Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

První školní den je Rue nadšená z nové kamarádky Jules. Přesto však nedokáže setřást minulost a u Feze se dostane do potíží. Zatímco se Nate snaží dát s Maddy znovu dohromady, stane se posedlý Tylerem, její známostí na jednu noc. Kat zjistí, že její video proniklo na internet. McKay si svůj stres z vysoké školy vylévá na Cassie. (HBO Europe)

(více)

Recenze (18)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vím, že by se to nemělo říkat, ale drogy jsou prostě skvělý." ________ Péra, kundy, fetiše, drogy, halucinogeny, vulgarismy, sexismy, mrdky, chcanky, hovna, toxická maskulinita, daddy issues, velice vlhkým vaginálním sekretem zmáčené potřísněné tuny tamponů a ostatní nejmenované výměšky jakékoliv kategorie v jednom delikátním balíčku jménem 'Euphoria'. A to není zdaleka vše. Druhá epizoda je unikátní psychologickou sondou do minulosti a hlav postav, díky čemuž divák z velmi intimního úhlu pohledu dokáže číst charaktery a jejich motivace jako komplexní knihu. Expozice celkově perfektně načrtla zajímavé dějové linky. No a kupříkladu retrospektivní montáž o drogové závislosti Rue kde zazní 'Fly me to the Moon' od Bobbyho Womacka je přesně ten typ kvalitního matroše, kterej potřebuju k tomu, abych neměl cinefilní absťák. Už jenom požaduju ceník, prosím. ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda začína predstavením jednej z postáv stredoškolákov - dnes ide o Nata. V detstve narazí na ocinkovu zbierku videí. Ponahrával si ich s kadejakými mládencami a devami v rôznych moteloch. Možno ho to poznačilo, no cieľavedomosť ostala. Zároveň spontánne vybuchuje (nevyrovnanosť), čo niekedy končí krvavou bitkou. Hlavná hrdinka Rue v kuse fetuje. Chemický raj je pripravený, stačí si liznúť. Hoci aj z čepele dílera, ktorý vyzerá a správa sa ako basman III. nápravnovýchovnej skupiny po dlhodobom pobyte v trestnici. Napriek tomu, že v zásade sa furt riešia takéto veci, začal mi byť seriál sympatický. Určite k tomu prispela skvelá forma a nasadenie hercov. A muzika. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prázdniny jsou minulostí, začíná škola a píšou se první příběhy. Dál se motáme okolo prolhané nezletilé závislačky Rue. Blíže se nám představuje Nate (a jeho rodina), a už jsme pochopili, že zkažených kusů tady bude víc. Euphoria se zkrátka na uzdě rozhodně nedrží. Násilí, sociální média, drogy, traumata, nahota, vlastní tělo vnímající jako mechanický stroj. Jakékoli slabší momenty pak tvůrci vyplňují svérázným vizuálním a hudebním mixem a příjemným mladým obsazením v čele se Zendayou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je dobre, že nadväzujeme na prvý diel a udalosti v ňom a nejde tak len o sériu pikantných epizód o neslušnej sorte teenagerov. Ide sa ale zároveň ešte viac na dreň a divák si uvedomuje, že tu ide skôr o tú špecifickú vzorku zo školy, že nejak podobne to nevyzerá na každej škole pri každom študákovi. Ale scenár je zatiaľ vystavaný chytro, herci hrajú presne to, čo majú a skrátka uvidíme ďalej, kam to povedie. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nepřesvědčivém pilotu přichází podstatně zajímavější epizoda. Doposud jsem si k žádné postavě nestihl vytvořit jakýkoli vztah - stále mě všechny postavy serou a bezkonkurenčně nejvíce mě sere právě ubrečená hlavní hrdinka a její blonďatá známost neidentifikovatelného pohlaví. Po audiovizuální stránce to ovšem byl znovu galakoncert, kterému se dá horko těžko cokoli vytýkat. Především samotný úvod byl znovu dokonalý. Tentokrát se však dalo docela dívat i na ten děj, když tam zrovna negřice nebrečela a netopila se v depresi. Hlavně scénka s dealerem měla ty správné koule. [77 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proti pilotní epizodě došlo k viditelnému a hlavně krajně překvapivému zlepšení. U děje jsem se tentokrát nenudil, dokonce jsem se jaksi podivně bavil; pokud se tedy dá bavit na místě, kde člověk rozhodně nechce být, pro jistotu se po celou dobu snaží zadržovat dech a ze všech sil se tiskne zadkem ke zdi (jen tak pro případ). Ano, i tento náhled do života mladé generace byl těžký maras; za všechno mluví fakt, že je nejsympatičtější postavou drogový dealer... / Poučení: Je ti víc než pětadvacet? Tak to si gratuluj, z nejhoršího jsi už venku. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Rou pod tlakom okolia v škole podlieha nutkaniu na drogy. Nathan nám povie svoj životný príbeh a súčasne sa popasuje so svojou kurviacou sa priateľkou. Ak akt prvého milovania niekto hodí na Pornhub môže to mať dosť veľké následky. Prevedenie: Štýl akým je nám príbeh podávaný sa mi stále páči a pôsobí veľmi pútavo. Svarinská . slovenská predstaviteľka Rou má veľmi dobrý hlas pre rozprávačku. Pasovanie sa s každodennými problémami dnešnej mládeže môže byť aj celkom záhul. Dúfam, že je to úmyselne pritiahnuté za vlasy lebo toľko zloby snáď neexistuje. Alebo sme si ho iba ako mladý neuvedomovali? 75% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, že jsem zrovna nad Euforií tak dlouho ohrnoval nos. Jedním z důvodů bylo možná špatné domnění, že tu jde zejména o postavu Zendayi. Naštěstí se příběh točí i kolem dalších dost pozoruhodných postav. ()

carAnthony 

všechny recenze uživatele

Oukej, tento seriál je trefa do čierneho... skvelé zápletky, unikátna komplexnosť a servítky si pred pusu Euphoria rozhodne neberie! For those that can relate - nábeh na seriál dekády? Rue mi v pilote trošku prirástla k srdcu, no už teraz ma štve a nielen mňa (či iných divákov), no aj samú seba - svedomie sa vždy ozve. //100%// ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypovídá tenhle seriál něco o dnešní generaci? Ani ne, spíš o představě médií a jmenovitě autora scénáře. Zatím jsou všechny postavy hodně nesympatické (herci hrají ty fracky hodně dobře), Nate přímo odporný. Kvalita zpracování každopádně super, to nemůžu HBO upřít. ()

KatInTheBox 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepači sa mi ako to zase je plné klasických seriálových klišé, ktoré sú poplatné dnešnej dobe a svetonázoru multikulti - klasicky biela holka chodí s černochom, černoch je jediný z ansáblu čo sa snaží študovat univerzitu a niečo dokázať, bohužial tréner po ňom šlape - určo bude biely. Biely chalan je vykreslený ako násilník, ktorý naviac z niakeho záhadného dovodu sa z hetero zmení hned v druhej časti na bi čosi. Biela holka je klasicky vykreslená ako šlapka s psychickými problémami, tlstá biela holka je zase predstavená ako postava čo sa asi začne venovať pornu lebo je proste tlstá a biela a nič iného asi v živote podľa scénaristov nedokáže. Potom tu máme trans alebo neviem akú bielu postavu čo je chalan ale vydáva sa za holku no a tak jediná akože cool postava má byť hlavná hrdinka, pravdaže zo zmiešaného manželstva, ktorá je síce závislá ale má všetko niekde.. O násilníckom bielom otcovi ani nehovorím. Proste každý biely je hned hodne zkazený kus, len tí tmavší sú akože chudáci alebo makači, ktorým svet nedopraje a všetko ide proti nim. Takže sa vezieme veselo ďakej na aktuálnej americkej vlne bieleho sebemrskačstva...Ako pozadie k žehleniu sa to dá vydržať, ale že by som sa k seriálu vrátila za čas znovu, tak to pochybujem. ()

Reklama

Reklama