Reklama

Reklama

Pennyworth

(seriál)
  • USA Pennyworth: The Origin of Batman's Butler
Trailer
USA, (2019–2022), 26 h 37 min (Minutáž: 47–72 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Jack Bannon, Ben Aldridge, Hainsley Lloyd Bennett, Dorothy Atkinson, Paloma Faith, Jason Flemyng, Ryan Fletcher, Ian Puleston-Davies, Polly Walker (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Pennyworth je americký dramatický televizní seriál z DC Comics univerza, který mapuje minulost Batmanova sluhy a majordoma Alfreda Pennyworthe. Alfred (Jack Bannon) v 60. letech 20. století založí v Londýně bezpečnostní agenturu a začne spolupracovat s Thomasem Waynem (Ben Aldridge). (j00ckie)

Videa (4)

Trailer

Recenze (10)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Je překvapivé, že seriál, po kterém po oznámení všichni opovrhovali, vydržel a udržel kvalitu po tři krásné série. S komiksem nemá Pennyworth pranic společného, to ale neznamená, že se nejedná o super jízdu, která má svůj styl. Za to může převážně charismatický Jack Bannon, jehož akcent si mě získal ihned. Každá série si udržuje laťku poměrně vysoko, a tak jsem schopen odpustit občasnou grotesknost. Finále poslední řady bylo trochu uspěchané a je škoda, že se každému nedostalo dobrému zakončení. Mnohem více mě bavily Alfieho menší mise, než pompézní záchrany Londýna. I tak se ale jedná o jedinečný seriál, který pozitivně poznamenal televizní produkci Dc. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

You can't get more bri'ish can you, old chap? Alternatívna Británia 60.tych rokov má svoje zvláštne fluidum, kde ešte aj drsných scénach si kati vymieňajú s odsúdenými škrobené lichôtky, proste bizár (a niekedy sa mi zdá, že sa ten bizár všeobecne tlačí na úkor celkovej kvality seriálu - úplne zbytočná fantasy linka s Aleisterom Crowley). Hlavná, špionážno/politická zápletka je zase taká riedka, neklape to poriadne dokopy a navyše má veľmi pomalé tempo, časti sú skoro hodinové, no poriadne sa v nich nestane skoro nič (každá časť ponúkne rovnakú schému, rozlúštenie v úvode z predchádzajúcej časti, potom dlho nič, v strede menší zvrat a posledné dve minúty prinesú "veľký cliffhanger" na záver, ktorý sa hneď vyrieši na začiatku ďalšej časti a opäť sa pokračuje ďalej....). Vo výsledku to nedrží dobre pokope a už ku koncu prvej série ma seriál skor nudil, ako zaujímal. Zatiaľ čo Gotham sa z 3 hviezdičiek u mňa snažil pretlačiť vyššie, tu naopak cítim, ako keby tri * boli už priveľa. Zaujímavá štýlovosť ma bavila iba niekolko prvých častí a viac mi seriál neponúkol. A v približne v polovici druhej série som seriál definitívne opustil. Necítim, že by mal Alfie odo mňa dostať viac ako dve *. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový seriál od stanice Epix se zaměřuje na Alfredovy začátky v 50. letech v Anglii. Po válce si zakládá vlastní bezpečnostní agenturu, ale kšefty se moc nehrnou. Poté, co si najde svou lásku se mu do cesty připlete mladý Thoma Wayne. Octne se v ohrožení kvůli tajemné Krkavčí společnosti, která se snaží převzít vládu. Do nebezpečí se nedostane pouze on, ale i Alfredovi blízcí. Nakonec musí Alfred s pomocí svých přátel udělat to, co mu jde nejlíp. Časem mě to přestalo bavit... "Kdy mě představíš svému otci?" ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. řada:**** Překvapilo mě jak minimálně komiksový dojem to celé dělá (s návazností na Batmana prakticky vůbec). Přece jen se setkáváme s komorníkem Batmana, otcem Batmana a matkou Batmana taky. Odehrává se to v dost morbidní Anglii, kde se zamyká do klády a popravuje jako ve středověku, ale střílí z Beretty 92 vyrobené v roce 1975 (?!) a stejnému roku odpovídá i věk Královny... Vůbec morbidita je celkem všudypřítomná a překvapila mě i celkem dobře natočená akce. Hodně milý je i více než malý počet nečekaných zvratů (velice často spojených s nějakou nechuťárnou). Bohužel také dost často děj ujede do klasických úchyláren (ta satanistická párty) a na můj vkus se dost žvaní o hovadinách. Co mě doslova štvalo byly ty Alfího halucinace. 2.řada:** Sešup po všech stránkách. Děj pokračuje rok po událostech první řady a polevil ve všech směrech. Morbidního násilí značně ubylo, děj se vleče a nečekané zvraty zmizeli komplet. Prostě to co balancovalo v první řadě nudu je pryč. Zůstala jen ta nuda a přibyly Alfieho halucinace. Jsou delší a otravnější (jo a přestal klátit Královnu = už není frajer). Co vše totálně zabilo je závěr. Vrchol idiocie (tak to spolknu!). 3.řada:* skok +5 let a celkem vtipné, jak během pěti minut zdánlivě zazdili tu idiocii, ze závěru minule. Jakoby znatelně se zabrzdilo a vydalo se v duchu první řady. Bohužel ne moc dlouho (a opravdu některé postavy jsou retard až moc). Asi největší mazec nastal v polovině řady. Napojit Pennyworthe na V je celkem nečekaná záležitost. Bohužel tím se i spustila spirála dalších šaškáren (parodie na X-meny) a místo využití naznačeného potenciálu (vznik Norsefire, představení Adama Susana) se věnuje kravinám. Prakticky čím déle to běželo, tím víc mě to rozčilovalo (karaoke modrého exota v německém mundůru byl definitivní hřebíček do rakve). ()

numan

všechny recenze uživatele

Další indoktrinační liberálně-nedemokratická pohádka o zlých fašistech (rozuměj vlastencích). Řemeslně solidně odvedená politická práce nové levice, při které ani moc nevnímáte, jak vám nenápadně cpou celou dobu do hlavy ten správný levý politický názor. Kam se hrabou komunistické agitky z 50. let. Co je na seriálu Pennyworth obzvlášť oprudentní (kromě toho, že hlavní hrdina Pennyworth vypadá jako palestinský uprchlík - na rozdíl od modrookého Pennywortha Seana Pertweeho v Gothamu, casting byl nepochybně také na politickou objednávku), je jeho časová neukotvenost. Ačkoliv kostýmy a rekvizitami se potácí někde kolem začátku 60. let, používá bezostyšně a zcela proti historickým faktům hudbu z daleko pozdější doby - především z ukňouraných a ukvičených sedmdesátek. Za vším je cítit úporná snaha o multi-kulti a "umělecká" stylizace už tak nevěrohodnou konstrukci místy sráží až k nechtěné komedii. Silně nadhodnocená propaganda. ()

Galerie (683)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy policista promlouvá v baru Alfrédovi (Jack Bannon) do duše, cestují pivní podtácky po stole a obracejí se. (cerdax2)

Reklama

Reklama