Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Matt Williams

Scénář:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (více)

Hrají:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiální text distributora)

Recenze (117)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Už když jsem ten seriál coby malé děcko sledoval, přišlo mi, že na tom světě roztomilých tlouštíků není něco v pořádku. Když jsem vyrostl, shledal jsem, že mašiny s tuplovanou nadváhou typu Roseanne jsou v reálu zlé, chamtivé, zamindrákované a věčně nasrané svině, které šikanují celé široké okolí a ve vhodnou chvíli zakousnou svého manžela. Roseanne kladivem do držky. ()

CrazmydRed 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či: = mi je nesympatická Roseanne (a, nie, nie je to tým, že je obézna ;) , je to dosť smutné že sa vyskytujú aj v našich domácnostiach v hojnom počte...) ; = mi lezie na nervy ten nevydarený kvázi humor ; = sa neviem nájsť v tých feministických rečiach ; = si neviem zvyknúť na to šeredné, nesympatické prostredie ; = niekedy pochopím, ako mohol John Goodman vziať takú rolu (ale veď ľudia sme všelijakí) ; = som puritánka, ale mňa NAOZAJ nezaujíma, ako sa Roseanne snaží otehotnieť a mnoho mnoho častí sa točí len okolo kopulácie tých dvoch, čo im tak strašne chutí jesť !!! Vlastne ani neviem, za čo dávam tú jednu hviezdičku...možno len za schopný nemecký dabing, v ktorom som si "dopriala" zopár častí...kde som sa čisto-náhodou usmiala nad niektorými scénkami ),ktorých bolo ako šafranu... :( ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

Tak jo, jdu do diskuse. Je to fakt zajímavý nápad na sitcom, rodina jejíž členové nejsou krásní, nemají moc peněz, nezáří štěstím a nadávají svým dětem- i kvůli souhrnu těchto faktů je seriál tak trochu barevně chudý, což možná při prvním pohledu dokáže odradit. Ale když vydržíte a ovladač necháte chvíli odpočívat, zjistíte, že je to lepší než většina konkurence. No řekněte mi, v jakém jiném americkém seriálu- kromě Simpsonů- něco podobného uvidíte. Je to jiné- přestože hlavní postavy jsou obyčejní lidé (možná spíš právě proto)-a většina lidí nemá jinakost ráda. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kdysi v raném a kulturně zaostalém mládí zábavný rodinný seriál po návratu ze školy, nyní ze zpětnou reflexi seriál nehodný jakékoli větší pozornosti než lehkého obeznámení, aby člověk chápal až do dnešních dnů táhnoucí se narážky a socio-kulturní odkazy. Delší komentář si tento seriál prostě nezaslouží... ()

jpetricek 

všechny recenze uživatele

Pardón, že v tejto patici uzkeho vyberu vyberam len filmy, ktoré mi niečo dali, alebo som videl v posledných dvoch dňoch, ale chcem zvýšiť reputáciu aj tohto seriálu. Ako človek, ktorý pracuje v oblasti TV a filmovej tvorby a človek znechutený scenármi SK a CZ televízií o bohatých vinároch, či napriek si robiacich rodinách, mňa veľmi ešte v 90´rokoch oslovila ROseanne. tento seriál bol presne taký, ako bola vacsina rodín v tej dobe aj u nás. Nemali veľa peňazí, súrodenci sme si robili zle, ale pritom sme sa skutočne mali radi, jedli sme to, čo mama navarila a neriešili sme, na akom oleji to je spravené, či je to zdravé, a aj u nás doma sa riešili problémy, ako strata zamestnania, či podnikať, že dcéra chce ist radsej robit, ako studovať a pod. Niečo podobné spravil Panelák na JOJke, aj ked posunuté o cca 2 dekády ďalej. Každopádne, ak ešte nemáte hypotéku a deti a pocit zodpovednosti, tak vám tento seriál nemusí nič hovoriť. ale ak máte radi občas aj závan skutočnej reality, toto bol seriál, ktorý vedel pobaviť aj poučiť. ()

Galerie (306)

Zajímavosti (20)

  • V páté sérii byla herečka Alicia Goranson, která hrála postavu Becky Conner, nahrazena herečkou Sarah Chalke. (Patw)
  • Sara Gilbert se příliš bála odhalit svým kolegům v seriálu, že je homosexuálka. Se svým tajemstvím se svěřila jen Johnymu Galeckimu se kterým tenkrát chodila. Johny Galecki to po celé roky natáčení držel v tajnosti a podporoval ji. Sara Gilbert poté prozradila, že si ho za to nesmírně váží a dodnes jsou dobří přátelé. (Roby)
  • V květnu 2017 bylo oznámeno stanicí ABC, že se seriál Roseanne vrátí na televizní obrazovky v roce 2018. Jde o návrat seriálu po jeho zakončení v roce 1997. (Patw)

Související novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (více)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (více)

Reklama

Reklama