Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Lucie je šestiletá dívka, která se nemůže dočkat až pujde poprvé do školy. Jenže prázdniny jako by nechtěly vůbec skončit, její kamarádky ještě nejsou doma a tak se Lucie nudí. Ve své fantazii se sice stává Vládkyní všech moří jenže si nemá s kým hrát a parta puberťáků které velí sousedovic Oskar, jí mezi sebe nechce. Aby se jí zbavili pošlou jí něco šlohnout do místního obchoďáku, Lucii se povede sebrat formelu, jenže je chycená bdělým detektivem. Prodavačky i detektivové Lucii marně prohledávají, nic nemá, formela totiž ožila a stali se z ní dva potměšilí skřítkové Malej a Velkej. Jejich tajné jméno je Fridrich a Fridrich, ale Lucie jim říká Ferda a Ferda. Konečně má Lucie kamarády, kteří dovedou zatopit nejen Oskarovi, ale řádně zamotat hlavu i rodičům...

Proslavený seriál je u nás známý v celovečerním sestřihu. Ovšem v Západním Německu, Francii a Rakousku slaví dodnes úspěchy. (wardenika)

(více)

Recenze (54)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Důvod proč se tento film natočil, byl především zvýšit prodej modelíny --povedlo se, po skončení byla zcela vyprodaná. Lucie , není takovej postrach jak by z názvu vyplívalo a už vůbec ne ulice. Dneska by se taková Lucie bála na ulici vůbec vyjít. Lucie je ale celkem přijatelná zabava pro mě a nejmenší. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Klasika západoněmeckočeskoslovenské provenience. Jako dítě jsem to sledoval v jednom kuse, a dodnes jde o jeden z nejlepších filmů pro děti. ()

berg.12

všechny recenze uživatele

Jako šestidílný seriál vznikla Lucie na zakázku pro západoněmeckou, švýcarskou a francouzskou televizi, v této podobě u nás nikdy vysílána nebyla. Sestříhaná do dvou filmů byla u nás uvedena až v rámci Dětského filmového festivalu 1984. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová bombasticky odštartovala svoju krátku hereckú karieru, keď stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci oživlého modrého a zeleného formeláka, Ferda a Ferda, snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Šesť dielný televízny seriál "Luzie, der Schrecken der Straße" (Lucia, postrach ulice) natočil v roku 1980 v československo-západonemeckej koprodukcii režisér Jindřich Polák. *** ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Žaneta Fuchsová si prožije těžké chvilky v nákupním středisku, ale následně jako Vládkyně všech moří prožívá parádní závěr prázdnin:-) ()

codeas 

všechny recenze uživatele

Oblíbena moje VHS kazeta při mé nemoci.. Skvělá práce s modelínou, kdy postavičký jsou jako živé. Vše ostatní velmi dobře vtipně řešeno... ()

stration 

všechny recenze uživatele

Jediná chybička u mě vždycky byla to, že to bylo jak z Německa. :-) Ale jinak "žhavení lebky zvané Budík" jak má být! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* Jako husákovo dítě jsem formelákům neunikl a naopak jsem se těšil na každou novou reprízu. Tento fantaskní svět, který byl kombinací dětské a vědecké fantazie na mě působil kouzelně a formoval mě. Navíc to všechno působilo utopisticky i tím v jakých reáliích se film odehrával. Přece jen německý životní styl byl na hony vzdálený tomu našemu socialistickému a při to tam hráli čeští herci ;-). Herecké obsazení je velmi slušné a Žanetu Fuchsovou jsem si oblíbil. Lucie a její bláznivé příběhy se tady pouštěly v televizi jako dvoudílný film, ale v německy mluvících zemí ji znají spíš jako seriál. Teď bych z toho asi nebyl tak unešený, ale je to přece pořad pro děti, tak není důvod a bylo by ode mě pokrytecké, kdybych teď v dospělosti tomu dal slabší než plnou známku, i když tu tak vysoké hodnocení od druhých nemá. Dnešní děti žijí v jiném světě, tak nevím jestli by je to bavilo, kdo ví ... [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál ,který se u nás dávají jako celovečerák. Naši herci v Západním Německu. "Oskare čeká tě žhavení lebky zvané budík" ()

Reklama

Reklama