Reklama

Reklama

V zajetí chuti

  • Francie Une affaire de goût (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Proč si najal bohatý průmyslník Frédéric Delamont mladého číšníka Nicolase jako osobního ochutnavače? Za co mu platí vysokou gáži? Proč má fobii z náhodného pozření ryby nebo sýru? Bojí se vražedného útoku? Chce svést Nicolasovu půvabnou přítelkyni? Jak se vyrovná Béatrice s Nicolasovou proměnou k Frédéricovu obrazu? Jaké je skutečné tajemství jejich silného vztahu? Může existovat přátelství mezi tak rozdílnými a zároveň podivnými muži? Přátelství na život a na smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film o manipulovatelnosti a jejích důsledcích na obou stranách. Velmi zajímavý snímek od pro mě neznámého režiséra s naprosto neznámými herci. K takovým filmům se člověk nemá možnost dostat jinak, než na ČT 2. Velká pochvala. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Po delší době výborný, originální snímek o velmi neobvyklé závislosti a rozhodně se nejedná hlavně o jídlo, jak by mohlo pro někoho vyplynout z názvu. Vlastně je to jen okrajová záležitost. Od začátku jsem věděla, jak to skončí, ale na ten způsob ukončení jsem byla stejně celou dobu nesmírně zvědavá. No, mohl být sice trochu vychytanější, ale nic to nemění na mé spokojenosti a ani co se týká skvělého hereckého umu například Bernarda v roli Frédérica nemám vůbec žádné výhrady. Ta jeho zvrácenost byla uvěřitelná a téměř viditelná v jeho očích i když ne pochopitelná. Ale kdo ví, třeba takoví lidé existují (něco v mé hlavě mi říká, že ano) a já jen lituji těch, kteří se dostanou do spárů takových psychopatů. Velmi dobrá atmosféra, velmi dobrý scénář a velmi dobrá čtyřka. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Být ochutnávačem na plný úvazek zní jako vysněný džob. Obzvlášť když to tak báječně sype. Jenže pečení holubi sami do úst nelétají ani v pohádkách, natož ve francouzském dramatu, tudíž tahle práce není jen o jídle samotném, ale o hledání hranic, kam až jsme ochotni zajít a kam už ne. Je to spíše o chuti druhého ovládat a měnit k obrazu svému .. (Viděno během dubnové Challenge Tour 2015) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný thriller o manipulaci, ve kterém nakonec není jisté ani to, kdo je oběť. Sólo pro dva báječné herce a jeden opravdu netradiční scénář. Francouzská kulinářská specialita. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vůně a chutě, to je moje oblíbená oblast zájmu. Jenže vůně a chutě hrály prim pouhou první půlku, pak už film povážlivě zvážněl a stalo se z něj docela dost velké psycho drama. Bernard Giraudeau snad dostává jen role samolibých a zvrácených manipulátorů, postava Frédérica Delamonta neměla daleko do Leopolda z Kapek deště na rozpálených kamenech. První půlka byla vynikající, druhá už byla místy unylá a nakonec jsem byl už i rád, že to skončilo. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Řemeslo, jak se patří! Vypolírované plochy, hrany vábně zkoseny, nádherná sestava kuželoseček. Tak dobré, že se mi ani děj nechtělo sledovat. Bohudík nebyl moc složitý. Nejzajímavější asi bylo sledovat, zda se jazýček váhy bude vychylovat v rámci tolerance, či jedno její rameno to nevydrží a praskne. Bum!, a je to tady. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moc sa riesia medziludske vztahy, neviem, neviem ci Bernard Girodeau /Drsny Chlapik, Specialiste 1985/ vobec vedel hrat. Jean Pierre Lorit tu nic dohromady nepredviedol, typicky francuzsky nudny film, podla mna hodne, ale hodne precenene : 55 % ()

Nyck 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller či drama, které si vás postupně omotá okolo prstu. Nejprve vás namlsá kulinářskými dobrotami a nakonec vás vhodí do temné atmosféry, plné napětí, ze které není úniku. Velmi zajímavý francouzský film se skvělou ústřední dvojicí. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelný příběh o psychické vládě jednoho člověka nad druhým. Jan v málokterých scénách jsem hercům věřila. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mimořádně kvalitní thriller o manipulaci a vzájemné vazbě mocného muže a bývalého číšníka. Kdo je na koho vázán více?(max.90%) ()

chemikals 

všechny recenze uživatele

Jak se vyvíjí děj...připadá mi tento film čím dál více zvrhlejší...ale tak nějak dobře....taky máte pocit, že jste už něco podobného zažili nebo se s něčím podobným setkáváte? ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

Jak se i relativně morálně v poho týpek zamiluje do peněz, do odvozeného pocitu moci, jak mu zachutná tzv vyšší společnost a sám sebe přesvědčuje, že je někým jiným, než ve skutečnosti je ( já jsme odborný poradce, radím s investicemi v Asii a přitom jsem jen společník, oficiálně ochutnávač, a to nejen jídla ). Znuděný a obsesivní zaměstnavatel je brilantní a jeho hrátky s ochutnávačem bizarní, ale skvěle promyšlené, pěkný psychický teror. ()

Reklama

Reklama