Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I v československé kinematografii vznikla řada naivně patetických příběhů o malých dětech ocitnuvších se ve válečné vřavě. V nyní uváděném filmu, natočeném ve spolupráci s běloruskými filmaři, je hrdinou desetiletý sirotek, jehož se ujme otcovsky ujme celá ruská jednotka. Chlapec tam odhodlaně slouží jako zdravotník. Když společně s vojáky dojde do Čech, setká se s matkou vojáka, jehož skonu viděl, ale dlouho nenachází odvahu říci jí krutou pravdu... (české a ruské znění) (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

sator

sator (hodnocení, recenze)

V roce 1978 byla vydána kniha podle filmu s názvem Borisek, kterou napsali Zdeněk Třešňák & Alois Havel.

brucaben

brucaben (hodnocení, recenze)

Kdo nezažil nepochopi.Kdo neviděl neuvěří. A to je příběh maleho Borise. Ale kdo se zajíma o skutečnou historii teto války,tak ví že těchto hrdinu byli stovky.Jenom se o nich moc nemluvilo. A to nejen v Rusku.Najdete je ve Francii,Polsku,Československu a dalších zemí.
Dnes,kdy jsme krmeny nesmyslnymy rádoby historickýmy velkofilmy se nám zda,že je tento film jen  propaganda.Ale co je víc nesmysl. Malý kluk,kterého adoptovala vojenská jednotka (tyto syny pluku najdete i ve vermachtu),který běha pod palbou a pomáha raněným,nebo odvážny americký vojak,který vždy vyhraje,všechno překona a nepřatel jsou proti němu jen banda tupců tak jak nám jsou v poslední době předkladány v mnoha velkofilmech a to i renomovaných režisérů.

egesichora

egesichora (hodnocení, recenze)

Z ryze sentimentálních důvodů dávám tři hvězdičky. Připomíná mi to dětství, když jsme s družinou chodili na podobné klenoty povinně.

Reklama

Reklama