Reklama

Reklama

Epizody(13)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. série je učiněná robinsoniáda dle Oty Hofmana. Chybět nesmí Menšík, Bohdalová, Filipovský nebo Peterka, ačkoli ten je tu nevšedně vtipný. Příjemné jsou scény, kdy Bohdalová prodává lístky do kina. Ostrovní díl je Šimánkovým sólem v dvojroli Taua a Alfonze. Kdyby takových příběhů bylo více, byl by celý seriál mnohem nadčasovějším dílem. Bohužel. Takto své přináší nechtěně parodický komentář Karla Högera, všudypřítomná rosnička Julinka a koza Cleo. Pokud přichází světácký Beneš, všeználek Somr, nijaká Smejkalová, šílená Čížková, duo Dítě/Hanus blížíme se mílovými kroky ke komunální satiře. Na otázku, zda je Alfonz dobrým členem socialistické společnosti odpovídá Bek a jeho velkohubý kravaťák v továrně na čoko-čoko. Později Bláha, Hrzán, Vala a Šmída jako mafiáni zcizující rosničku Jůlinku a to ještě zdaleka nekončíme... Marná sláva, příjemný námět se rozplynul v jednu velkou břečku. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výstredný balónový návrat strateného robinsonovského syna z pustého ostrova aj so zvieracím príslušenstvom do usporiadanej slušnej rodiny, kde všetci pracujú, chodia do školy alebo si užívajú zaslúžený dôchodok neprebehne úplne hladko. Záhaľke a samote navyknutý dobrodruh sa musí zaradiť do bežnej spoločnosti a pracovného procesu. S pomocným poklepom na klobúk sa to za množstva vtipných komplikácií podarí a Alfonz sa nakoniec stane slušným človekom, členom vlastnej rodinnej bunky s trvalým pracovným pomerom budujúcim panelákové sídliská. Dobre napísané, vynikajúco obsadené, nemám žiadne výhrady. ()

Reklama

horskejvlk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého nejlepší série, zachráněno herci a zejména Menšíkem, některé díly např. S přistáním balónu opět doma bylo zdlouhavé ale jako děti jsme hltaly rekvizity. Pokaždě se mi líbil Alfonsův pokoj i gansterské zaměření série včetně dovolené ve stylu kempování. Prostě, snít o Karibském nebo Tichomořském ztroskotání, moře , tropy , pláže bylo přání každého Husákového dítěte který mohl maximálně když měl schopné rodiče do Bulharska pod stan. Podle pláže a more si myslím že se to beztak u Černého moře filmovalo ()

Galerie (68)

Zajímavosti (8)

  • Kriminálka, kterou rodina Urbanových sleduje v televizi, je československý kriminální film Hra bez pravidel (1967). (Gavin87)
  • Ústav na předpověď počasí se nacházel v Praze Vršovicích v Kodaňské ulici, č.p. 46. (M.B)
  • Ve filmu je několikrát zmíněno jméno vzácné květiny z botanické zahrady „Casateum fibriatum speciosum“. Takový taxon však neexistuje a je pravděpodobné, že jde o zkomoleninu názvu rostliny „Catasetum fimbriatum“, a to z několika důvodů: zde zmíněná rostlina je totiž orchidej, právě tak, jako rostlina zmiňovaná ve filmu, název je navíc podobný nejen rodem, ale i druhem, pouze poddruh nesedí. Do filmu pro děti se však vysloveně nabízí jako třetí specifikum rostliny použít slovo, které bude znít prostě „speciálně“. Nutno dodat, že ve filmu reálně zobrazená rostlina spasená kozou je sice pravděpodobně orchidej (tedy její růžový květ), jistě však nejde o rod Catasetum, a navíc orchidej zde představuje pouze květ, ten je svým stvolem naaranžován do rostliny čeledi áronovitých, která je sama uměle sešroubena ze dvou různých rodů. Její červený květ (který koza spase vzápětí) totiž nepatří k zelenému zbytku celé rostliny. (Thanoris)

Reklama

Reklama