Reklama

Reklama

Kytice z tisíce a jedné noci

  • Česko Arabské noci (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Autorským přepisem klasických orientálních pohádek a legend ze sbírky "Tisíc a jedna noc" završil kontroverzní italský režisér Pier Paolo Pasolini svou Trilogii života. Na různých místech, v poušti i v bohatých městech a palácích barvitého Orientu se odehrává milostný příběh mladíka Núreddína a jeho otrokyně Zumurrud. Násilně odtrženi prožívají oba řadu dobrodružství, stále se hledají a přitom poznávají příběhy jiných… V posledním filmu trilogie se Pasolini opět zabývá erotikou jako jedním ze základních pramenů lidské přirozenosti. Tentokrát ukazuje spíše něžnou fyzičnost lásky, zasazenou navíc do nádherných exteriérů arabského světa Afriky i Asie. Kytice z Tisíce a jedné noci si z MFF v Cannes roku 1974 odnesla Velkou cenu poroty. Film završuje nejen zmiňovanou Trilogii života, ale symbolicky i život a tvorbu Pasoliniho. V roce 1975 stihl natočit ještě film Saló aneb 120 dní Sodomy – pak jeho život předčasně ukončila ruka vraha. (Česká televize)

(více)

Diskuze

TheSlezy

TheSlezy (hodnocení, recenze)

To bylo nahoty... Ines Pellegrini, Barbara Grandi,Abadit Ghidei, Elisabetta Genovese, Luigina Rocchi nahé.

Všechno šlo vidět...

Sexystické scénky sakumprdum dohromady: 18 min 18 s 97 ms 

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Silas: srovnávat Pasoliniho s Rivettem není moc dobrý nápad - přeci jen, kde je s uměleckou silou svých filmů Pasolini a kde Rivette, žeano (snad to PPP nebere jako urážku - tak to prostě je)

Davson

Davson (hodnocení, recenze)

Pár scén vynechat, trocha dramaturgických úprava a je z toho... skvělé porno!!! :)

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

woody: to je právě umění natočit film, který vypadá děsně jednoduše, že si každý řekne, že by to taky zvládl...vem si Rivetta

woody

woody (hodnocení, recenze)

Mne vadi, ze bych to rezijne zvladl i ja a lip. To neni urazka, sam Pasolini se považoval hlavne za spisovatele(scenaristu) nez za rezisera. A scenar je to nejlepší na tomhle dilku. A pak ta vyprava- kurna kde na tobral prachy :-))

igi B.

igi B. (hodnocení, recenze)

Igi B. se zase musí jízlivě smát debilům, co si zhodnotili tenhle film někdy v polovině času sledování na ČT2. Není důvod v jejich (post)pubertálním věku předpokládat, že by ho viděli někdy předtím. Fakt směšné... Oni si asi ti lulani myslí, že něco ovlivňují... :o)

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Dekameron a Povídky už byly modré před současným odvysíláním v televizi, jen jim trochu kleslo hodnocení.
PX: Ty jsi mi nějaký radikál:)

kwietitze

kwietitze (hodnocení, recenze)

safra, Dekameron a Povídky fakt zmodraly! zatra... Nesmím ve čtvrtek zapnout video. Doufám, že to bude víc ve stylu Dekameronu..pak by mohl nějaký ten pozitivní komentář odvrátit modrající kletbu ...

PX

PX (hodnocení, recenze)

Tipuju, že bohužel asi zmodrá. Popcorňákům, kteří těmto třem Pasoliniho filmům dali 1* nebo odpad bych zakázal koukat na FK ČT2!! Jděte raději každý čtvrtek na nějakou cool vymazlenou premiéru, teď běží třeba Gumokoly (Auta)-:

Reklama

Reklama