj ine filmy, môžem, ale za seba povedat, že veľmi sympaticky. Len tie herečky hrali, ako z rodinných prípadov, strašne. Kráska a zviera, ten príbeh pozná hádam každý a niečo podobne je i tu, len o veľa ťažšie stráviteľné. Masky boli parádne, bodycount dosť vysoký a vybuchujúce hlavy, tiež potešili. Logicky slabota, ale logika v takýchto filmoch sa nenachádza. Tieto filmy sú len na pobavenie, či spestrenie, pre zarytých fanusikov horroru a preto, ja som sa bavil a tak troska nadhodnotím. ()

Reklama

Reklama