Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Jeho temné esence začíná poté, co lord Asriel (James McAvoy) otevře bránu do nového světa a Lyra (Dafne Keenová), zoufalá ze smrti svého nejlepšího přítele, ho následuje do neznáma. V tajemném a opuštěném městě potká Willa (Amir Wilson), chlapce z našeho světa, který také utíká před pohnutou minulostí. Lyra a Will zjistí, že jsou jejich osudy úzce spjaty s nalezením Willova otce. V cestě jim však stojí řada překážek a všude kolem začíná zuřit válka. Paní Coulterová (Ruth Wilsonová) mezitím neúnavně pátrá po Lyře a je odhodlaná ji za každou cenu přivést zpátky domů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (32)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 65%. Po prvej sérii som rozmýšľal, či sa pustiť do tej druhej, pretože ta prvá ma nejako extra nebavila, no nakoniec som sa k nej dostal a musím povedať, že mi prišla o chlp lepšia. Stále to však žiadny zázrak nie je. Postavy ma bavili o trošku viac a tak isto aj príbeh. Finále mi prišlo asi najlepšie a keď to zhodnotím ako celok, nie je tu síce nič, čo by ma to vyložene bavilo, no na druhú stranu ani extra nudilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osobne ma séria číslo dva bavila viac ako tá prvá. Možno je to tým, že dej tej prvej som poznal z filmu a vôbec som netušil, kam sa uberala predloha ďalej. No a za seba musím povedať, že ma tento vývoj veľmi potešil. Prelínanie dejov v troch svetoch, skvelé obsadenie, lahôdková atmosféra, či už ako fantasy, ako sci-fi, ale aj v rámci civilného sveta. Škoda samotného záveru, okolnosti sú všeobecne známe, napriek tomu to tvorcovia zvládli a divák nemá dojem, že tu niečo chýba alebo nepasuje do celku. Hurá do tretej série, záverečné scény sú čistým cliffhangerom. Snáď sa trojka budúci rok nakrúti. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou a to hlavně na konci naprosto srovnatelné s první řadou. Několik postav přibylo, několik oblíbených ubylo a Lyra s Willem jsou zase o nějaký ten pátek starší. Vůbec se mi nechce čekat další rok a tak si možná jako chronický nečtivec koupím Jantarové kukátko, abych věděl, jak to nakonec s touhle vydařenou fantasy trilogií celé dopadne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria "His Dark Materials" je podľa mňa lepšia než prvá, a má niekoľko epizód, kde by som povedal, že tvorcovia do toho dali absolútne maximum. Ale prečo to potom museli na záver tak neskutočne pokaziť a priniesť nám dve "emocionálne drásané" epizódy, ktoré dokopy pôsobia ako absolútne mimo všetkého ostatného čo sme videli. Alebo minimálne posledná epizóda bola skutočne ako z iného sveta. Myslím si, že séria začne skvele v novom svete, cesta do nášho Oxfordu bola super a atmosféra na niektorých momentoch funguje fakt skvele. Molly je podľa mňa skvelá nová postava a magický nôž vyzerá skutočne fantasticky. Nebudem sa to snažiť nejako porovnávať s predlohou, lebo som to čítal naposledy niekedy pred 15-timi rokmi, ale nevadí mi to. Seriál je sám o sebe efektný, vyzerá dobre, má dobré postavy, no akosi si nedokázal tú atmosféru udržať až do konca. Vyzerá to, že tretia séria bude veľkolepá, no dúfam, že to chytia tvorcovia za lepší koniec ako tu. Nechcem byť na záver opäť takto sklamaný. Hodnotenie: B ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po vlažné prvni sérii, jsem pokračovat nechtěl, ale nakonec je druhá série slušná a v některých ohledech i zajímavější než ta první. Ale naplno to vtáhnout nedokáže... ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Velice sympatická fantasy, která je originální a chytrá zároveň. To se nejspíš od Harryho Pottera nikomu nepodařilo. Druhá série je velice dobře napsaná a slibně se blíží ke konci, aby posledním dílem poměrně zklamala absencí jakékoli uspokojivé katarze.. prakticky žádné vyústění vám neudělá radost... žádný hrdinský okamžik kdy byste někomu fandili a on to zvládl... prakticky nikdo nic nezvládne a všichni jen zapláčou :) Čekat na třetí sérii po tomto další rok, tak jsem asi mírně rozladěný. Mou výhodou je, že jsme mohli naskočit do třetí série rovnou, takže mi to dává možnost vnímat jednotlivé části v kontextu celku... a ten jen skutečně zatím moc dobrý! ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Konec to hodně sráží, protože kvůli covidu nestihli natočit osmou epizodu, takže je to celé divně useklé a uspěchané. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se mě líbila o něco víc, ať už očekáváníma dalšího děje, ale i rozvedením celkový myšlenky, která tomu dává pro mě hodně silnej přesah. Jen to finále mohlo bejt trošku intenzivnější, namísto toho aby přišlo tak nějak trochu nečekaně (že je to poslední epizoda mi došlo až v posledních deseti minutách, ale to je moje blbost). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

druhá řada je rozhodně lepší než první.Jelikož už jsou karty rozdané,tak se pořád něco děje a hluchých míst je minimu.Jelikož sem knížku nečetl,tak nemám srovnání,ale zpracování v seriálu mi dává smysl a baví.Trochu škoda finále,na kterém je vidět,že se muselo improvizovat a ten jeden díl navíc tu chybí.Hlavně smrti některých postav mi přišly uspěchané a vlastně i zbytečné,ale asi to tak muselo být.Na závěrečnou sérii je to každopádně rozehráno dobře...80% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série - (6,5/10). Druhá série je pro mě mírným zklamáním. Hlavně díky skalpování posledních epizod, které byly dost uspěchané a oproti předchozím epizodám, které nám krásně představily všechny nové postavy a bytosti, tak ke konci jsem z toho byl dost zmatený přestával se orientovat. Tvůrci za tohle samozřejmě nemůžou a popasovali se s tím, jak nejlépe mohli. Právě proto dávám vcelku vysoké hodnocení. Za odvahu a snahu dopřát fanouškům druhou série i přes nepřízeň pandemické situace. Celá druhá série opět posunula celý fantasy svět velký kus dopředu a já osobně jsem vstoupil do úplně neprobádaných vod. U první série jsem měl znalosti z filmu - Zlatý kompas. Tady jsem vůbec nevěděl do čeho jde a upřímně to nebylo špatné, ale ani výborné. Děj první série se mi líbil více. Možná kvůli většímu prostoru králi medvědích kyrysníků, nebo lorda James McAvoy. Ale i tady se objevily některé postavy, které si získaly moje sympatie - Otec Willa, kterého si střihnul Andrew Scott byl rozhodně velkým plusem celé série a mrzí mě, že nedostal tolik prostoru. Celkově se rozhodně nejedná o nic špatného, protože stylizace je opravdu vymazlená a ani v dnešní době tento seriál co se týče kostýmů skoro nemá konkurenci. Minimálně za tohle si zaslouží obdiv a také za zpracování této nelehké a kontroverzní adaptace. Nejlepší epizoda: The Scholar (S02E05) ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série nám, nečtenářům, odkývá spoustu nových věci, které jsme díky filmu netušili. Kvalitou se vyrovná první sérii. Místy se nemůžu odtrhnout, místy je mi jedno, co se na obrazovce odehrává. Jsem ráda, že se zde cesty propojují a vytváří nové dobrodružství. Na třetí sérii se těším a nemůžu se dočkat, jak to celé dopadne. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvom rade, Hbo svojich zákazníkov klame. Vraj všetko dabované, minimálne druhá séria jeho temných esencií preložená nie je. Ale to nevadí. Musel som dať už niečo s titulkami. Netflix nedabuje skoro nič, už som si aj zvykol ale u Hbo som fakt pozeral. Aj na tento seriál. Fakt mal iba sedem dielov. A ukončil sa ako sa ukončil. Ja som spokojný. Lepšie ako prvá séria. 4* ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře se na to dívá, ale celkově mi to přijde jako nějaká mezihra. Což završí pro mě rozpačitý konec. Asi jako druhý díl Star Wars. Bez předchozí a následující řady je to jen jako krém mezi sušenkami Oreo. Otázka, na kolik za to může covid. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Druhá sezóna je bohužel v závěru utahaná a vešla by se klidně do 5 dílů místo 7. Postavy žvaní a žvaní o proroctví, vyvolených a blablabla a nic se neděje. Na konci pár postav, se kterými se - zjevně zbytečně - ztrácel čas v minulých dílech, prostě odstřelí, což snad uspíší závěr seriálu. Herci převážně dobrý (Ruth Wilson specielně), ale ani oni ten bloumající děj nedokážou úplně zachránit. ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

8/10. O trochu lepší, než první série. Lyra a Will jsou neskutečně sympatyčtí a společně s Lin - Manuelem Mirandou patří k tomu nejlepšímu na 2. sérii, ale i ostatní postavy jsou celkem dost dobrý. Hudba se neskutečně povedla a to jako, že se povedla hodně. Povedlo se to hodně, o trochu lepší, jak první série a celkem dost se těším na další. ()

Swannie 

všechny recenze uživatele

Disclaimer: Knihy som zatiaľ nečítala. || Z druhej série mám rozporuplné pocity. Kým niektoré postavy boli veľmi pekne rozpracované (Carlo, Mrs Coulter), iné mi prišli dosť zanedbané - Lee a najmä Willov otec, ktorý na to, aký bol akože dôležitý, dostal málo priestoru a vzhľadom na záver som ani nepochopila potrebu jeho postavy v príbehu. Dejová linka vedkyne Mary skončila tak biedne, ako skvele začala. Posledné dve epizódy sa postavy už len motali na mieste a finále bolo nesmierne slabé, zmätené a nedokončené, čo ospravedlňuje jedine to, že ho nestihli dokončiť pre Covid. Veľká škoda a nesupokojenie na záver, navyše som smutná, že mi za 2 série pozomierali takmer všetky obľúbené postavy. Čo sme v GoT? No predsa len je moje celkové hodnotenie pozitívne, druhá séria nastolila nové zaujímavé myšlienky a zistenia a tie čarovné svety milujem. Efekty boli výborné, takisto veľmi oceňujem prepracované interakcie s daemonmi. 7/10 ()

kukkik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek dobrý, na stejné vlně jako první série. Nicméně zhruba druhá polovina jde rapidně z kopce, scénář se rozpadá, logika dostává pořádně na frak a tak množství wtf? momentů se v posledních dvou epizodách nebezpečně přibližuje úrovni posledních sérií GoT. Poslední díl je už vyloženě mimo mísu, což je sice pochopitelné z důvodu zrušení osmé epizody, přesto mě to jako diváka celkem štve. Jsem zvědav na třetí sérii, co s tímhle gulášem teď hodlají provést. 3/5 ()

strachon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první řada víceméně odpovídá dřívějšímu filmu, ve druhé už se příběh odvíjí někam dál. Je fajn, že se objevuje nové prostředí, nové postavy, ale např. v případě lidské vědkyně vypadá zprvu velmi důležitě, aby posléze vyšla úplně do ztracena, podobně sledujeme celou dobu jakési dobrodružství Willova otce se vzduchoplavcem, ale závěrečný díl se s nimi "vypořádá" na můj vkus dost zkratkovitě. Takže tento scenáristický neduh přetrvává z první řady. Ale jinak nadále platí, že je to velmi koukatelné, výpravné, vizuálně dobře zvládnuté a oproti první řadě možná i méně (místy) nudící. ()

petrak.vojta 

všechny recenze uživatele

První série pro mě nějak nezajímavá. Nicméně druhá série je pro mne jedna z nejlepší podívané co jsem kdy viděl. Velmi moc se těším na pokračování, a doufám že to bude co nejdříve <3 ()

Reklama

Reklama