Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina Urbanových rozhodla, že je načase Alfonse zaměstnat. Je třeba, aby se už konečně zabýval něčím užitečným. V mlékárně, kde sám pracuje, našel tatínek Urban místo i pro bratra. Jenže když ho tam ráno vedl, neměl ani tušení, že si vedle něj vykračuje pan Tau. My ovšem víme, proč tomu tak je. Alfons totiž touhle dobou, díky kouzelné buřince, pobývá zase na svém pustém ostrově. První pracovní den zvládl pan Tau s šarmem sobě vlastním, zato pro ubohého tatínka znamenal hotovou katastrofu. Ze všeho nejpodivnější ale je, že se Alfonsovi v jeho vytoužené samotě začne stýskat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Motiv dvojnictví pana Tau a Alfonse je opravdu výborný. Příběh si zachovává poetiku i komiku (mizející párky) a nevadí, že děj se posunuje dopředu pomaleji. Alfons: ""Ta buřinka je sice fajn, ale lidi nevyčaruje." A pracující pan Tau - podobně "úspěšný" jako král Hyacint v Arabele:-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Využití motivu dvojníků mělo být asi vtipné. Ale mě to takové nepřišlo. Prostě se jenom prohodili, nic víc a nic míň. Nejvíce se mi líbil Vladimír Menšík v roli starostlivého tatínka a pak také František Filipovský co by dědeček. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Kriminálka, kterou rodina Urbanových sleduje v televizi, je československý kriminální film Hra bez pravidel (1967). (Gavin87)
  • Natáčeno v Olomouci. (M.B)

Reklama

Reklama