Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Recenze (137)

Tosim 

všechny recenze uživatele

První seriál, ve kterém jsem měl chuť zabít Jiřího Dvořáka i jeho babičku. Klíma a Kroupa zobrazili naše kauzy způsobem, jaké byly, jaké by mohly být a jakými si přejí, aby se staly, to stejné platí i o prezidentovi, jenž je mixem tří osob, seriál pak nemá cenu ani jako faktografický, ani jako fikce. Stihnout vše už je trademarkem kluků z pořadu Na vlastní oči dávno, pokud nemají schopného dramaturga, nebo nepracují pro ČT (Reportérka), rozpadá se jim seriál pod rukama, je dlouhý, nudný, nelogický a plný směšných pasáží. Nenadával jsem jen na civilního Krause a Cmiralovu hudbu. 30%. ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Na Novu jsem se díval naposled na Okresní přebor, nadšen z posledních cs seriálů (Labyrint, Cirkus Bukowski ) jsem se rozhodl kouknout i na Atentáta a musím říci, že horší věci veřejně vysílá snad už jen Islámský stát. Scénář ignoruje souvilsosti (objevní první stopy ), návaznost děje (neuvěřitelně pitomej střich ) a všechno dovršují dialogy, to s tím vyzrazením atentátu před zlodějem aut patřilo spíš do Bláznivý střely. Hodnotit po prvním díle nehodlám a na další bych se kouknul jedině v rámci nejsurovějších výslechových metod od gestapa. Komentář jsem napsal proto, abych některé duše varoval před zcestím. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem si myslel, že jsi vůči Danovi imunní, ale teď se chováš fakt jako ta poslední kráva, která si jenom vzpomene na bejka a hned ztrácí vědomí." O propojení policejních elit, politiků, exekutorů a organizovanýho zločinu se tu a tam něco napíše, ale už bylo na čase ukázat ten náš demokratickej absurdistán v celý svý kráse. Tohle se povedlo hodně dobře, ale často se do toho vloudil nějakej ten logickej nesmysl, pitomý dialog nebo "televizní verze" policejního výslechu a to holt musí hodnocení trošku srazit. ()

kulyk

všechny recenze uživatele

S hodnocením bych byl dosti opatrný, obzvláště, když nám to dnes teprve vypuklo, že. Na první dobrou je však zjevné, že pro Kulyčka bude jediným přínosem snaha o zdůraznění zmrdství mistra prezidenta Wolfa (jak Havel kdysi mylně představil Klause Adamcovi). Snad se podaří onu osobnost ztrapnit více, než se ztrapní celý seriál - ukázat ji jako prototyp zhůvěřilosti, takového holozmrda, řekl bych. Prostě zasloužilý pomníček ještě dýchajícímu tvůrci nových ,,elit". ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Krimi, které nese pečeť TV Nova ve zvoleném způsobu vyprávění je poněkud roztříštěné na veliké ploše. A vykonstruovaností občas i pitomost. Přesto si nemyslím, že všechny dějové peripetie jsou úplně špatný. Každopádně herecké výkony si zaslouží uznání. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A máme tu další seroš od scénáristů K+K na motivy skutečných událostí. Je možné, že lecos ukázané se dělo, nebo dokonce děje. Nesedí mi tam však obsazení celé řady herců Krausem v roli prezidenta počínaje. Pár akčních scén potěšilo, ale jediným důvodem proč na to občas kouknu když není nic jiného je Hanka Vagnerová... Dvě štěnice. * * ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Já ti zatím nevím, čéče... HOMO, snad jsem se zatím nedotkl nějaké (tvé) třídní učitelky ze zvláštní, která tě zasvětila v rámci sofistikované osnovy a felace. Zatím je to spíš bluďák, pokud se smí tak vulgární výraz použít, kurva. Uvidíme dál, děti. Hodnotit nemohu, neboť bych mohl být banován za hodnocení neviděného. Jedná se o seriál... ovšem u nekonečných průjmů jsem ztracen, taťka naší databáze mi jistě podá pomocný úd. Nemůžu se dočkat.Edit: Nojd Bílý Bárta, tak to je trochu moc, hehe, to je trapnost zase. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vagnerová behá po lese v lodičkách, ten druhý fízel bije neozbrojených ľudí hlava nehlava a spomalené zábery pripomínajú skôr Partičku než seriózny detektívny počin. ()

triatlet

všechny recenze uživatele

Střípky kriminálních kauz Ivana Klímy (!) o prezidentovi republiky. Honičky, střílečky, přejeté nohy - reklama na ČD. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebudu čekat s hodnocením do posledního dílu, protože bych se ukousal nudou. Jak chcete osmnáct (!) dílů hrát o parodii na prezidenta Klause, jeho poradce Hájka a snahu o atentát na něho? Příběh i herecké výkony by byly uvěřitelné tak v mateřské školce, ale ne v tomto seriálu. A ta pomalu se vkrádající nuda, a jakási klišoidní zápletka o krtkovi a spiknutí, skutečně jen pro právě narozené, kteří nikdy nic podobného neviděli. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

Atentát ?? To spíš ukázkově příšerný pogrom diváckých mozkových buněk, z čehož plyne, že v závěru si na Nově znovu zatleskají a konzument Televizních novin bude nadšen.. Klíma s Kroupou se překonali ve své oblíbené disciplíně zvané scénáristická sebevražda, díky čemuž paradoxně s angažováním opravdu dobrého režiséra Petra Nikolaeva, jehož snímky většinou trpí svou naprostou nerežijností bez osobního vkladu, se z druhé řady Expozitury stává žánrový hybrid, který v některých zásadních s finálem na čele pasážích platí za naprosto sebeparodickou schematickou snůšku absurdit plnou veselých karikatur.. Pokud ovšem Expozituru cokoli zdobí, pak rozhodně castingové nonsensy, když po Vagnerové přišel Jan Kraus, který se stává den ode dne otravnější figurkou, přesně takovou, jakým se kdysi vysmíval.. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi fádní volné pokračování, které na rozdíl od své přechůdkyně postrádá ucelený reálný základ, na němž by se dalo stavět. Jakmile začne vyprávění jednotlivých střípků skládačky, které samy o sobě nějaký ten skutečný předobraz mají, stává se z toho celkem dobrá epizodická podívaná, která většinou nepostrádá napětí. To platí ovšem jen do doby, kdy začne být jasné, že konstrukce, která je jejich prostřednictvím dávána dohromady, je jen velmi těžko uvěřitelná a kdoví komu vlastně poplatná, přičemž je navíc ještě korunována záležitostmi rázu až nadpřirozeného, což působí poměrně komicky. A tak na celém vyvrcholení bohužel potěší asi jen úplný závěr. 45 % ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

V podstatě další série Expozitury, akorát odjinud, jen s ne zrovna originálním názvem a o stupeň horší. Snaha o něco dramatičtějšího opět "úspěšně" zamířila do kopru. 3/10 ()

k4n9ur

všechny recenze uživatele

Teda co to zase je? Nejhorší je, že se stejně zase ani po tomhle nevzpamatujou a nepřestanou s tim. Tohle prostě do televize nepatří. Kaiser s Lábusem by vymysleli za 5 minut lepší podívanou než je tohle. O "hercích" a jejich "výkonech" raději nemluvme, navíc hlavní představitelka je ošklivá jako vyrážka a nesympatická jako místo kde se vyrážka nachází. Takže pánové Jiří Chlumský, Petr Nikolaev, ale předevsím Josef Klíma, Janek Kroupa - Vy by jste se na to vydrželi koukat? Tak prosím příště až si budete chtít přivydělat k důchodu, udělejte to kvalitně.. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabší rozvolněné pokračování Expozitury. 1) Po klopýtavém začátku (několik dílů) se tento nepřehledný a překombinovaný seriál trochu zvedl. Poslední díl to ovšem vše poslal do kopru. 2) Spoiler. Scénář mi místy připadal dosti odbytý s výjimkou posledního dílu, který je totálně na hlavu (např. babička majitele bezpečnstní agentury jako korunní svědek, úloha presidenta v celé věci, homosexuální mág z Institutu a mnoho dalších nesmyslů). 3) Ovšem pro roli nafoukaného ignorantského presidenta Václava Wolfa se 62letý Jan Kraus snad přímo narodil. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Po více než solidní "Expozituře" přišel na televizní scénu osmnáctidílný (!!!) mišmaš, který v závěrečných minutách úplně rezignuje na jakoukoli logiku vyprávění. Už jsem jenom čekala na přílet zelených mužíčků. Ach jo. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Expozitura byla výborná, ale Atentát se moc nepovedl. Viděla jsem všech 18 dílů - mohu tedy s klidem říci, že to nebylo nezajímavé, ani nenapínavé, ani úplně vycucané z prstu - spousta věcí tam reálný základ měla (ale to byl právě někdy ten největší problém - některé náznaky si tvůrci mohli odpustit; ději to nijak neprospívalo, jen to zbytečně nahrávalo spekulacím). Podstatnou slabinu vidím také ve stopáži - roztáhnout děj do 18 dílů bylo megalomanské a velice netaktické. Ale je fakt, že některé díly fungovaly i jako samostatné jednotky - byly velice akční a Expozituru lehce připomínaly. Co byl ale úplný propadák - byl finiš. Poslední díl byl bez debaty šílený. ()

jhr 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se bavil spíše na úkor tvůrců, protože dialogy byli děsivě zábavné (doslova) ale pokusy o akci zase tak špatné nebyli. Na původní Expozituru, která se mi vážně líbila, to nemá ani omylem ale třeba se to ještě nějak zlepší. ()

Reklama

Reklama