Reklama

Reklama

Jeho temné esence

(seriál)
Trailer
Velká Británie / USA, (2019–2022), 20 h 54 min (Minutáž: 46–60 min)

Předloha:

Philip Pullman (kniha)

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Dafne Keen, Ian Peck, Ruta Gedmintas, Ruth Wilson, James McAvoy, Anne-Marie Duff, Lin-Manuel Miranda, Ariyon Bakare, Geoff Bell, Georgina Campbell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Jeho temné esence, seriálová adaptace oceňované stejnojmenné trilogie spisovatele Philipa Pullmana, která je považována za novodobé mistrovské dílo imaginativní fikce, sleduje Lyru (Dafne Keen), zdánlivě obyčejnou, ale odvážnou mladou ženu z jiného světa. Lyra při svém pátrání po zmizelém kamarádovi odhalí zlověstné spiknutí, jehož součástí jsou únosy dětí, a ze všech sil se snaží porozumět záhadnému jevu zvanému Prach. Zatímco Lyra cestuje napříč paralelními světy, z nichž se jeden nápadně podobá tomu našemu, potká odhodlaného a statečného chlapce jménem Will. Společně narážejí na neobyčejné bytosti a nebezpečná tajemství. Osud živých i mrtvých přitom třímá v jejich rukou. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Nevka k tomuto seriálu (2)

Lyra's Jordan (2019) (S01E01) 

Zatím maximální spokojenost. Knižní série je perfektní a seriál má dokonalý předpoklad pro to, aby byl jednou z nejlepších adaptací posledních let. Zvířata jsou na "TV" produkci parádní, obsazení většiny rolí skvělé (hlavně McAvoy je jednoznačná trefa) a vizuál naprosto vymazlený. Liška správně démonická a delikátní vizuál je něčím, na čem si smlsne každý anglofil. Zatím si nemám opravdu na co stěžovat a doufám, že si tvůrci udrží laťku stejně vysoko. Ještě dneska si jdu sehnat všechny 3 díly předlohy i s prequelem, protože už je to nějaký ten pátek, co jsem je četl naposledy. ()

The Idea of North (2019) (S01E02) 

Opět skvělý díl. Jednu hvězdičku strhnu kvůli názoru, že se podle mě tvůrci snaží odvyprávět příběh zbytečně rychle. Nováčci se proto v tomto světě můžou místy ztrácet, ale to se snad srovná s dalšími epizodami. Jinak opět moc pěkná animace daemonů a pro znalé celkově dobré tempo. Začíná přituhovat... ()

Související novinky

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

Pán prstenů obsadil mladou Galadriel

19.12.2019

Herečka Morfydd Clark ze seriálu Jeho temné esence byla obsazení do jedné z hlavních rolí v chystaném seriálu Pán prstenů od Amazonu. Clark ztvární mladou Galadriel. Elfskou královnu v minulosti na… (více)

Reklama

Reklama