Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studentky Kayla a její nejlepší kamarádka Maddie večer v podchodě sprejují graffiti a jsou uneseny. Kayla se probouzí dezorientovaná v lese v dřevěné rakvi. Vydává se hledat Maddie. Brzy zjišťuje, že je účastnicí ve smrtící hře, kde jsou ženy pronásledovány maskovanými muži... (noelcoward73)

Recenze (67)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci opět nezklamali. No popravdě aby divák nebyl tímhle filmem zklamaný, nesmí mít moc velký nároky a přehnaná očekávání. A naopak musí mít tu správnou náladu na lobotomizovaný brakový béčko. Ale pokud vám k diváckýmu štěstí stačí scénář tak retardovaný až je vlastně zábavný, pokud si užíváte blbé dialogy i blbé jednání postav, připadají-li vám komická všelijaká vraždící psychopatická monstra vydávající jen neartikulované skřeky, navíc bizarně až deviantně maskovaná, vyvolávají-li u vás salvy hurónského smíchu scény jako "skalpování" obličeje sekerou nebo vylupování očička lžičkou, pak jste ta správná cílová divácká skupina pro tenhle biják, který je tak trochu menšinový i v rámci svého žánru. A chci dvojku, protože ta hlavní slečna se mi moc líbila, hlavně na konci. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Australská krajinka za bílého dne láká hlavně vyznavače gore. V podstatě divák může předem zapomenout na sofistikovanou zápletku, tvůrci rezignovali na dějové průtahy a od prvních minut jasně vytyčili směr, jakým se hodlají ubírat. O hlavní hrdince nejsou známy intimní detaily, na vývoj charakterů a něco obdobného není tenhle p(t)ako(pysk) stavěn. Z designového hlediska je Airlie Dodds sympatická, má poměrně vysoké močení a patrně by zkusila i nějaký ten sexuální experiment se svojí kakaovou kamarádkou, kdyby je obě neunesli maskovaní maniaci, kteří je sice nenutí k souložím s nabalzámovaným Krokodýlem Dundeem, ovšem jejich zhůvěřilá naháněná v přírodě také není žádnou výhrou. A tak je dobré vědět, že i variovaný kus pohádky o Krásce a Zvířeti nikdy neškodí, i když vám na krk dýchá hnusák třímající srp, mačetu a jiné skvostné náčiní, kterým určitě nepřišel krotit zaplevelené australské lesíky. Produkční společnost FX se prezentuje nízkorozpočtovým slasherovým počinem, co ani v hereckých řadách nemůže pomýšlet na extrovní hvězdu, která dříve dělala společnost Skippymu i Dingovi, nicméně početný zástup děvčat, jejichž životnost na scéně je silně podmíněna záludným scénářem, který nemilosrdně seškrtává jejich play time. Tony D´Aquino se zaměřuje převážně na gore, které nese výraznou stopu rukodělné práce, načež z 80% kamera nemá nařízeno uhýbat libovým detailům maskérské práce. Co hodnotím hodně pozitivně, je hlavně nápad neskrývat případné tvůrčí i technické nedostatky v nedostatečně nasvícených scenériích. Film se odehrává výhradně za bílého dne, čímž určitě něco málo ztrácí práce s napětím, ovšem divák je ušetřen hádankám typu "co právě bylo odseknuto (či jinak odňato) z lidského těla". Dostane se i na zvrat v samotném závěru, který se sice moc nenabízel, ale přesto se dostavil. Neměli-li jste tu čest obeznámit se se svěží hororovou brutalitou od protinožců, tenhle kousek vám podá roztomile prst a decentně vám usekne i ruku. 10/10 ()

Reklama

Miseet 

všechny recenze uživatele

Postavy ničím zajímavé, ale námět super. Je fajn sledovat, jak se jednotlivé chování postav může rázem změnit, když jim jde o život. Jestli v každým z nás někde leží takové odhodlání, jako to, které se probudilo v hlavní hrdince, tak se trochu bojím. Masky super, vrazi naháněli hrůzu a prostředí také velmi zajímavě udělané. Konečná zápletka, která určité postavy k sobě spojuje mě tedy překvapila, nečekala jsem, že to bude takhle rozdělené. Za mě příjemná oddechovka, která je pro jedno zkouknutí dobrá. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu se dá vyčíst spoustu věcí. Ale proč bych to dělal. Na The Furies jsem se těšil strašně dlouho. A to i díky tomu, že Tony D'Aquino sliboval propracovaný masky a starý poctivý gore efekty. Co sliboval to splnil. Škoda, že k tomu nepřidal něco navíc. Takhle je to fakt jenom na ty 3 hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mna takéto vyjebavacky bavia, no nie ,ale všetky, spomeniem napríklad taký Hatchet, ktorému som dal do kopy 4*-4 častiam. Ale tento ukázal viac i keď okrem pachu krvi, kopíroval aj ine filmy, môžem, ale za seba povedat, že veľmi sympaticky. Len tie herečky hrali, ako z rodinných prípadov, strašne. Kráska a zviera, ten príbeh pozná hádam každý a niečo podobne je i tu, len o veľa ťažšie stráviteľné. Masky boli parádne, bodycount dosť vysoký a vybuchujúce hlavy, tiež potešili. Logicky slabota, ale logika v takýchto filmoch sa nenachádza. Tieto filmy sú len na pobavenie, či spestrenie, pre zarytých fanusikov horroru a preto, ja som sa bavil a tak troska nadhodnotím. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení bylo použito sto litrů umělé krve. (Duoscop)
  • Při vybírání názvu se tvůrci inspirovali v římské mytologii, kde je Furie bohyní pomsty a kletby. (Duoscop)

Reklama

Reklama