Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Všechny střípky příběhu potulného samuraje jsou úhledně poskládány a já musím přiznat, že bych si jich nechala naservírovat klidně i víc a ráda.. Kasumi Arimura je okouzlující bytost a v roli Tomoe byla nádherná, její něžný půvab a křehká krása zapůsobila i na mne.. Takeru Sató to zvládl tentokrát úplně s přehledem a i toho podmanivého úsměvu a jiskřiček v očích jsem se dočkala, sice jen na krátkou chvilku, ale dočkala.. Jinak to tedy byla krvavá řežba od začátku do konce.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější díl  celé série, jehož děj sice podrobněji rozebírá načrtnutou kapitolu o Kenšinově minulosti, ale vše podstatné bylo v minulých částech dostatečně řečeno či naznačeno. Jako melodrama pak vcelku zdařilé, ale i přes to, že Kenšin je tu pořád zabiják Battosai, tak akce je tu celkem málo a za srdce  i i nic jiného přes její čvachtavost moc nebere. A to ani finální souboj. Formálně ale pořád nádherné, tak za tři. ()

Reklama

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Fantastické ukončenie jednej fantastickej série. Klaniam sa pred Keiši Ótomom, že si dokázal udržať vysoko nadštandardnú kvalitu počas každého jedného filmu a to ich bolo do kopy až päť. Tento posledný je v podstate prequel a dá sa úplne v pohode pozrieť ako prvý film z celej série. Človek sa potom aspoň nebude strácať v deji a postavách, ako sa to občas stalo mne v predošlom diely/dieloch. To bola v podstate aj asi jediná chybička krásy na predošlom diely, že som si nebol úplne istý kto je kto a prečo koná ako koná. Týmto dielom sa všetko parádne vysvetlilo a doplnilo. V budúcnosti si dám repete celej série a užijem ešte viac. Inak k filmu ani neviem, čo napísať. Je to jednoducho fantázia v pohybe, treba vidieť. Obrovský kus estetiky v obraze aj zvuku, herci ako vždy sto percentní a akcia...To je kapitola sama o sebe. Absolútne nádherná, chirurgicky presná choreografia nasnímaná kamerou, ktorá je dynamická, no zároveň sa nebojí experimentovať a ponúkať až umelecké zábery na scénu. Veľmi tomu celému pomáha aj prehľadný strih. Človek ma stále prehľad o akcii, nech už jej je akokoľvek veľa. Tu sú zbytočné všetky slová. Naozaj vrelo odporúčam vzhliadnuť celú sériu. Arigato ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Výborné zakončení celé ságy. Úplně jiné, než všechny ostatní filmy - syrové, zakrvácené, kompaktní, komorní, bez postav z předchozích (budoucích) dílů. Charakter Kasumi Arimury se na roli Tomoe skvěle hodí (jsem jediný, kdo si myslí, že tato herečka dokáže skvěle zahrát hlasem?). Vůbec nevadilo, že se jedná o prequel a dopředu jsem věděl, jak příběh skončí. Je to podobné, jako když sledujete malíře, který maluje obraz z historie - dopředu víte, co na plátně bude, přesto vás výjev může uchvátit. Trailer. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa film stratil náboj už len tým, že o všetkom vieme a predošlé filmy všetko detailne ukázali. ALE - skvelá choreografia súbojov vďaka Battosaiovému začiatku tentokrát plná krvi a odseknutých končatín. ALE 2 - finále bez poriadneho protivníka, napätia a tým pádom poriadnej akcie. Nechcem napísať, že je výsledok zbytočný film ALE 3 - ak ste nováčikovia tejto série a začnete práve týmto dielom, tak určite dáte o minimálne jednu hviezdičku viac, a čaká vás neskutočne skvelá filmová séria, ktorá bude patriť medzi tie najlepšie adaptácie anime všetkých čias! ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama