Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Stydlivá Natsu po probuzení zjistí, že je součástí skupiny, která má na Zemi změněné k nepoznání zajistit přežití lidstva. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (7)

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Začátek mě hodně navnadil. Nejsem moc na takováto témata, ale první epizoda byla opravdu super. Pak to ale (jako obvykle) začalo ztrácet na kvalitě, do popředí se dostávaly postavy, jejichž jména jsem si posléze ani neobtěžovala zapamatovat, skoky mezi různými týmy, kdy jsem znala jména snad jen dvou postav z každého týmu, a ten konec... raději bez komentáře. Kdyby ten konec nebyl tak moc otevřený, dala bych klidně o hvězdu víc, protože jsem se aspoň trochu bavila. Opening ani ending mě nezaujaly. Soundtrack taky nic moc. Jen občasné hraní, tedy spíše "hraní" jedné z postav, se mi líbilo. Ve finále smutné a slabé 2*. Čekala jsem víc od slibného prvního dílu. ()

Jogi.1 

všechny recenze uživatele

Trošku mě to připomínalo lost (ztraceni), pěkně provedené, ale pokud má rád někdo rychlejší akci, bude zklamán, tady se děj rozvíjí trochu pomaleji. I tak dávám 5* (hlavně za nápad, postavy a "reálnost" chování postav). Dlouho mě také podobné anime chybělo nebo jsme na něj alespoň nenarazil. ()

Reklama

UncleMorty 

všechny recenze uživatele

3/10 - Celkový nesmysl. Postavy nemají skoro žádný vývoj, všechno se děje v podstatě během pár minut. Neustálé skoky mezi tím kdo je vlastně dobrý a kdo je špatný potom lámou kvalitu nahoru a dolu jako na běžícím páse. A ty zvraty, který vlastně zvraty nejsou tomu taky moc nepřidali. Těch pár epizod které byly uplně mimo hlavní dějovou linku byly tou nejsilnější částí celého anime a je to až ironický, že sloužily jako "fillery" pro celý děj. ()

Nirish 

všechny recenze uživatele

Budu muset být tím hnidopichem, co řekne "četl jsem mangu"... Premisa je skvělá, předloha boží. Anime adaptace, jak naznačují ostatní komentáře, smutná fraška. Doporučuji zkouknout první díl až dva a pokud Vás to aspoň trochu zaujme, jděte si přečíst mangu. Je dlouhá, je skvělá. Rollercoaster dějových zvratů, desítek postav, která se každá ohromně vyvíjí a mění od debila po klaďase přes záporáka na ultimátního dobráka A všechno to dává smysl - manga "nahodile" vypráví budoucnost, minulost i současnost a dokresluje střípky událostí a osobních šílenství. Anime tenhle nejlepší artikl příběhu nějak úplně vypustilo. Veškerá story je tu až nesmyslně urychlená, postavy zůstávají pořád stejně kostrbaté a nesympatické a animace stojí za starou bačkoru. Což je trochu škoda, hodně by seriálu pomohlo, kdyby ho prohnali nějakým temnějším barevným filtrem - celý dojem dokresluje ten neurčitý, leč všudypřítomný pocit strachu a nebezpečí. Tohle klasické barevňoučké pojetí z toho dělá dojem jen nepovedeného školního výletu do lesa. ** za snahu adaptovat obrovské dílo a zajímavý námět uprostřed všech těch isekai blbinek ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Od traileru jsem očekával jízdu plnou napětí, emocí a dějových zvratů. Premisa taky vypadala fajn - post-apokalyptický svět, kde musí skupiny vyvolených přeživších znovu postavit lidstvo na vlastní nohy. No... Ve výsledku jsem tak špatné anime už dlouho neviděl. Zdejší svět nenabízí vlastně nic - ze začátku se sice objeví nějaké to nebezpečí ve formě přerostlých brouků, sem tam dinosaurů, nebo i krokodýl se v jednom střihu mihne, ale ve výsledku to je pár případů a (super)hrdinové si s nimi poradí jediným zásahem. Žádné zápasení o holý život se tedy nekoná. Co se postav týče, jsou nezajímavé, vlastně se vůbec nevyvíjí a když už dostane někdo prostor, je to až ke konci, kde se teprve objeví i nějaká ta zápornější entita. Věci se zde dějí strašně nesmyslně rychle - během jedné epizody se stanou třeba i čtyři větší události, které ale působí uspěchaně, bez napětí. K tomu všemu si přičtěte ještě hnusnou, odbytou animaci a na světě máme dozajista jedno z nejhorších anime letní sezóny! Možná i vůbec nejhorší. Kdo tomuhle dokáže dát víc než jednu hvězdu, je opravdu blázen, nebo postrádá byť sebemenší náznak vkusu - to anime nemá skoro žádnou kvalitu. Dobře, poslední tři epizody jsou na poměry zbytku „dobré“ a dá se říct, že konečně přináší i nějaké menší napětí a thrillerový nádech, proto taky nedávám odpad. Ale to zakončení? Proč to neutnout v půlce, že (anime pokrylo 93 kapitol předlohové mangy z celkových 179)? Takže jde o nedokončený produkt, který nemá vzhledem ke kritice vyhlídky na další sérii. Velký špatný! ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Autorka stejnojmenné manga předlohy Tamura Yumi je známá kupříkladu tím, že do svých děl zakomponovává odkazy na klasickou hudbu. Ani anime zpracování se tomu nevyhnulo. A tak může divák kupříkladu ve 4. epizodě 1. série s názvem Herbstanfang vidět a slyšet hrát postavu Yukima Haru na kostelní varhany celosvětově známou skladbu Edvarda Griega – „Morning Mood“. (EMIA)

Reklama

Reklama