Reklama

Reklama

Seišun buta jaró wa jume - Miru šódžo no jume o minai

  • Japonsko 青春ブタ野郎はゆめみる少女の夢を見ない (více)
Trailer 2

Ve filmovém pokračování seriálu Seishun buta yarou wa Bunny Girl senpai no yume o minai (2018) se opět vrací mladý Sakuta Azusagawa, který si ve druhém ročníku na střední škole snaží užívat bezstarostné dny a trávit co nejvíce času se svojí přítelkyní z třetího ročníku Mai Sakurajimou a svými dalšími přáteli. Blíží se Vánoce a Sakuta věří, že jeho milá bude mít při svém pracovním vytížení nyní trochu více volného času. Jeho představy o společných romantických chvilkách jsou však přerušeny náhlým zjevením dívky, která byla před dvěma lety jeho první velkou láskou. Tak se do chlapcova života vrací Shouko Makinohara a to hned dvakrát! Jak je to možné a proč je jedna Shouko mladou dívkou v Sakutově věku a druhá roztomilá školačka? Vše se navíc zamotává tak, že starší Shouko musí začít u chlapce bydlet, což však narušuje Sakutův současný vztah, a druhá mladší verze je zase pacientkou ve stejné nemocnici, kam chodí na pravidelné prohlídky Sakutova sestra, a to s velmi vážnou diagnózou. Jak to vše souvisí a proč chlapce zrovna nyní opět začaly tak strašně bolet ty záhadné jizvy na prsou? (Jeoffrey)

(více)

Recenze (10)

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Rád bych k tomu přistupoval opatrně páč... má to svý problémy co si budem. Stejně jako v seriálu tak i tady se jede taková ta linka "nesnaž se to pochopit, prostě to zažij". Mám s tím obrovský problém ve většině rádoby filozofickejch filmů, který se snaží být extrémně chytrý a házet srdcerivný dialogy kde se dá (Comet) a kde se výsledek rozpadá a pak nedává smysl ani v základním fungování světa. Avšak tady u toho, k tomu tak protentokrát opravdu přistupovat budu. Protože já si to prostě užil... Užil jsem si to, soucítil jsem s těma skvěle načrtnutýma postavama, užil jsem si ty pocity a náhlé změny nálad. A i teď po konci filmu to ve mě pořád rezonuje a něco to ve mě nechalo. Pokud je něco schopný vyvolat tyhle pocity, seru na to že to někdy úplně nedává smysl. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct? No tak zaprvé je to velice silný zážitek! Tvůrci zde dokáží perfektně pracovat s emocemi a donutit diváka celý film opravdu prožít. Zajímavé, jak málo k tomu někdy stačí... Třeba jenom to, že v jednom klasickém okamžiku vynecháte pro tuto chvíli tradiční dramatické zpomalení a prostě to, co se stane, divákovi naservírujete jako ránu pěstí do hlavy. Jindy zase přejdete plynule z jedné nálady do úplně jiné, ale pořád tak, že to naprosto sedí k motivaci postavy a logice momentu a tahle náhlá změna atmosféry opět zapůsobí mnohem silněji, než když třeba ten smutný a dramatický okamžik budujete několik minut předem... Zkrátka tady všechno funguje a já zase jednou po opravdu dlouhé době musel držet slzy na krajíčku a podstatnou část filmu se ošívat netrpělivostí nad tím, jak tohle všechno dopadne. Stejně jako seriál i tento film je hodně propracovaný a pokud vám seriál připomínal to nejlepší z Monogatari série říznuté třeba takovou Haruhi, tak zde si do tohoto koktejlu rozhodně ještě přidejte Steins;Gate! A pořád to drží pohromadě a pořád je to obdobně skvělé a já se nenudil ani minutu. Jistě, mohl bych začít hledat různé mouchy, zabývat se paradoxy a rozebírat jednotlivé aspekty všech těch zdejších fenoménů a to, jestli jsem vše správně pochopil (ono to přeci jen není tak úplně jednoduché), ale ani to by nedokázalo přebít sílu, jakou na mě tento film zapůsobil. Postavy stále vynikající, příběh velmi silný, animace i hudba velmi dobrá - tady nemám asi nic, co bych potřeboval dál řešit - 9,7/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásne uzatvorenie príbehu o mladom Azusagawovi, ktorý pomáha kde sa dá. Hlavne tým, čo sú postihnutí Puberty Syndromom. Hoci je rozbeh pomalší ku koncu to už pekne graduje. Rovnako to poteší prirodzeným vývinom emócií u postáv aj u divákov, ktorý túto cestu prežívali s hlavným hrdinom. Niečo na tom klavíry a snehu čo pomaly padá v animovanom filme je. Chytí to za srdce. Priznám sa, že ušla aj slza a možno aj dve. V zásade by som uvítal odľahčenejší príbeh. Tento sa začal po 6 dieloch postupne meniť na regulérnu drámu, ale nevadí. Niečím ma to chytilo za srdce. A hoci je to vec ku ktorej sa nevrátim a ani nebudem podobne ladené príbehy vyhľadávať, som celkom rád, že som to videl. Bol to trochu iní príbeh. Miestami predvídateľný, miestami pekný, miestami vtipný. A v zásade komplexný a príjemne ukončený. 4* si to zaslúži. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

"Mistr Režie, kolik tam máme dát fňukajících a plačících scén?" ... "Ano". Asi takhle bych popsal půlku filmu. Jako seriál to fungovalo náramně. Jako film už pokulhávalo. Co víc, nastolili tam téma, které je prostě děravé. Cestování v čase. A to ne jen jedno, spíš tak 5x. Připomnělo mi to episodu červeného trpaslíka, kde Kocour říká: "Jsme zkopírovaný tolikrát, co plakát s tenistkou, jak se škrábe v zadku." Malý spoiler: V jednom okamžiku má hlavní hrdina problém, aby ho kdokoli viděl, v následujícím může používat telefon, volat s kým chce a konverzovat s kým chce... "Chci zachránit xy, tak se vrátím v čase" a ignoruje, co se vše může na světě stát. Sebestředný názor. Celé jeho chování mi přišlo proti srsti. Zachraňuje to tam Bunny Girl (kterou bohužel vidíme v oblečku jen jednou ve vzpomínce) a Scientist Girl. Závěr tedy: Vše takové nucené, strojené. Připomnělo mi to tempem filmovou Haruhi avšak bez impaktního konce, který tam byl zvládnut mistrovsky... Za mě střed, ke konci jsem si u toho převazoval tkaničky u bot, protože tam jen všichni vňukali a říkali, jak se maj rádi. Grafika zůstává top. Meh 50 % ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zmínil u seriálu, který filmu předchází, tak je tento snímek skutečně silný a já si nepamatuji, že bych u něčeho měl tolikrát slzy v očích. Byť film neadaptuje předlohu až do konce, dala by se jím celá série uzavřít, jelikož tam víceméně nezbyla žádná nedořešená dějová linka. Film tedy rozhodně nedoporučuji sledovat nikomu, kdo neviděl celý seriál, protože by se v něm mohl ztrácet, jelikož nejde o žádný doprovodný příběh jak tomu obvykle u takových anime filmů bývá. Středobodem filmu se tedy stává postava Shouko, s níž jsme se ve starší i mladší podobě setkali právě v seriálu. Zde je její podstata konečně objasněna a věřte, že než film skončí, budete brečet a to několikrát. Rozhodně jedno z nejlepších anime děl, jaké jsem měl možnost vidět. 85% ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že tohle navázalo na seriál, jak jsem očekával. Opět se tu pracuje s nadpřirozeno/vědeckou složkou a emocemi jednotlivých postav. Především je tu vidět další pohled na kauzalitu, která si trochu pohrává s osudovou výměnou stejné hodnoty. Jsou tu dojasněny okolnosti ohledně hlavní postavy a příběh se tu dočká vyrcholení (pokud autoři nebudou plánovat ještě pracovat s celkem nevyčerpatelným zdrojem možností v rámci nadpřirozeného prvku tohoto prostředí). Velkým plusem vidím změnu v zaměření se na dramatickou stránku, jenže bohužel mi to přijde trochu přehnané. Ani by mi nevadilo, že je tu jeden šok za druhým, ale spíše bych viděl nedostatek v jejich rychlé posloupnosti, kdy by si tenhle počin zasloužil být roztažen na celou sérii, kdy by se drama každým dílem stupňovalo a byl by tu prostor pro lepší orientaci a další hrátky s vědeckou složkou či rozvíjení jednotlivých vztahů. Obecně bych to neviděl jako velké mínus, protože i tak to byla úžasná podívaná, ale tohle mi jediné bránilo od udělení plného počtu hvězd. Po hudební a animační stránce se to drží svého. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Zmena oproti seriálu bola oveľa väčšia zamotanosť deja a vyšší level vážnosti situácií. Musel som sa po dopozeraní dosť zamýšľať aby som vstrebal každý detail, ale takisto ako predtým v epizódach, aj teraz vo filme to má hlavu a pätu. Koniec sa mi páčil, aj keď bolo predostretých viac alternatív a viem si predstaviť, že by som bol spokojný s hociktorou z nich. Naozaj silný príbeh s neskutočne ťažkými dilemami. Celkovo teda veľmi dobré. ()

Andy.222 

všechny recenze uživatele

Po spíše humorně laděném seriálu jsem rozhodně nečekal takovéhle drama. Film je natolik napěchován dějem a emocemi (ne přímo akcí), že když jsem film v půlce zastavil, divil jsem se, že uplynulo teprve 47 minut. Pocitově mi přišlo, že tolik se toho za tak krátkou dobu přece stát nemohlo :-D Stejně jako u seriálu jsem si ale kladl otázku nakolik jsou zde zmíněné řeči o kvantové fyzice podloženy skutečnými fakty/teoriemi a nakolik je to pouze vědecky znějící "abrakadabra". K tomuto se trochu váže i jedna ze dvou výtek které k filmu mám: Na konci už jsem se začal ztrácet v tom co a kdy se vlastně děje a při závěrečné scéně jsem dumal (v tom špatném smyslu) jak si to mám vlastně vyložit. A druhá MINISPOILER : To mu na konci opravdu nemohla dát aspoň tu blbou pusu? Na konci seriálu to mělo potenciál být možná i vtipné, ale tady už jsem cítil jakýsi divácky neuspokojivý pocit. KONEC MINISPOILERU Proto musím jít s hodnocením o jednu hvězdu níže. I tak se ale jedná o skvělé anime a velmi příjemné překvapení, které mohu jen doporučit. ()

Kaktus97 

všechny recenze uživatele

Jako já osobně jsem velice spokojený, protože film krásně doplňuje anime a to je podle mě dobře. Vysvětluje některé události co se staly jako třeba proč má Sakuta jizvy na hrudi. Ale na druhou stranu je děj podle mě někdy dosti zamotaný jako třeba na samotném konci filmu který jsem moc nepochopil a doufám, že mi to buď dojde jak je to myšleno nebo v ideálním případě bude druhá série protože obsahu tam na ní je podle mě dost. Takže pokud jste viděli anime tak určitě doporučuji i když já osobně kdyby na googlu nebylo něco jako související tak upřímně nevím jestli bych o filmu vůbec věděl. ()

Reklama

Reklama