Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Osud vždy dostihne ty, kteří se mu snaží uniknout. (HBO Max)

Recenze (31)

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Objektivně je to za čtyři. Ale na to co se doposud předvádělo a nedělo... Konečně díl, který třese emocemi a posouvá děj kupředu. Postavy skutečně dýchají a nakonec i překvapivě ožívají (v této sérii). A především - i něco hmatatelného prožívají. Přesně ta Euforie, která v první řadě dokázala tolikrát a natolik zapůsobit, navíc není do sebe ( jako vůbec první díl této sezóny ) zahleděná, bez vizuálních křečí (byť krásných, ruku na srdce - samoúčelných) a děj se posouvá kupředu. Zendaya nakládá nehorázně. Akorát ta honička s fízlama je jak z jinýho filmu. A začátek rve emoční kyčel skrz prdel. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V případě Rue prostě neexistuje vypínač, který by zajistil, aby ten kufr už neotvírala. Jenže do toho vstupuje rodina a úvodní čtvrthodinka patří jednoznačně Zendaye, ve které bublá zášť. Nálady mění i poté, co si vyzkouší několik atletických disciplín (trošku úlet v podobě policistů, kteří ji jaksi nejsou schopní chytit). A jen dokazuje, že má zajímavou hereckou budoucnost. Navíc se neštítí ukázat, jak ošklivé mohou být chvíle pro někoho, kdo se potýká s drogovou závislostí. Při prchání hledá, co by si mohla zobnout, hledá, co by mohla prodat a zaplatit dluh. Stihne i pár zastávek, vidle hodí samozřejmě hlavně do trojúhelníku Natea, Maddy a Cassie. Děj konečně zase utíká dopředu. Řemeslně znovu výtečně podané, zahrané, po celou dobu znepokojivé. Tentokrát bez klasických vizuálních kudrlinek. Zatím asi vrchol druhé série. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You wish I was different?! So do I! You fucking hate me?! So do I!" ________ Strach a hnus v Los Angeles. Tahle epizoda vám vyřve díru do hlavy, způsobí panický ataky, úzkosti, infarkt, a nakonec vám v ten nejmíň očekávanej moment vrazí kudlu do zad. Exkluzivní one-woman show Zendayi, v níž Rue běží o život jen proto, aby narazila na absolutní dno. Intenzivní, naturalistickej, provokativní a chaotickej emoční rollercoaster, při jehož sledování si budete přát, aby co nejdřív skončil. PTSD zadara. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozumiem tým vysokým hodnoteniam, ako aj istým spôsobom aj tým opačným a asi aj preto zostávam na zbabelých troch hviezdach. Ale osobne musím povedať, že ak by som si vybral epizódu z Eufórie, ktorú by som už nezvládol pozerať znova, bola by to práve táto. Úvodná hádka je síce krásne nakrútená a zahraná, ale presne toto sú tie situácie, aké nechcem vo svojom živote nikdy zažívať. No a že by sa dej posunul nejako výraznejšie vpred, to sa povedať nedá. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Pravděpodobně nejdepresivnější díl dosavadního průběhu. Vykreslení závislosti v tom vůbec nejodpornějším světle. Docela si tuhle epizodu dovedu představit natočenou formou jediného záběru bez střihů. Minimálně její velkou část. Podařilo by se tak ještě umocnit intenzivní divácký zážitek. Ale i tak to byla mimořádně silná výpověď, která snad nikoho na světě nenechala chladným. Krásně v této epizodě vyniklo, jak úžasné herce máme možnost sledovat, protože já věřil všem všechno. Každopádně, jistě to šlo natočit i bez nesmyslů, kdy si kulhající feťácká troska předvádí parkour napříč městem a v nerovném souboji prchá cvičeným policistům či nepravděpodobný únik z domu během krádeže. Na efekt dobrý, ale trošku to kazí dojem celkové syrovosti této vskutku mimořádné epizody. Tohle ve mně bude rezonovat ještě hezkých pár dní. Trošku mě mrzí snad jen závěrečný, znovu těžce nepravděpodobný, únik ze zamčeného domu té naprosto luxusně napsané postavy dealerky, která mě neskutečně baví a moc jí fandím. Tam se dalo hodně přitlačit na pilu a negřice mohla splácet svůj dloužek svým tělem v dosti brutálních podmínkách. Navíc je super, že stihl prasknout jeden milostný trojúhelník, který jistě způsobí spoustu zábavy i na ostatních frontách. [90 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, že by nebyla pátá epizoda druhé sezóny přesvědčivá, právě naopak, byl to naprosto syrový nářez, jenže... Nemám rád smažky; tento díl přesně popisuje, proč tomu tak je, a všechny tři hvězdičky jdou tvůrcům za to, jakým způsobem "Rue rennt" natočili. Žádný další kousek už jsem přihodit nemohl, protože jsem se nikterak nebavil. Zajebané feťačce fandit nedokážu, policisté hanebně selhali, protože podle nalejvárny BLM bych čekal alespoň šedesát průstřelů, a ani ti psi už nejsou, co bývali. Ne, děj mě fakt nebral. Ale natočeno to bylo parádně, to zas jo. / Poučení: Věříš feťákovi? Tvoje volba. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od první sekundy (tedy po logu HBO) se tento díl mění v hustou horskou dráhu, kde vynikají herecké výkony jednotlivých postav, emoce stříkají jak rozmixovaný banán a bez spoilerů musím tuto epizodu hodnotit 5*, avšak to, co se tady děje, radostné vůbec není! ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za prvních patnáct minut pět hvězd. Zendaya jeden z top hereckých výkonů téhle seriálové doby. Nezaměnitelné. Intenzivní jako prase. Slzy mi vyhrkly do očí. Po skončení epizody sevřený žaludek. Hustější než Trainspotting. Update 09/2022: A cena Emmy pro Zendayu. Za tuhle epizodu více než zaslouženě. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Rue běží o život. První ch deset minut epizody je ta nejsyrovější intervence a reakce na ní jakou jsem kdy viděl a slyšel a že jsem jich i na vlastní kůži zažil opravdu dost. Ten kdo něco podobného zažil, nejspíš při sledování dostal flashback. Zandaya zandavá jak královna stíhy a upřímně jí žeru cokoliv. Zlomový díl série a vlastně i seriálu jako takového. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Epizoda, která dokazuje, že Euphoria funguje i bez toho luxusního vizuálu. Rue dělá vteřinová rozhodnutí jenom aby nemusela čelit tomu, co doposud natropila. Emoce až na dřeň, mám z toho husí kůži. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejsilnějších částí tohoto seriálu v celé jeho délce. Sice je postava Rue spíše na pěst, než aby jí mohl kdekdo duševně zdravý fandit, ale to zpracování a výkony všech zúčastněných fakt stojí za to. Plus výstup Maddie k nezaplacení. ()

wege 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako vrcholnou jednotlivou epizodu z nějakého seriálu jsem měl tu, když ve Světlech páteční noci umřel Mattu Saracenovi (Zach Gilford) otec a jak se s tím vyrovnává. Hrál to skvěle. Tady to Zendaya předvádí stejný výkon, ne-li lepší. Navíc ji skvěle sekundují ostatní, zejména matka. Skvělý díl, jednoznačně nejlepší za celé dvě série. A ano, drogy jsou špatné a lidi fakt poznamenávají, a to nejenom ty, co je užívají. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravdepodobne zatiaľ úplne najlepšia epizoda, emočná nálož od začiatku do konca a absolútne brutálne, autentické herecké výkony, klobúk dole pred Zendayou, idem si dať to dievča kučeravé do svojej topky herečiek. ()

Reklama

Reklama