Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 2
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Recenze (137)

carramba66 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem byl jedním z největších fanoušků Expozitury, dokonce jsem si ji pořídil dřív, než ji viděl ředitel TV Nova. Verzi bez postsynchronů, nesestříhanou, s placeholdery místo některých hlavních rolí. Přesto to byl mimořádný zážitek, na který strašně rád vzpomínám. Byl tam vidět na naše poměry obří rozpočet a pečlivě vypilovaný scénář a jediný problém představovala nejslavnější česká neherečka Vagnerová v hlavní roli. V Atentátu jsou bohužel všechny drobné neduhy Expozitury prohloubeny a přednosti naopak zadupány do země. Scénář působí dojmem, že ho nenapsali dva investigativní novináři, ale Čtvrtníček s Kohákem jako recesi v pauze uprostřed točení reklam, dialogy mi velmi silně připomínají seriál Gottwald, kde se taky všichni akorát snažili mít tu ostudu co nejrychleji za sebou a kdysi nákladnou výpravu vystřídala Trhákovská akce "Kdo má oblek, jde za rakví." Hereckou první ligu (minimálně v původních hlavních rolích) nahradil festival novácké šmíry vedený ochotníkem Fialou a přiznejme si to, Kraus stál jako herec za hovno odnepaměti. Suma sumárum - po prvním dílu mi to přijde jako remake Expozitury, natočené duem Bednář+Štorkán, autory legendární parodie Chlapci a chlapi. Zkrátka takhle ne, soudruzi. ()

Noah07 

všechny recenze uživatele

Zkoukl jsem první díl a je to nemastné neslané a umělé....Kraus je tam jen za komika s arogantním jednáním....zbytečně utracené peníze za nic....to to uspokojí jen průměrné diváky a aniž bych se je dotkl i ti musejí uznat že je to blbost.....autoři chtějí být světový,ale to se nepovedlo....definitní verdik je :Koukatelný kýč! ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

V jiném případě by mi přišlo nefér hodnotit hned po prvním díle, ale tohle se fakt nedá vydržet. Děs a hrůza s bídou!!! Proč to proboha natočili a tím také znehodnotili původní Expozituru, která byla na české poměry velice slušná!! Nemají tito tvůrci za mák sebereflexe? Copak neslyší, jak směšně zní dialogy, jak se tam A. Šišková pitvoří jako nána z bezu, jak ubozí jsou Kraus s Taclíkem??? Zlatý Labyrint, který taky nebyl žádné světlo světa... ()

Sabres 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po prvním díle. Už teď je jasné,že měli nechat vzpomínky na Expozituru spát,umělé pokračování a ještě v téhle podobě mi vadí. Kraus mi tam v roli prezidenta taky nesedí. Nevím,snad to další díly vylepší. ()

maara666 

všechny recenze uživatele

Takový český Komisař Rex. Pokud by si Vagnerová nějakýho vlčáka pořídila, hvězdu bych přihodil. Ale k věci: nablblé dialogy, nepřesvědčivý Kraus, stereotypy amerických policajtů, "dramatické" střihy nedramatických scén, rutinní seriálová hudba. Vagnerové šéfku ochranky a drsné vyšetřovatelky také moc nevěřím. Občas je problém i s obsazením neherců (Noid - Bárta). ()

Jekyl 

všechny recenze uživatele

No, bylo to teda chvilkama dost přehnaný a tvůrci napříkald z Krause udělali odnoš všech dosavadních 3 prezidentů samostatné ČR. Co mě taky vadilo byla spousta nelogičností jako třeba když v díle o fotbalistovi hlavní vyšetřovatelku nenapadne cosi o pasti, když ji na lesní cestě, kde široko daleko nikdo nemůže existovat, stopne za deště a tmy dvojice policajtů a ona se pak diví, že to nejsou kolegové. Ale i tak se to nechá sledovat docela dobře. Jaškow je navíc kvalitní herec. Nicméně poslední díl to už byla přepísklá fraška. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Stejne jako prvni serie, porad to novacky smrdi a dialogy nekdy pusobi hodne bakelitove. Nicmene pro me vcelku oddychova a pochopitelne vysvetlena sonda mezi zkorumpovanou smetanku. ()

zeleznak 

všechny recenze uživatele

Kraus predvedcil o tom, ze by nikdy nemohl byt prezidentem (aniz bych mu podsouval, ze o to usiluje). Vagnerova ma obrovsky dar vyvolavat vuci sve osobe velke nesympatie (o tom, ze neni dobra herecka asi netreba polemizovat). ()

FauSSt 

všechny recenze uživatele

Grcat sa mi chce z tych bradavic co ma Vagnerova po ksychte....ona je sami cudlik jak joypad na playstation...fuj do pici ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Kdyby to sestříhali na půlku, byl by Atentáj ještě docela koukatelný. Jenže komerční TV je komerční TV. Je potřeba to natáhnout, vycpat reklamou, von to pepik s Bráníkem v ruce nějak sežvejká. ()

lineker

všechny recenze uživatele

Pokud je to myšleno jako parodie na současnou politickou scénu budiž. Ale pokud tvůrci míní vážně žánrové zařazení mezi kriminální drama jedna se o opravdový odpad. Kraus s Taclíkem zdárně sekundují dvojici Smithers, Burns. Hodnotit nebudu, další díly již nedám. ()

Nicholaes 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s Expoziturou, ale já to osobně beru jako jiný/další - příběh/seriál kde jsou pod scénářem podepsaní dva správní "šťouralové" do dnešní situace v ČR a docela to na mne působí dobře, je to koukatelné a místy i vtipné. Po prvním díle z 18ti zatím hodnotím 4* a uvidíme jak se to bude dál vyvíjet?! Každopádně se těším na druhý díl. ()

BooThCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Atentátník idiot, hlavní (asi) hrdinka chovající se jako kráva, prezident zase jako kokot atd. U sledování mě napadlo jak asi probíhá komunikace v rámci organizace TV NOVA, to bude slušnej sitcom. Bavil mě jen pičusek tajemník prezidenta. ()

vladous odpad!

všechny recenze uživatele

No, co můžeme čekat od díla, kde Klause hraje zarytej antiklausovec a velkej politickej aktivista Kraus. To tam pouze chybí Holubová v roli první dámy. Po 10 minutách jsem toto naprosto upjaté dílko opustil. ()

Hvezdolet 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení ze strany TV Hovna. Čekal jsem lecos, jen ne ucházející seriál se zajímavou zápletkou. --- Technicky ucházející. Dialogy průměr -- jen Fiala je prostě humus (ve všech ohledech). ()

kreyson13 odpad!

všechny recenze uživatele

Děs běs. Kraus je strašnej, zápletka nablblá, Vágnerová je snad ještě horší než v Expozituře. Zlatá Expozitura. Tohle je parodie. Po shlédnutí posledního dílu jsem delší dobu řešil, jestli jsem se zbláznil já, nebo autoři tohoto veledíla. Ten závěrečnej díl byl teda třešnička na dortu. Jsem zvědav na třetí sérii. Tam by mohli naroubovat i mimozemšťany. Klíma je na to evidentně senilní už dost. ()

Lamarr odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná břečka plná stupidních dialogů...pseudonovinář Pepča Klíma, podepsaný u tohoto braku jakožto scénarista, by se v normálním světě neuživil ani jako prodavač v trafice...holt v našem "čechistánu" je možný všecko :) ()

elery 

všechny recenze uživatele

Scénáře Josefa Klímy mají stejnou vadu. Jsou zajímavé, psané s důkladnou znalostí věci, ale pokud Klíma nemá vedle sebe místo dalšího novináře spíš někoho, kdo umí mistrně psát dramatiku, je to vždy ploché jako středověká zeměkoule... Škoda, že na Nově už dávno nemají dramaturgy. Zrovna tady se to mimořádně vymstilo... Mimochodem, taky jste si všimli, že režisér je u vzniku díla poměrně důležitá figura? První dva "odvarové" díly režíroval někdo jiný, než ty další, a bylo to na úrovni průměrného seriálu pro žehlící divačky. Třetí díl byl od začátku jako z jiného světa, o tři úrovně výš. A hle - nově režie Petr Nikolaev! No, něco na tom režírování bude :) Škoda, že Nova nemá nikoho, kdo by tyhle věci věděl rovnou, už před obsazováním takové klíčové pozice... Protože tohle po třech dílech mohlo mít možná na csfd už 75% :) ()

Reklama

Reklama