Reklama

Reklama

Jeho temné esence - Série 1 (2019) (série)


Lyra's Jordan (S01E01)

(epizoda)
  • USA Lyra's Jordan
Ukázka z filmu

VOD (1)

Svět osiřelé dívky Lyry Belacquové se od základů změní poté, co se po dlouhé době vrátí ze severu její strýc. Okouzlující paní Coulterová navštíví Jordana College se zajímavým návrhem. (HBO Europe)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (32)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaujalo ma to. Dievcenska predstavitelka uz v Logan-ovi ukazala talent a na tuto rolu zivej, zvedavej "Rebeky" sa perfektne hodi. Zrejme po Stranger Things, It a podobnych, filmari zbadali, ze i detski herecki predstavitelia mozu mat svojho divaka aj starsieho, ako su oni sami. Prostredie je fajn, napad tiez a nevidno tu ani ziadne rozpoctove diery. Uvidime, nakolko bude serial originalny. Rozbeh je zatial slusny a herecky sa taktiez nesetrilo. Urcite pozeram dalej. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Auč, tak to bolelo. Zlatý kompas jako film sice nasekal soustu chyb, ale měl alespoň svůj půvab a švih. Tenhle seriál "vypadá" jako televizní adaptace, která svoji neschopnost ukáže hned v první minutě. Máte sice celou sérii na to, abyste fantastický svět a jeho postavy přiblížili, ale stejně si musíte pomáhat ůvodními titulky. Tomu se říká neschopnost, stejně jako nadbytečné rozšiřování knižního příběhu, které slouží jenom tomu, by se vyprávění natáhlo na potřebný počet dílů. Příběhu také nepomáhá, že je ztvárněný asi tak záživně jako firemní porada ve tři odpoledne. Tohle by měl být přece dobrodružný příběh, který mladý čtenář/divák hltá. A Dafne Keen zatím neprokázala, že by její herecký um překračoval meze stanovené Loganem. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím maximální spokojenost. Knižní série je perfektní a seriál má dokonalý předpoklad pro to, aby byl jednou z nejlepších adaptací posledních let. Zvířata jsou na "TV" produkci parádní, obsazení většiny rolí skvělé (hlavně McAvoy je jednoznačná trefa) a vizuál naprosto vymazlený. Liška správně démonická a delikátní vizuál je něčím, na čem si smlsne každý anglofil. Zatím si nemám opravdu na co stěžovat a doufám, že si tvůrci udrží laťku stejně vysoko. Ještě dneska si jdu sehnat všechny 3 díly předlohy i s prequelem, protože už je to nějaký ten pátek, co jsem je četl naposledy. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot pomalejší, než by bylo ideální, ale je tam vidět jasný potenciál. Výprava, triky a především herci jsou na velmi vysoké úrovni. Zlatý kompas jako film mám vcelku rád, i když se nejedná zrovna o převratný zážitek. Doufám, že seriál nabídne spoustu nových momentů oproti filmu, základ tam totiž je dost kvalitní. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zlatý kompas jsem kdysi viděl, krutě nebavil a pravděpodobně už jej nikdy neuvidím znovu. Ale původní příběh přepracovaný do seriálu od HBO a BBC mě lákal podstatně více, hlavně kvůli Dafne Keen (teprve třetí herecká štace!) a McAvoyovi. Ale zjišťuji, že to holt nebude nic pro mě, nudil jsem se a Pilot dokoukal načtyřikrát. Ale ještě díl nebo dva zkusím a pak si eventuálně dám sestřit nejlepšího.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • První díl sledovalo na BBC rekordních 7,2 milionu diváků a na HBO 724 tisíc, tím se stal v Británii nejsledovanějším novým dramatem od roku 2014. (Salem)

Reklama

Reklama