Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 1
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Recenze uživatele Amalberga k tomuto seriálu (9)

Pilot (2019) (S01E01) 

Zatím mě seriál nepřesvědčil. Tohle mi přijde jako povrchní naleštěná verze Skins. Taky už nejsem nějaký ten pátek teen, takže je pro mě těžký hledat sympatie pro tlupu zmatených puberťáků, co mají pro každý selhání kupu výmluv. Uvítala bych, kdyby tu nebyla narace, celkový dojem spíš kazí. Doufám, že další díly budou lepší. ()

Chovat se jako táta (2019) (S01E02) 

Vypovídá tenhle seriál něco o dnešní generaci? Ani ne, spíš o představě médií a jmenovitě autora scénáře. Zatím jsou všechny postavy hodně nesympatické (herci hrají ty fracky hodně dobře), Nate přímo odporný. Kvalita zpracování každopádně super, to nemůžu HBO upřít. ()

Útrapy a strasti při čurání v depresi (2019) (S01E07) 

Mojí nejoblíbenější postavou je Alex, jako jediná z nich má rozum. Úplně nechápu, proč je každá epizoda "jakoby" postavená na jedné z postav, když ve skutečnosti děj vypráví vševědoucí Rue a každá epizoda je nejvíc zaměřena na ni. Každopádně vizuály jsou úžasní a herci odporně dobří. Tak odporně dobří, že jimi ztvárněné postavy nesnáším, protože až příliš připomínají moje náctileté období. ()

And Salt the Earth Behind You (2019) (S01E08) 

Velké zklamání. Děj se dramatizuje, napětí kulminuje, aby se pak vůbec nic nestalo. Prolínání minulosti s budoucností je otravné a kazí spád děje. ()

1. část: Rue (2020) (S01E09) 

Netušila jsem, že jde o speciál, myslela jsem, že sleduju regulérní epizodu. Za mě to bylo nekoukatelný, přetáčela jsem. Klidně to mohli o půl hodiny zkrátit a nic by se nestalo ()

Velký a malý tyran (2022) (S02E03) 

Úvodní scénu s Calem jsem nepochopila. Přišla mi zdlouhavá a zbytečná. Taky moc nechápu, kam míří Kat. Od té doby, co si nehraje na dominu, tak jí seriál moc nevěnuje pozornost. Druhá série je zatím mírně nadprůměrná s hodně dobrými vizuály. ()

Drink před válkou (2022) (S02E04) 

Rue pořád hledá svoji zlatou dávku a zbytek se snaží zabít alkoholem zbytek svých mozkových buněk a ještě u toho furt brečí a řvou. V téhle epizodě nedostaly prostor pro mě snesitelné postavy (Fez, Alex) a celé se to táhlo jako špatný trip, i když, to musím uznat, s podmanivými vizuály. Hezký obal ale průměrný obsah nezachrání. ()

Když se kácí les... (2022) (S02E06) 

Highlight epizody byli Fez z Lexi. Jak to tak ale vypadá, nevydrží to dlouho, hádám. Je zajímavý, jak se zničehonic přestal řešit Ruein dluh u dealerky, očekávám ještě nějakou dohru. ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama