Reklama

Reklama

Jeho temné esence

(seriál)
Trailer
Velká Británie / USA, (2019–2022), 20 h 54 min (Minutáž: 46–60 min)

Předloha:

Philip Pullman (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Dafne Keen, Ian Peck, Ruta Gedmintas, Ruth Wilson, James McAvoy, Anne-Marie Duff, Lin-Manuel Miranda, Ariyon Bakare, Geoff Bell, Georgina Campbell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Jeho temné esence, seriálová adaptace oceňované stejnojmenné trilogie spisovatele Philipa Pullmana, která je považována za novodobé mistrovské dílo imaginativní fikce, sleduje Lyru (Dafne Keen), zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou mladou ženu z jiného světa. Lyra při svém pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí, jehož součástí jsou únosy dětí, a ze všech sil se snaží porozumět záhadnému jevu zvanému Prach. Zatímco Lyra cestuje napříč paralelními světy, z nichž se jeden nápadně podobá tomu našemu, potká odhodlaného a statečného chlapce jménem Will. Společně narážejí na neobyčejné bytosti a nebezpečná tajemství. Osud živých i mrtvých přitom třímá v jejich rukou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele DwayneJohnson k tomuto seriálu (3)

Jeho temné esence (2019) 

Do závěrečného dílu skoro perfektní, ale jak už to bývá poslední dobou zvykem, konec to zase celé pohřbil. Je mi to líto hlavně vzhledem k mladičké Dafne Keen, která celý seriál táhne, ale nedá se nic dělat. Třeba to v další sérii příběhově vyšperkují a dají vyniknout i jiným hercům a pak nebudu mít vůbec žádný problém dát (možná) plný, bodový počet. (oblíbené postavy: Lara,Pantalaimon) ()

Série 2 (2020) (S02) 

Kvalitou a to hlavně na konci naprosto srovnatelné s první řadou. Několik postav přibylo, několik oblíbených ubylo a Lyra s Willem jsou zase o nějaký ten pátek starší. Vůbec se mi nechce čekat další rok a tak si možná jako chronický nečtivec koupím Jantarové kukátko, abych věděl, jak to nakonec s touhle vydařenou fantasy trilogií celé dopadne. ()

Série 3 (2022) (S03) 

Asi nejslabší, přesto naprosto důstojné zakončení celé série. Vše se uzavře, otázky se zodpoví a někteří hrdinové (možná) zůstanou. A když tak nad tím přemýšlím, tak vůbec nechápu, proč v případě filmu všechno zůstalo jen u Zlatého kompasu. Potenciál na  trilogii to mělo jako hrom. ()

Související novinky

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

19.12.2019

Herečka Morfydd Clark ze seriálu Jeho temné esence byla obsazení do jedné z hlavních rolí v chystaném seriálu Pán prstenů od Amazonu. Clark ztvární mladou Galadriel. Elfskou královnu v minulosti na… (více)

Reklama

Reklama