Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Naháněčka v lese od protinožců, jež má za cíl zkropit krví vyprahlou půdu. Tentokrát lovnou zastupuje šestice holek, které se zoufale snaží neskončit na chladných zbraních maskovaných zabijáků. Na první krev se nečeká dlouho a rozhodně potěší pěkné praktické efekty, nicméně je škoda, že se z načrtnutého konceptu Kráska a Zvíře vlastně nic nedozvíme. Každopádně jako jednohubka to zafungovalo, má to svoje momenty a za poctivé gore a masky zaokrouhlím na tři hvězdy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Australský koprodukční snímek „The Furies“ je zajímavou ukázkou toho, jak skvěle natočit slasher ve smyslu zabíjení a jeho znázornění i nápaditosti, ale zároveň představuje určitý průšvih v tom, jak je příběh tohoto snímku předimenzován. To prostě nefunguje a jsem si jistý, že pro mnoho diváků to bude zklamáním. Jako kdyby tady pokus o originalitu šel úplně mimo. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Film jako takový asi jen tak nezaujme , je to poctivá vyvražďovačka s poctivými maskami a gore efekty. Co mě osobně zaujalo , bylo spojení vrahů s obětmi , jen škoda že rejža nepřidal něco navíc. Ale koukat se na to dalo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu by to ještě jakž takž šlo. Pak to ale začalo kurevsky drhnout a scénář šel totálně do kopru. K dialogům těch všech škaredých děvčat se nemá cenu ani zmiňovat, tak jako k jejich neskutečné výdrži, jedna dostane sekerou do zad, ale v pohodě ještě nějakou tu hodinu chodí a žije jako by se nic nestalo, nebo druhá má nožem probodenou dlaň, nekrvácí a je úplně v pohodě. To všechno sráží už tak zoufale ubohý scénář dolů a jak dojde na finále je z toho nebetyčná chujovina. Jediné, na co si fanoušci krvavých efektů zgustnou je gore, které je realistické jak prase, bez posrané CGI animace. To je ale zatraceně málo! Je to škoda, vyměnit ty hnusný škeble za aspoň trochu sympatičtější kočeny, který přinejmenším trošku umí něco zahrát (ne jenom ječet a tupě zírat), napsat jim přirozený dialogy, scénář nějakým způsobem udržet v reálnosti, klidně okořenit černým humorem a mohla by to být pohodová a stylová vyvražďovačka, alespoň na nějaké úrovni. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tak jako není to úplně špatný ...Evidentně je to točený s nadšením a láskou. Jen prostě to má hrozně prostinkej děj. Vlastně se tam jen po lese a stepi nahání banda zabijáků s trapnejma holkama. Ty holky nejsou ani sexy (škoda), ani sympatický, ani kdo ví jak hezký a už vůbec ne chytrý ... ale zase se skvěle porcujou na cucky ! :-D No ony samy sebe neporcují, samozřejmě je porcují ti vrazi. Ti maj fakt vymakaný masky, to je paráda (hlavně ten "vlasatec" ala Leatherface). A ty poctivý FXgore jsou fajn. Kolikrát jsem docela i koukal ... Je to pro příznivce subžánrů a ani ti nebudou kdo ví jak dobře ... spíš budou tak jenom trochu. Ale každopádně snaha se cení, měla by ... (hele je to lepší, než číst komentáře PSYCHORA, haha!! :-D ) ------a pak se mi to nějak po 3 hodinách rozleželo a stáhnul jsem to na 2 **, protože je to fakt slabota ... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda dvoch momentov, ktoré film pripravili o ešte lepšie hodnotenie - úvodná scéna s "fuck patriarchy", pretože liberálnym falusom už v tých prázdnych lebkách načisto preskakuje. Aby dospelému človeku napísala smsku stará žena, že či vie Tvoja mamka ako sa na internete vyjadruješ o inžinierke Čaptavej, tak to je už iný level demencie...Proste buď existuje jej názor alebo žiaden iný a takýchto ľudí mi je strašne ľúto. Označiť osobu za pózerku a bárbinu je hrubé urážanie. Feministky všetkých krajín, spojme sa...Každý normálny človek ktorý nemá predsudky k mužom či ženám alebo k starým či mladým, kresťanom či židom musí z týchto ľudí plakať aspoň v duchu. Druhým momentom je nezvládnutý záver, pretože dalo sa to ukončiť podstatne lepšie. Obrovská škoda, pretože dobré masky a dobrý nápad s Kráskami a zvieratami si ho aj vďaka výbornej kamere zaslúžil. Rozpačitý koniec pokazil dojem z filmu, ktorý mal potenciál zaradiť sa medzi najlepšie horory tohto roku, ak by mal lepší scénar či schopnejšieho režiséra. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Postavy ničím zajímavé, ale námět super. Je fajn sledovat, jak se jednotlivé chování postav může rázem změnit, když jim jde o život. Jestli v každým z nás někde leží takové odhodlání, jako to, které se probudilo v hlavní hrdince, tak se trochu bojím. Masky super, vrazi naháněli hrůzu a prostředí také velmi zajímavě udělané. Konečná zápletka, která určité postavy k sobě spojuje mě tedy překvapila, nečekala jsem, že to bude takhle rozdělené. Za mě příjemná oddechovka, která je pro jedno zkouknutí dobrá. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jen konec,kterej sem po tom,co se dělo ve filmu čekal trapnej, zachránil ten film od skutečnýho odpadu.Levná,herecky tragická,a s idiotskou zápletkou.nicneříkající pípovina .10%. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Takéto poctivé gore (žiadne CGI) sa v dnešnej dobe už vidí málokedy. Naopak, takéto ne-herecké výkony sú javom až príliš častým. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Nový zástupce vlny ozploitation s dobrou kamerou, výbornými gore efekty a hudbou. Vše ostatní a podstatné - herecké výkony, děj a celkově smysl - jsou již slabší a hodnocení tahají dolů. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská se probudí kdesi sama a tam ji nahánějí psychopati, Jeden z nich jsou hodný ten ji chrání a většina je zlých ti chrání ostatní ženské co tam jsou (proč to tak je film nevysvětlí asi si někdo řekl nenatočím vyvražďovačku, ale zkusím něco inteligentního akorát, že totálně pohořel) . Když jedna z těch ženských umře nebo ji někdo zabije zemře i její ochránce i když ke konci to nedává smysl jelikož minimálně jeden z těch vrahů zmizel úplně a nebyl zde ani ukázán a ani zmíněn (ten té asiatky). Na konci máme náběh na další díl kdy zjistíme , že to dělá někdo pro lidi co to pak sledují online a přeživší po nich jde. Ty 2 hvězdy jsou pouze za gore více si to nezaslouží. P.s. pobavil komentář Flipnica což je alter ego Psychora a nadává na něho snad sem někdy dá komentář i další jeho alter ego Bloody 24 a bude nadávat třeba na Flipnica. To musí být člověk opravdu moc zoufalý , aby si udělal 3 a více nicků a nadával sám na sebe a myslel si, že to nikdo nepozná. ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se na The Furies fakt těšil no a pak se začalo objevovat hodnocení a mě natěšenost přešla. To bylo asi to nejlepší co se mohlo stát,protože nejspíš i proto dávám nakonec 4 hvězdy. Jasně postavy jsou tupé a děj je nahánění po lese přičemž se autoři snažili o něco víc co se týče příběhu,ale tohle všechno mi nevadilo. Nevadilo mi ani že nejhezčí herečku zabili jako první,protože prostředí lesa bylo fakt pěkné masky byli luxusní a gore fakt poctivý. Já se prostě bavil a za mě si to slabší 4 zaslouží. 75% --- IMDb 7/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé, dlouhé době horor, který je zaměřený jen čistě na gore a proto bez mrknutí oka nadhodnocuji, i když na druhou stranu, v žádném ohledu této podívané nemám ale vlastně ani vyloženě co vytknout, snad až tedy na úplný závěr, kdy mi zřejmě něco v průběhu děje uteklo a něco mi tam tak dost zahaprovalo, jinak ale musím zopakovat, že jsem ve výsledku vážně spokojený. Zápletka mi přišla poměrně originální, škoda jen trochu lepšího zpracování, tedy co se celkové promyšlenosti a vývoje týče, ale ten ústřední nápad je zkrátka hodně fajn, herečky kategorie B mi pak nikterak nevadily a své si splnili nad očekávání dobře, prostředí a atmosféra lesa ovšem vysloveně výborné, napětí krapet nefunkční, ale to tu nepovažuji za až tak stěžejní prvek, a pak tu samozřejmě máme samotné gore, a to je paráda, kdy je sice samozřejmě vidět, že tvůrci neoplývali miliony, na druhou stranu ale o to víc potěšilo, že za jejich vysokou úrovní stojí poctivá práce, která se vážně povedla, masky i efekty byly brutální, nápadité, nekompromisní a to zkrátka udělá větší radost, než cokoliv jiného. Můj pohled na tuto podívanou je tak zkrátka krapet více zkreslený a neobjektivní, ale mě prostě tyhle ryze brutální řezničiny chybí a tak jsem ochoten přehlížet veškeré nedostatky, kterými podobné snímky trpí, ale opakuji, každý takovýto krvavý flák je svěží nadějí, že se toho alespoň někteří tvůrci ještě pořád nebojí a sem tam oživí tento pomalu, ale jistě umírající subžánr. ()

Kienast 

všechny recenze uživatele

Skvělé masky a gore, nezachrání slabé herečky a scénář, který už jsme někde viděli v mnohem lepším zpracování. Příště to chce víc peněz a lepší herce. Potěšila podoba s Battle royale. 5/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Taký malý film, ktorý neurazí, ale ani nenadchne. Originálnejší ako klasický vyvražďováčik, gore efekty na úrovni, ale v podstate bez príbehu a s malou síce zaujímavou, ale malou pointou. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Dobrý masky a gore, a námět by taky nebyl k zahození, jenže to by museli naplno využít jeho potenciál. Takhle jde jen o nesmyslný pobíhání po lese co v každým záběru vypadá naprosto stejně a máme fandit postavám co jsou buď nesympatický a nebo krajně komediální. Po první rvačce mezi killerama jsem se těšil že se v tomhle filmu budou rubat všichni se všema, a to se nestalo. Závěrečnej dovětek už naprostá kravina. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka, která vypadá výborně, ale má totálně vymaštěný příběh, jako že vážně strašný. Masky jsou super, hudba neurazí, prostředí je klasickým lesem a vraždy byly naštěstí dokonale brutální. Díky nim to stojí za to. Sice to není o příběhu, ale ten to fakt kazí strašně. Především kvůli nesympatickým postavám, takové hloupé teen kočandy. 60/100 ()

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Obstojný přírůstek, debutujícího režiséra, do slasher - hixplo subžánru, který neláká na nic jiného, než precizně poctivé praktické gore, od kterého kamera neuhýbá, a správně znepokojivé masky vrahů. Kvalita těchto dvou prvků je natolik dobrá, že vytáhla samotný film do průměru, nicméně nic dalšího se vyzvednout nedá. Vizuálně to vypadá příliš lacině a nic na tom nemění ani australské prostředí, které je pro tyhle horory jako dělané. Obsazení postav se vůbec nepovedlo. Záměrně neříkám hereček, protože tohle pro mě nebylo herectví a navíc ani jedna ze zúčastněných není pěkná, natož pak sympatická. Neoriginalitu v ději kritizovat nebudu, protože přicházet stále s něčím novým, zvláště do tohoto vyždímaného tématu, je téměř nemožné. To samé platí pro finální rozuzlení, které je předvídatelné a stejné jako ve spoustě dalších podobných hororech. The Furies je tak potěšujícím kouskem každého gore fanouška, ale nic pro ty, kteří chtějí logicky seskládaný děj s dobrými herci. ()

Reklama

Reklama