Reklama

Reklama

Euforie - Série 2

(série)
Trailer 2
USA, 2022, 7 h 53 min (Minutáž: 54–62 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (66)

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série: 85 % Nevím, jestli je se mnou něco špatně, anebo už jsem si na ten shit vybudoval toleranci, ale mě se to docela líbilo. Samozřejmě stejně jako minule uznávám všechny přední kvality, jako třeba Zendayu, Zendayu a... dále taky Zendayu, ovšem s tím rozdílem, že zatímco v 1. řadě mě skutečně nic jiného nebavilo a na neustálé sexování jsem koukal s výrazem člověka z arkhamské léčebny, teď mi přišlo, že Euforie skutečně má co nabídnout, a tím nemyslím jenom prsa a penisy. Každá postava měla co říct. Nejmenšího prostoru se paradoxně dostalo Jules. Dokonce už jsem si zvykl i na supertajné dealerské duo v podání Fezca a Ashe, které by sice dokázala identifikovat celá east-highlandská střední, ale od koho si pak kupovali drogy, že ano. Navzdory tomu si stejně stojím za tím, že měli udělat buď příběh o dealerech, co sellí děckám, nebo příběh o děckách, co kupují od dealerů. Je znát, že ty dějové linky nejdou dohromady a působí komicky, jak se je Sam Levinson (tvůrci), pořád pokouší nějak spatlat, tím že Fezca opakovaně cpe na všechny studentské party a podobně. Celkem by mě zajímalo, jak to funguje. To ho jako zvou všechny třídy na své mejdany, nebo si ho tahle třída platí jako privátního prodavače...? Just asking. A to nemá na práci nic jiného než vysedávat na večírkách puberťáků? Dealer by přece měl... Jo, vždyť on se vlastně schovává všem na očích, geniální. Abych tomu zase jenom nekřivdil, když už jsem dal těch 5*, líbil se mi výběr songů, líbilo se mi ztvárnění feťáckého doupěte (Eliottův dětský pokoj) a feťáckého výbuchu vzteku (scénu bych vystřihl jako meme a nazval Dívka s menstruací) a moc mile mě překvapily závěrečné dvě divadelní epizody, ačkoliv to 1) zbytečně šťavili a 2) herecké výkony nepřipomínaly školní divadelní sbor ani omylem. Každopádně zvlášť tam se pořádně vyřádili kameramani – všiml si toho i takový průměrný konzument jako já, kterého většinou nechává poloha kamery chladným. Nějaké seshora, zezdola, z boku... to mě nezajímá. Konečně jsem si zvykl na Rubyn vypravěčský styl. Ta holka denně lítá někde v oblacích, tak nevidím důvod, proč by nemohla vědět všechno. Nakonec stejně bude nějaký plot twist, že se Rue v první epizodě zhulila a tohle celý se jí jenom zdá. Otázka do tomboly: "Upravili tvůrci nahotu ve prospěch děje, anebo děj ve prospěch nahoty?" Hm... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dekadentní a zvrácený Teen seriál, který je aktuálně na HBO jeden z nejsledovanějších se vrací s druhou řadou a je to opět solidní, byť menší výhrady mám.První díl druhé série je nejspíš vrchol celého seriálu, drsný gangsterský příběh Fezca mělo to nádech vrcholných gangsterek a taková návštěva drogového doupěte rozhodně dokázala vyvolat husí kůži. Intenzivní byl i díl pátý, což bylo nepěkné feťácké dno anebo finální policejní razie, či díl 7 v podobě divadla, což bylo režisérsky hravé a kreativní, to jsou rozhodně scény, které v paměti utkví nejvíce. Co mě však trochu mrzelo, že zde zmizely úvodní prology jednotlivých postav, jak to bylo v první sérii ( pořád je tu dost postav, které by si background zasloužily a zároveň zde moc nových postav nepřibylo, což také vnímám za škodu) a troufám si říct, že ubylo i sexuálních scén ( že by stížnost?) ale pořád se jedná o slušnou zábavu. Je to drsné, nepříjemné, znepokojivé se všemi teenagerskými trablemi spojené. Divím se, že linka se Zendayou a dealery zůstala nevyřešená a poslední díl je tradičně nejslabší jako v první sérii. Na 3. sérii jsem zvědav, ale na plný počet mi to opět nevychází.Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 2/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temnota, deprese a beznaděj na ještě vyšší úrovni než tomu bylo poprvé, bohužel jsem se ale nemohl zbavit dojmu, že už se zde až moc hraje na efekt a na to být co nejvíce krutý, protože to je vlastně cool. Netroufám si tvrdit, zda se v tom dnešní mládež vidí, ale doufám, že ne. Ne, že by seriál úplně adoroval drogy, sex a nemravné chování, ale i přes určitou depresivnost je to celé natočené tak, aby to vlastně vypadalo dobře. Řemeslně silné s výborným soundtrackem, ale oproti první sérii už jsem tak nějak poznával, že už jsem na podobný seriál asi starej. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 80% | Druhá série dosahuje vyšších výšek než první, ale i horších propadů. První díl odehrávající se na párty, pátý díl a skoro celá linka Feze byly parádní, bohužel ostatní části téhle série mi už tak moc po chuti nebyly – především kvůli pochybným motivacím postav nebo vyloženě nezajímavému ději. Tam kde si mě první série získala svou jasně danou strukturou, tady ve druhé jsem měl pocit jak na horské dráze, kde jsou některé díly parádně vystavěné kolem určité události, ale jiné jsou jen sled nahodilých scén, bez většího dopadu. Aspoň ten vizuál si pořád drží vysoký standard a stále patří mezi to nejlepší co lze na seriálové scéně vidět. Možná jsem na s02 příliš přísný, ale jestli jo, tak je to hlavně kvůli tomu, že jsem po první sérii očekával posun k lepšímu a místo toho dostal přešlapování na místě nebo místy i malý krůček zpět. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekope do těch, kteří sejdou z cesty, „pouze“ poukazuje na to, kam až může vést užívání drog. Chtě nechtě následuje rozklad osobnosti, urážky a hádky s každým a kvůli všemu. Na jedné straně podívaná plná barev, světel a hudby, na té druhé realita, na kterou se místy vůbec nedívá příjemně. „Ztracená“ generace, u které jsou deprese, nahota, sdílení, omamné látky či další všemožné závislosti denním chlebem. Oproti první sérii nejsme o mnoho dál, je tu poslední noc v roce. Nejprve si odbudeme backstory drogového dealera Fezca, pak velkou party, na které si někdo zahraje na schovávanou ve vaně, další bude spoléhat na první pomoc v ponožce, jiný dostane vydatnou nakládačku. A v tomhle duchu to i pokračuje. Jízlivé a sebeironické postavy bilancují, vzpomínají, děsí se svých (dalších) strašáků ve skříni. A Rue se zatím nijak neděsí toho, že do toho zase spadla. Milostný trojúhelník Maddy, Natea a stále labilnější Cassie začíná nabírat na síle. A pak přijde premiéra hry s třeskutým obsahem, kdy cynismus šlape na maximum. Sofistikovaná vizuální estetika, spousta režijních nápadů, černý humor. A herecky zcela přesná Zendaya, která si krade řadu scén pro sebe. Za první polovinu série a hlavně pátý díl velká spokojenost. ()

Galerie (279)

Zajímavosti (4)

  • Píseň, kterou lze slyšet v pozadí při konverzaci v čase 28:13, je „seaside_demo“ od interpreta SEB. (Kanee)

Reklama

Reklama