Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Recenze uživatele ElizabethBay k tomuto seriálu (1)

Roseanne (1988) 

Nakonec jsem si k tomuto seriálu našla cestu, dříve jsem totiž nechápala, v čem je jeho kouzlo. To spočívá v nádherně dokonalém ztvárnění fungování rodiny, rodiny, která na rozdíl od drtivé většiny seriálů musí řešit existenciální problémy. Nikdy neměli peníze na rozhazování, spíše naopak, děcka jsou smradi, kteří rodiče v jednom kuse týrají a Dan a Roseanne jsou opravdu skvělým manželským párem, kterému pomáhá držet hlavu nad vodou všudypřítomný smysl pro humor. Moc se mi líbí spousta hlášek, které rodiče (a zejména Roseanne) vypouští na děti, jsou opravdu dobře mířené a skvěle výchovné. Ačkoliv je seriál komediální, tak se za maskou humoru promítá společenská kritika, drama a jak jsem říkala, k zachování zdravého rozumu a naděje do budoucna musí sloužit právě obrana v podobě humoru a humorného nadhledu. Hlavně musím vyzdvihnout Johna Goodmana, který je tradičně skvělý. ()

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama