Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Recenze (48)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Všechny střípky příběhu potulného samuraje jsou úhledně poskládány a já musím přiznat, že bych si jich nechala naservírovat klidně i víc a ráda.. Kasumi Arimura je okouzlující bytost a v roli Tomoe byla nádherná, její něžný půvab a křehká krása zapůsobila i na mne.. Takeru Sató to zvládl tentokrát úplně s přehledem a i toho podmanivého úsměvu a jiskřiček v očích jsem se dočkala, sice jen na krátkou chvilku, ale dočkala.. Jinak to tedy byla krvavá řežba od začátku do konce.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané a skvěle mísící nekompromisní akci s komorním osudovým melodramatem. Jediný problém, bohužel zásadní, je, že nic z toho. Důvod? Vše (ale jakože naprosto lautr vše) v tomto filmu již bylo na plnou hubu řečeno/ukázáno/vyjeveno v cca devíti hodinách stopáže předchozí čtveřice dílů. Ve výsledku tedy rozporuplné dojmy... Veskrze zdařilý film; "jenom" zhola zbytečný, jelikož fanouškům série nemá co nabídnout. Krom výtečné syrové akce, byť i té je o poznání méně než je v sérii zvykem. Zároveň to však jako pátý díl série stěží je pro někoho jiného než fanoušky (jakkoli to může s přimhouřením obou očí fungovat i samo za sebe). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by akční scény tohoto díla mohly být natočeny ještě lépe. Vlastně mi díky tomu ani nevadilo pomalejší tempo úvodní části. Každopádně jsem však měl výraznější problém s hlavním hrdinou. Zaprvé jsem se nejprve domníval, že je to žena, což už sice později nevadilo, ale zakopaný pes byl v jeho zcela absurdním závazku. Zabiják, který bojuje se zástupy nepřátel a přesto nikdy nikoho nezabije, neboť vlastně ani nemůže, no to je teda gól. Tento problém celkové vyznění filmu přinejmenším zlehčuje a nelze si tak z některých scén neutahovat. Finále mne uchvátilo a opět jsem zvažoval pět hvězd, ale zmíněné zápory mě opět donutily urychleně vystřízlivět. Co mi však hlava nebere, že tento film ma na ČSFD hned 2 karty, přičemž je každá hodnocena odlišně a to často i s  výraznými rozdíly od jednoho uživatele :D (Odkaz zde) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Příjemné samurajské béčko s parádní akcí a zábavnými postavami. Ani ten původ v jednoduchém komiksu na něm není nijak zvlášť vidět. Platí pro celou sérii. 8/10  ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější díl  celé série, jehož děj sice podrobněji rozebírá načrtnutou kapitolu o Kenšinově minulosti, ale vše podstatné bylo v minulých částech dostatečně řečeno či naznačeno. Jako melodrama pak vcelku zdařilé, ale i přes to, že Kenšin je tu pořád zabiják Battosai, tak akce je tu celkem málo a za srdce  i i nic jiného přes její čvachtavost moc nebere. A to ani finální souboj. Formálně ale pořád nádherné, tak za tři. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výpravou hezké, souboje povedené, ale plytké a v divákovi to nezanechá vůbec nic a splyne mu to s ostatními díly této série. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Prequel k sérii s Himurou Kenshinem je ze všech pěti filmů nejméně komiksový, nejméně barevný, nejvíce syrový, krvavý a civilní. Hodně připomíná staré samurajské filmy, což není na škodu. Bohužel příběh je pouze rozšířená backstory, kterou všichni znají z ostatních čtyř dílů. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Už ne tolik akční. Ale pořád pěkné a s atmosférou. Ale finále? Odflaknuté. Moc rychlé. Ty souboje měly být prostě lepší. Za to hvězda dolů. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa film stratil náboj už len tým, že o všetkom vieme a predošlé filmy všetko detailne ukázali. ALE - skvelá choreografia súbojov vďaka Battosaiovému začiatku tentokrát plná krvi a odseknutých končatín. ALE 2 - finále bez poriadneho protivníka, napätia a tým pádom poriadnej akcie. Nechcem napísať, že je výsledok zbytočný film ALE 3 - ak ste nováčikovia tejto série a začnete práve týmto dielom, tak určite dáte o minimálne jednu hviezdičku viac, a čaká vás neskutočne skvelá filmová séria, ktorá bude patriť medzi tie najlepšie adaptácie anime všetkých čias! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vracíme se do minulosti, takže tady krev stříká hned od prvých minut. Aby přišlo to melodramatický vyklinění. A potom závěr. Takže jo, byla jsem zvědavá, jak moc mě chytne příběh zabijáka, který už nechce nikoho zabíjet z doby, kdy ještě zabíjel a "potom se to stalo". Jenom mi chvilku trvalo, než jsem se do toho zažrala. Bylo to moc fajn, ale nebyla jsem tolik zažraná jako u předchozích dílů. První hodinu je film extrémně pomalý (což mi nevadilo), takže to chvíli trvá, než se to pořádně rozjede. A byť by se dalo namítnout, že je to jednoduchý příběh nebo že by šlo zakomponovat jinam pomocí flashbacků, stejně už většina byla částečně ukázána/řecena, tak je film vlastně moc fajn. Je to vlastně origin, což hodně můžu. Takže...spokojenost na všech frontách   :) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Presne ako som predpovedal pri predchádzajúcom snímku. Povinnosť odsledovať nie kvôli "perfektnosti", ale kvôli ukončeniu ságy. ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Děs. Dlouhý a neskutečně nudný. Bez přetáčení bych asi spáchal seppuku. Postupně jsem stal alergický na dlouhé strnulé pohledy hlavního hrdiny, které působí, že jejich majiteli právě provedli lobotomii tupou katanou. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Kenshinovský origin, který byl ovšem mnohem lépe, obšírněji a srozumitelněji odvyprávěn tady. Zajímavé je na něm tedy jen to, že dějově má mnohem blíže k historickému dramatu než předchozí čtyři filmy. Přepálenou anime adaptaci tu připomíná jen úvodní scéna, která je totálně wtf (ne, s mečem v zubech se fakt bojovat nedá, čím se to ti scénáristi dneska sjížděj?), zbytek filmu tvoří snaha vyobrazit tragickou milostnou romanci zasazenou do skutečných událostí pohnutého roku 1864. A i když ti legendární šinsengumi vypadají jako banda otrapů, proslulá řež v hostinci Ikedaja (která ve skutečnosti trvala několik hodin a ve které bylo pobito celé revoluční křídlo klanu Čóšú) tady působí jako opilecká šarvátka, a bitva u Zakázaných bran je odbytá jedním jediným záběrem na požár, ta atmosféra osudových událostí vedoucích ke konci jedné éry je přece jen trochu přítomna. Opravdu potěšilo jen ztvárnění Kenshinova nadřízeného Kacury, ano, přesně takhle jsem si toho slavného intrikána vždycky představovala. Historické okénko: Katsura Kogoró, politický vůdce klanu Čóšú, jeden ze zakladatelů moderního Japonska, vynikající šermíř, dokonalý zákulisní manipulátor a obezřetný vyjednavač pozdější spojenecké smlouvy s klanem Sacuma, která nakonec vedla ke svržení šógunátu. Po masakru v Ikedaji se stal nejhledanějším mužem v Kjótu, šinsengumi (tehdejší policie) a jejich spojenci prošťárali celé město ve snaze ho najít. Několik dní a nocí se skrýval pod mostem v převlečení za žebráka a přežil jen díky své milence (a pozdější manželce) gejše Ikumatsu, která mu každou noc přinášela trochu rýže bez ohledu na vlastní nebezpečí. Později se mu podařilo uprchnout z Kjóta na území knížectví Cušima. Po porážce šógunátu v roce 1868 se stal členem nové vlády a tvůrcem mnoha reforem. Vlastně bych možná raději viděla věrně historicky zpracovaný film o něm. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Tak já budu asi dělat, že tento film byl spíš navíc nebo jakýmsi souhrnem Kenshinovy minulosti tak, jak ji známe, s pár detaily navíc. Bude to pro mě tak lepší. Snadněji se mi na něj zapomene a já si nebudu kazit hezké vzpomínky na předešlé díly. Nevím, jsem z konce (nebo začátku?) fakt zklamaná, snad jsem čekala víc. Aspoň nám tu Tomoinu smrt trochu objasnili nebo Kenshinovo setkání se švagrem před jejich domem... Za mě jim prostě ta tragická romance nebo jak to nazvat prostě nevyšla a tohle jim nezbaštím. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

No žádná sláva, že. Japonci jakoby zabrušují malinko do US zápletky a melodramatu, ale v kombinaci s jejich klasickou japonskou náturou a stylem mi to moc nesedí. Bojové scény fajn, ale ta gradace příběhu prostě měla zůstat japonská. ()

Reklama

Reklama