Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Fulbert je celkem neúspěšný malíř, který si vydělává malováním portrétů po pařížských kavárnách. V jedné z nich se seznámí s atraktivní ženou, jejíž přítel baron mu zadá lukrativní zakázku, umělecky vymalovat jeho palác. Baron je s malířovou prací velmi spokojen a nabídne mu další práci. Chce po něm, aby věrohodně namaloval velké bankovky pro údajnou divadelní hru. Fulbertovi se to sice podaří, ale začíná mu hrozit doživotní vězení za padělání peněz. (MVanis)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Yves Robert napsal a natočil mnohem zdařilejší komedie, tento kousek v podstatě stojí a padá s postavou pana Fulberta kolem kterého se nabalují celem vtipné situace a gagy, jinak, ale tvůrči nápady spíše hajaly. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná nestárnoucí franc.komedie... Svižná, humorná, bez chybiček, kterak "blbec" chytrákovi naletěl.. Téma, které se v podání francouzských klasiků neohraje a neomrzí!! :-)) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá a jednoduchá komedie, kterou zachraňuje pouze um a charisma Sylvy Kosciny. O výkonech ostatních herců bych raději pomlčela. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Praštěná komedie, ve které se něco povedlo a hodně nepovedlo, jak už to tak bývá. Film kdysi dávno vysílala ČTV a může nám sloužit jako krásná vzpomínka na vynikajícího dabéra Miroslava Moravce (v roli úlisného Raymonda Verneta je geniální) i na ještě i po revoluci nedostižný český dabing (Česká televize v roce 1992). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Taká pobláznená komédia o neúspešnom maliarovi, ktorého zneužije barón na výrobu falošných bankoviek. Situačná komédia je natočená v rýchlom tempe, niekedy až príliš. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

I legenda jménem Francouzská komedie šedesátých let má slabší chvilky. Film se táhne odnikud nikam, má spoustu hluchých míst střídaných zběsile sestříhanými sekvencemi typu zatčení-vězení-propuštění. Kromě toho myslím, že Robert Hirsch nebyl dobrou volbou pro hlavní roli v komedii, ale film je tak slabej, že mi ani nestálo za to přemejšlet, kdo by se tam hodil líp. Sylva Koscina a dobrá hudba to nezachránily. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobovy produkt francuzskej kinematografie 60. rokov : niuc viac, niektore gagy su dobre, no hodne humor kriva. Na obe nohy  : 56 % ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší komedie od Roberta, kterou jsem viděl... Hirsch se však mohl docela dobře vyřádit, ale Pierre Richard to prostě není. Scénář slabší, než režie, alespoň to má velmi svižné tempo, takže se vás to nenudí, Slabší průměr a na to že to dělal mistr Yves Robert, tak je to totální zklamání... Ocenil jsem dobrý střih i hudbu a také původní dabing ČT. ()

Reklama

Reklama