Reklama

Reklama

VOD (1)

Lyra přijíždí do Londýna, aby zde začala nový život. Je odhodlaná najít Rogera s pomocí slečny Coulterové. Romuni pokračují v pátrání po ztracených dětech a Vrahounech. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (12)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět skvělý díl. Jednu hvězdičku strhnu kvůli názoru, že se podle mě tvůrci snaží odvyprávět příběh zbytečně rychle. Nováčci se proto v tomto světě můžou místy ztrácet, ale to se snad srovná s dalšími epizodami. Jinak opět moc pěkná animace daemonů a pro znalé celkově dobré tempo. Začíná přituhovat... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak zaznělo v jiném komentáři "Znělka mě pohltila"... , ale to je bohužel veškeré hlcení. Zásadní odhalení s dětmi je odhaleno velmi mimochodem a nepůsobí, že má nějakou váhu. Filmu také chybí jakékoli napětí. Fanoušci tyto "drobnosti" asi přeskočí, ale ostatním zůstane na stole nemastná fantasy porce. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napínavá epizóda od začiatku do konca, čo určite nie je zvykom pri druhej časti prvej série ľubovoľného seriálu. A Ruth Wilson sa do tejto úlohy hodí viac ako Nicole Kidman. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlatý kompas z roku 2007 se mi líbil, resp. líbil se mi nápad. Ale zase ne tolik, abych si přečetl knižní předlohu. A v tomto kontextu se mi po první epizodě zdál seriál nadbytečný. Měl jsem za to, že díky filmu nás nepřekvapí, kam to vše směřuje, kdo za koho kope a jak to dopadne. A to je zrovna u takového příběhu dost velká vada. Jenže pak přišla epizoda druhá a člověk si uvědomí, jak moc byl Zlatý kompas oškubený, resp. vykuchaný. Neumím posoudit, jestli je knize víc věrný film, nebo seriál, ale díky množství odlišností a rozkošatění příběhu, má příběh o Lyře stále co nabídnout. Lyra je otravná postava a její představitelka vcelku nesympatická, ale nějak to funguje. Ruth Wilson je oproti tomu skvěle mrchovitá, triky na velmi slušné úrovni...zatím se tvůrcům mou pozornost povedlo udržet. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popri tomto vyznieva Zlatý kompas ako optimistický a krásny film. Tvorcovia HDM atmosféru knihy ešte viac potemneli, takže sa z toho pomaly stáva Príbeh služobníčky 2. Je mi jasné, že väčšine divákov to vyhovuje, ale knižka obsahovala viaceré posolstvá a objasňujúce dialógy, bez ktorých to stratí filozofický rozmer. Práve ten ma v knihe uchvátil. Nebola to prostá kritika cirkvi, ale polemika o nej. Prečo sú tam autá a mobily? Seriál je trikovo slabý a ani 1 herec mi tam nesadol. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama