Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Umění napodobuje život, když parta z East Highland sleduje, jak se jejich složité vztahy odrážejí v Lexiině dlouho očekávané hře. Fezco se připravuje na svou účast. (HBO Max)

Recenze (29)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden velký experiment pod sebevědomou taktovkou Sam Levinsona. Ač na diváka tentokrát dvakrát nemyslí, to bych rád podotknul. Na řadě je totiž premiéra hry s třeskutým obsahem, kdy Lexi sice změnila jména postav, ale to je asi tak celé. Cynismus šlape na maximum. Vzpomíná se tu na otce, na to být šťastnou rodinou, na to, jak byla Rue nejlepší kamarádkou s Lexi. Fezco, který má být už dávno v sále, má doma neohlášenou návštěvu. Když publikum propuká v jásot a potlesk, nejednomu z aktérů není příjemně. Práce se svérázným vizuálním a hudebním mixem pokračuje. Příště tu máme závěr. Doufám, že se na uzdě držet nebude. Tady slabší 4 hvězdy. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Okay, this is it people! It's fucking showtime, let's go!" ________ Zábava musí být. Maude Apatow je underrated herečka, protože Lexi, hrdinka introvertů, konečně získala screen-time, kterej si její charakter odjakživa zasloužil. Sedmá epizoda je nejen komediálně teatrální over-the-top revizí života hlavních postav, ale i velkolepá předehra k znepokojivýmu finále stylizovaná do divadelní hry, u který jsem se po celou dobu královsky bavil a smál od ucha k uchu jak Howardovic máma. Austin Abrams který se chopil několika různých rolí zároveň je za mě nepřekonatelnej highlight – geniální muzikální číslo nevyjímaje. No a Cannibal Holocaust znělku v závěru jsem vůbec nečekal. #FEXI si každopádně zaslouží vlastní seriálový spin-off..... Emocionální realismus at its finest. Sam Levinson, you're a fucking G! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Normálně seriálové epizody nehodnotím ani nekomentuji, ale tohle je prostě vrchol současného televizního umění. A když v tom emočně brutálně vypjatém závěru začala hrát main theme z Cannibal Holocaust, malém jsem si nadělal do kalhot nadšením… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najväčší experiment v rámci histórie celej Eufórie, a to je čo povedať. Epizóda štylizovaná ako divadelná hra asi chce od diváka, aby si celú sezónu pozrel naraz a docenil tak všetky detaily. Levinson ale zároveň riskoval, a na hodnoteniach to vidno, že časť fanúšikov môže byť menej, ale skôr viac, sklamaná. No a aby toho nebolo málo, tak tu máme vstup nielen do Lexinej hlavy, ale aj do sna hlavnej mužskej postavy. Až vám bude chlapca po tom všetkom nakoniec ľúto. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sam Levinson je bezesporu jméno hodno zapamatování. Tento tvůrce má mimořádný umělecký talent a každý díl tohoto seriálu je zkrátka zážitkem a snese ta nejvyšší filmová kritéria. V životě bych si nepomyslel, že budu někdy slintat blahem nad ubohou teen romantikou s buzerantama, transkama a obdobnou havětí. Tohle dílo je ovšem tak bravurně zpracované, že snad ani nejde u jakéhokoli dílu vyloženě trpět. Zakončení série divadelním dvoj dílem byl rozhodně vynikající nápad, který však zřejmě nedostál diváckým očekáváním, protože seriál v předchozích epizodách zkrátka nasadil laťku příliš vysoko a nedokázal se jí přiblížit. Díl se soustředí konečně na postavy, které dosud hráli spíše druhé housle. Divadelní představení je krásně prokládáno záběry z dealerského doupěte. Výborně se zde buduje napětí a vy tušíte na obou frontách velkou katastrofu. [83 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych napsal, že byla sedmá epizoda nezajímavá, znamenalo by to, že jsem definitivně přišel o zrak. Příběh se, pravda, prakticky nikam neposunul, protože tohle bylo vlastně jedno velké shrnutí již viděného (doplněné o nějaké ty dosud neznámé detaily), ale provedení mě jaksi chytlo. Za mě se tento díl tvůrcům povedl a pátý kousek jsem nepřihodil jen pro ten chybějící progres příběhu. / Poučení: Když zjistíš, jak vnímají události, které si pamatuješ, jiní lidé, může to s tebou ošklivě zamávat. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zastávám názor, že tahle epizoda měla být na začátku 3. série, aby nám oživila co se stalo minule a měla se zde dovršit sekce s Fezem, díl mi přišel zdlouhavý a stejně se vše důležité stane až v epizodě osmé. Neberte mě zle, díl jsem si užil, ale přeci jen je to poskládáno trochu podivně. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mistrovské dílo v seriálu všeobecně, čistý art na obrazovkách, který se jen tak nevidí. Houby. Levinson nastavuje svým postavám zrcadlo (uuuu) a asi to má zaujmout především umělecky - divadelní hra (která je mimochodem naprosto příšerná - opravdu) na prknech středoškolního divadla (!) má precizní set design i choreografii včetně světel(?) - ok. Já vlastně nevím jak tuhle masturbaci vlastního pinďu nazvat. Pokolikáté již Levinson s další a další epizodou zdržuje, hádám zatím tak skoro z poloviny seriálu? Díl který je postavený zbytečně na repetitivním vyprávěním přes divadelní hru, abych sledoval jakože reakce postav v hledišti, kteří se ve hře vidí? To mělo ze mě dostat emoce? Nebo to měl být nový pohled na hrdiny seriálu? Mělo to otevřít oči aktérům seriálu nebo divákům? Tohle je "pure wannabe something" jaký jsem dlouho nikde neviděl. Tenhle blábol a naprosto zbytečný díl je zatím to nejhorší pseudo(doplňte si samy) co se v euforii mohlo objevit. Ne-li v kvalitním seriálu všeobecně. "Okay, this is it people! It's fucking showtime, let's go!" - zařve Lexi v backstagi a mě přeběhne mráz z toho, jak to její postavě nevěřím. Na to jakej je Euforie pojem - 30% ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Prosím, že si lidi nevšimli až ve druhý sérii, že se toho v Euforii "zas tak moc neděje" >.< Včetně těch, kteří před pár díly hlásili, že se na seriál už dívat nebudou 💀 (Zhlédnuto po vypití džbánu vody) ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lexxina psychohra...ehm. Ať je Nate jakýkoliv hajzl a _________ (doplňte si dle libosti), toto si snad ani nezasloužil. Buuuuu z hlediště. Jakob Elordi je vynikající herec...Jules mám méně a méně v oblibě, tak mě její absence nijak extra nemrzí. Austin Abrams je božan. Ten jeho výraz šílenství se mi vypálil do sítnice. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Čtu tady, jak jsme se v epizodě nic nedozvěděli a nikam jsme se neposunuli. To druhé může být sice na první pohled pravda, ale musíme se podívat hlouběji. Hlavní hvězdou dnes byla Lexi (dokud si prostor neukradl Ethan ve své taneční scéně že?), a poprvé jsme se doopravdy dozvěděli, jak fabuli tohoto seriálu vnímala ona. Dříve šlo vždy o pár pohledů či poznámek, tady však šlo o rozbor její postavy, o nahlédnutí do její hlavy. Viděli jsme z jejího pohledu její vztah se sestrou, doplnila se nám představa o její historii s Rue, tak trochu i s její matkou, víme, jak vnímá postavy jako Maddy a Nate, a hlavně sama sebe. A je nám to zobrazeno velice stylizovaně, jakožto divadelní hra, a funguje to parádně. Dobré prolnutí mezi realitou a divadlem, a do toho se samozřejmě přidal klasický prvek nespolehlivého vypravěče. Občas to působilo trochu nedotaženě, například tančící Kat byla celkem zbytečná - buď ji tam nedávat, nebo jí dát nějaký ten payoff. Přišla také krátká vložka s Rue a Jules, ta byla i na Euforii hodně zkratkovitá - také, buď ji tam nedávat (klidně mohla počkat do příští epizody bych řekl), a nebo ji více rozvést. Rue vypadá čistě a zdravě mimochodem, za což jsem rád. No a Fezcova věta "Do you think other people will think that I look handsome?" mě málem dohnala k slzám. Takže celkově vzato jsme se relativně nikam dopředu neposunuli, ale doplnili jsme si historii, Lexi dostala konečně prostor, a dobře máme připravenou půdu pro finále. 8/10 ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám za to, že tento díl je spíš pro pobavení a já se bavila. Napětí pak udržují události kolem Fezca a Ashtraye. Poslední díl druhé série slibuje slušnej nářez... ale necháme se překvapit. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolútne dokonalá hra strihu a svetiel, daľšia perfektná epizoda, aj keď sa v podstate nedozvedáme veľa nového a chronickí hltači deja budú zrejme sklamaní a budú nám ponúkať pohár vody. ()

Reklama

Reklama