Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pánové vášnivě debatují o literatuře. Nemohou se shodnout, který ze dvou autorů je lepší, zda Alexandr Dumas nebo Walter Scott. Rozhodnou se spor o spisovatele vyřešit pomocí divadla. A hned začnou s obsazováním rolí. V dramatizaci Tří mušketýrů do role Mylady obsadí Rozálii, Pécuchet nacvičuje roli D´Artagnana a režisérem je Bouvard. Přitom se oba pánové začnou přít o pojetí postav, ve skutečnosti jim ale jde o přízeň sličné Rozálie... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

laepus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Copak byl Athos slepec? :D Skvělý díl, kdy si dělají legraci sami ze sebe, z herců, divadla a režisérů. Navíc i Dvořák jim více než slibně sekunduje. A ta závěrečná scénka popravy Milady? Dokonalé. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vy máte veliký talent od přírody, ale spíše pro role bytostí nadpřirozených ... Poslyšte to je výborný, ale do jiné hry a jiné postavy... Stájník Michal (Josef Dvořák) zde paroduje Erbenovu Polednici, není moc pravděpodobné že by český básník dorazil do Francie 18. století v českém překladu. Nicméně český divák, který v době natáčení seriálu chodil do divadla Semafor poznal, že Dvořák zde zahrál úryvek ze hry Kytice, v které hrál svou slavnou roli polednice, v ještě slavnější hře. ()

Belsazar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale ta košile je přece až na zem. - Ty nestydo! Já jsem měla se svým mužem pět dětí a nikdy mě v košili neviděl. - A jak jste to dělali? - Už ať jseš venku! Slušná ženská si vždycky nějakej ten způsob najde! ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skutočne vtipných scén je málo, no epizóda poteší pohľadom na prácu hercov a režisérov. Josef Dvořák tu hlavnú dvojicu prekonáva svojím humorným vcítením sa do úloh, ako aj neskorším nevcítením sa do výrazov. ()

Zajímavosti (3)

  • Stájník Michal (Josef Dvořák) zde paroduje Erbenovu „Polednici“. Není moc pravděpodobné, že by český básník dorazil do Francie 18. století v českém překladu. Nicméně český divák, který v době natáčení seriálu chodil do divadla Semafor, poznal, že Dvořák zde zahrál úryvek ze hry „Kytice“, ve které hrál svou slavnou roli polednice, v ještě slavnější hře. (sator)

Reklama

Reklama