Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rue se snaží zůstat čistá kvůli Jules a vyrazí na karneval v doprovodu Giy. Jules potká Cala s jeho rodinou. Cassie a Maddy, které jsou naštvané na své přítele, se rozhodnou užít si společně s Molly. Kat tráví čas s Ethanem, dokud si celou situaci špatně nevyloží. Nate odhalí, kým doopravdy je. (HBO Europe)

Recenze (19)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod epizódy je v znamení transgenderu. Jules je ešte ako chlapec vzatá na psychiatriu, kde si užije svoje. Potom nastáva akceptovanie rodinou a zmena pohlavia. Predstaviteľku Jules hrá taktiež transgender herečka (Hunter Schaferová). Sama uviedla, že do seriálu vniesla sama príbehy a prežívania z vlastného života, aby vyzneli v seriáli čo najvernejšie. A naozaj. Druhú časť seriálového dielu tvorí karnevalový večer s kolotočmi a miestnymi pochutinami. Najprv je všetko štandardné, no párty dostane nečakané grády. Náhodný sex, drogy, odhalenie anonymného sexuálneho partnera z hotela, odhalenie identity tajomného ctiteľa. Udeje sa toho veľa a šliape to ako dobre premazaný stroj. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když bylo Jules 11, máma ji vzala autem na výlet. Jen trval podstatně déle, než si Jules původně myslela. Pravdou bylo, že sama sebe nenáviděla. Neměla se ráda a v psychiatrické léčebně ji měli přesvědčit o opaku. Tak začíná čtvrtý díl, který díky několika zajímavým liniím z ublikaného lunaparku platí za zatím nejlepší. Vizuálně uchvacující, kamerou a střihem velmi poutavý, obsahově zneklidňující. „Tylerova“ identita odhalena. A taťka bude mít stažené půlky. Závěr silný. Pětihvězdičková kolotočová jízda a několik vztyčených prostředníků. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byla síla...... Zatímco úvod epizody pojednává o temné minulosti Jules a jejím traumatizujícím procesu genderové dysforie, zbytek epizody je audiovizuálně pohlcující mozaikou rozmanitých zážitků a dílčích příběhů za jedné karnevalové noci. Způsob, jakým režisér Sam Levinson pracuje s poetikou fikce, diverzitou narace, a s jakou dynamikou vede kameraman Marcell Réve kontinuální shoty a kinetickou kameru je prostě úchvatný. Neskutečná kolotočová jízda, cinefilní euforie, fucking piece of art. Vidět tuhle nádheru na velký 4K televizi je prostě povinnost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne nemám rád filmové sekvencie odohrávajúce sa na kolotočoch, ale v prípade Eufórie mi snáď ani raz nenapadlo, že iné prostredie by tomuto deju prospelo viac. Dostatočný priestor je venovaný každej postave, i keď najviac sa sústredíme na Jules. No a aj vďaka tejto postave tu vzniká zrejme asi najvyhrotenejší konflikt seriálu a ja sa veľmi teším, akým smerom sa bude vyvíjať. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt nesnesitelné hustoty všemožných trans, buzerantů a ostatních degenerátů, tak by se této epizodě a seriálu obecně dalo pramálo vytknout. Vynikající epizoda, které nechybělo prakticky nic. Třešničkou na dortu by bylo už jen natočit karneval iluzí jediného záběru. Dokonce vítám příjemnou humornou vsuvku, kterak se ukřivděná potroublá děvčata rozhodla pomstít svým klukům a natropila přitom nemálo ostudy. Zřejmě doposud nejlepší, nejzajímavější, nejvtipnější a nejnapínavější epizoda vůbec. Technická stránka je vždy naprosto dokonalá a pak už je to jen o tom, co přinese děj a ten byl v tomto případě skvělý. Přiznám se, že jsem si v tomto seriálu našel zalíbení a baví mě sledovat zdegenerovaný výkvět této rozmazlené a blahobytem zhýčkané (de)generace. [90 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom, co mi tvůrci seriálu předvedli v pilotní epizodě, jsem neočekával, že bych mohl některý díl hodnotit až takhle vysoko. Já jsem tedy zatím viděl pro mě zatím nejpropracovanější a nejzajímavější epizodu první sezóny a myslím, že ději velice prospěl fakt, že si hlavní "hrdinka" a vypravěčka nic nešlehla, takže mi tentokrát ani nešla na nervy. / Poučení: Unikly nějaké tvé inkriminující fotky a videa na net? Skoč na kolotoč a něčím to přebij. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Na miestnom kolotočovom jarmoku sa strhne hneď niekoľko vecí. Rou zisťuje že chlap, ktorý klátil Jules je Nathov otec. Cassie a Maddy sú frustrované zo svojich vzťahov a tak siahnu po drogách. Rou prejaví svoje city k Jules a Nath odhalí svoju pravú tvár, keď chce brániť česť svojej rodiny. Prevedenie: Keď Cale (Nathov otec) klátil Jules v tej hotelovej izbe tak som si povedal, že to je pekný hajzel a jasný záporák prvej série. Ale do riti však ten chlap má neskutočný charakter. Síce má asi nemalé problémy so svojou sexualitou ale všetky morálne rozhodnutia robí správne. Na druhej strane nenafetovaná Rou už nie je tak funny ale je pekné vidieť, že jedna osoba vo vašom živote vám dokáže určiť priority. 92% ()

zdenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriálech dlouho nepamatuju, kdy by mě epizoda tak upoutala. Tohle mělo švuňk a jiskru. Super hudební podkres, který eskaloval podle stupně vyhrocení situace. Skvělá atmosféra pouti v mlze prořezávané světly reflektorů a úžasný prostřih několika dějovými linkami; všechny stály za to! ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více než o fyzických kolotočích je tohle o těch emocionálních v duších svérázně divných teenagerů, kde ani jeden nemá nějakého ne zrovna vyzáblého kostlivce ve skříni. Snad jediná Lexi zatím působí až moc lidsky, třeba jí Rue taky představí v jedné z dalších epizod. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatim bezesporu nejlepší díl. A stejně jako se psychouš Nate sám v sobě nevyzná, nechápu ho ani já jako divák. Jen vím, že takového člověka bych kolem sebe nechtěla. Je mi strašně líto Cassie, která je tak strašně sama, až se vám z toho svírá srdce. A čím si musela projít Jules? ... 4,5* ()

MuggyCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třech dílech a následující pauze od seriálu jsem se rozhodl, že tomu dám druhou šanci a ejhle začal jsem snad tím nejlepším dílem. Není divu, že tenhle díl schytal nejlepší hodnocení rovněž od jiných, pouťová pasáž byla totiž skvost samá o sobě. Krásně rozjetých hned několik příběhových linek, které krásně eskalují a prolínají se do překvapivě propojeného závěru. Palec na horu snad za všechno, atmosféra a způsob vyprávění mi zase pro jednou odsunuly tendenci srovnávání toho seriálu s 13 Reasons Why. A to je sakra dobře ()

Reklama

Reklama