Reklama

Reklama

Atentát

(seriál)
Trailer 4
Česko, (2015–2016), 18 h (Minutáž: 60 min)

Kamera:

Pavel Berkovič

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Kraus, Anna Šišková, Marek Taclík, Jiří Dvořák, Jan Dolanský, Andrea Opavská, Miroslav Táborský, Michal Slaný (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(18)

Obsahy(1)

Atentát volně navazuje na příběh postav, které diváci znají ze seriálu Expozitura. Od té doby, co se Dan Chládek a Tereza Hodačová rozešli, stal se z Dana samotář. Snaží se upozornit na řadu podezřelých případů, které mají vztah k prezidentovi Václavu Wolfovi nebo lidem kolem něj. Nikdo ho však nebere vážně, ani Tereza, která získá místo v osobní ochrance prezidenta. Po pokusu o atentát na hlavu státu Tereza zjišťuje, že v něm Dan může mít prsty. Vydá se proto po jeho stopě a mapuje případy, které řešil v minulosti. Střípky těchto kriminálních kauz, vyprávěné zpětně, pak přinesou klíč k pochopení aktuálního dění a přinesou překvapivé rozuzlení.

Hlavní hrdiny seriálu Terezu Hodačovou (Hana Vagnerová) a Dana Chládka (Robert Jašków) doplní prezident republiky Václav Wolf (Jan Kraus), jeho žena Ester Wolfová (Anna Šišková), prezidentův poradce Jiří Forestek (Marek Taclík), majitel bezpečnostní agentury Stín Bronislav Miler (Jiří Dvořák), na základě prezidentské milosti propuštěný Ota Kofčín (Jan Dolanský) a Danova nová parťačka Eva Jánská (Andrea Opavská), se kterou vyšetřuje všechny případy vyprávěné v minulosti. Seriál představí i řadu dalších postav, jejichž prostřednictvím vypráví příběhy různých kriminálních případů, například přípravy zbrojních zakázek na míru, obohacování se na předražených stavebních zakázkách, vzájemného prodeje vysokoškolských diplomů, nelegálního financování politických stran a další. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (137)

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

+++ prezident , a když na to člověk přistoupí - na drogy tak parodie nechteny komedie --- dialogy , proč, kurva proč to tady skoro nikdo neumí ? , co maj bejt ty fleky politicky satiry ? A akční scény ? A korunuji to úplně debilni pribehovy zkratky a haldy kombeny s totální plochosti a budou Coca ________"____"______"""""""_________ takže béčko. Ale zábavný ()

kulyk

všechny recenze uživatele

S hodnocením bych byl dosti opatrný, obzvláště, když nám to dnes teprve vypuklo, že. Na první dobrou je však zjevné, že pro Kulyčka bude jediným přínosem snaha o zdůraznění zmrdství mistra prezidenta Wolfa (jak Havel kdysi mylně představil Klause Adamcovi). Snad se podaří onu osobnost ztrapnit více, než se ztrapní celý seriál - ukázat ji jako prototyp zhůvěřilosti, takového holozmrda, řekl bych. Prostě zasloužilý pomníček ještě dýchajícímu tvůrci nových ,,elit". ()

Reklama

Glowski odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem ochotný své hodnocení s dalšími díly změnit, pakliže přijde nějaký radikální obrat (prakticky ve všech složkách), ale zatím nevím, jestli to další pondělí vydržím._______Odfláknuté záběry, dialogy šustící papírem (v lepším případě se alespoň pobavíte), herci, kteří jsou jaksi mimo mísu, logika vzala v paralelním vesmíru seriálu za své. Celá ta velkohubost atentátu na prezidenta Krause, kam se připletou protagonisté poměrně zdařilé Expozitury, je otravná. Expozituru jsem měl i přes mnohé nedostatky docela rád... ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Na Novu jsem se díval naposled na Okresní přebor, nadšen z posledních cs seriálů (Labyrint, Cirkus Bukowski ) jsem se rozhodl kouknout i na Atentáta a musím říci, že horší věci veřejně vysílá snad už jen Islámský stát. Scénář ignoruje souvilsosti (objevní první stopy ), návaznost děje (neuvěřitelně pitomej střich ) a všechno dovršují dialogy, to s tím vyzrazením atentátu před zlodějem aut patřilo spíš do Bláznivý střely. Hodnotit po prvním díle nehodlám a na další bych se kouknul jedině v rámci nejsurovějších výslechových metod od gestapa. Komentář jsem napsal proto, abych některé duše varoval před zcestím. ()

Kacer 

všechny recenze uživatele

Zvládl jsem 7 dílů a pak si pustil poslední, abych zjistil kdože je ten zlej. Rozplizlé, zbytečně zdlouhavé a místy absurdní. Pokud by dílů byla polovina - výrazně se zkrátil scénář - tak by to bylo na 4, možná 5 hvězd. Takhle je to jen jedna hvězda za parodii Klause, druhá za pěkné zpracování starších českých krimipřípadů. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • V roce 1989 při vyjednávání zástupců Občanského fóra s předsedou tehdejší federální vlády, Ladislavem Adamcem, Václav Havel chybně představil svého budoucího nástupce na postu prezidenta republiky, Václava Klause, jako Václava Volfa (Wolfa). (kulyk)
  • Obsah epizody je inspirovaný skutečně existující neonacistickou buňkou „Blood & Honour“, která plánovala útoky na státní činitele, sídlo KSČM a mezi svými cíli měli například vytipovanou i jadernou elektrárnu. (Nick321)
  • Natáčelo se na zámku Hořovice a také na zámečku Bon Repos u Lysé nad Labem. Restaurace Oáza je ve skutečnosti Golf klub Klánovice. (M.B)

Reklama

Reklama