Reklama

Reklama

Eso v rukávu

  • Západní Německo Frankensteins Spukschloß (více)

Byl to chytrý plán, jenže narazila kosa na kámen. Ocitne-li se člověk na pokraji krachu, má dvě možnosti: buď se vzdá, nebo začne bojovat za svou záchranu. André Ferren, poněkud lehkomyslný finanční spekulant, volí v této situaci tu druhou variantu. Tím spíš, že na onen „boj“ není sám. Jeho milenka Susan je ochotna jít do něj spolu s ním. A jejich plán je zdánlivě zcela prostý. Susan se provdá za jednoho ze zákazníků ústavu – starého multimilionáře, který jí začal projevovat jistou náklonnost, po půl roce vyvolají skandál, manželství bude rozvedeno a povedený páreček získá milionové odstupné. Skutečnost se ovšem, jak už to tak bývá, začíná od původních představ poněkud lišit. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

andrii 

všechny recenze uživatele

Šimrej, šimrej. Za vším hledej nástrahy ženy. /Z/vrhlé sítě předehry. Drapni za prstíky její /ná/vnady, její návrhy. Vyzuj lodičky ohnivé kočičky. Jiskřičky, jehličky. Temné vůně, erotické tůně. Příznaky neřesti svůdné. Extáze nezlomné fantazie, motivace představ paničky vdané. Plán jak z praku, z románového braku. Slasti bizarnosti, strasti drákulovských milenců poeovského času. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

André potrebuje splatiť dvaapolmiliónový dlh, ale jeho viac zaujíma sex a Susan. Príťažlivé vysokohorské prostredie a lokalita starého hradu toho na nudnom príbhu veľa nezachránia. Ono Eso v rukáve chvíľami pôsobí ako najnudnejšia Bondovka všetkých čias. Passer sa sústredí najmä na romantickú líniu a občasná snaha niekoho niekým usmrtiť pôsobí mdle, pretože je nám jedno, prečo vlastne chce niekto niekoho usmrtiť a keď sa to dozvieme, tak je nám to jedno už dvojnásobne. Sharif mi pripadal ako pod vplyvom nejakých netradičných omamných látok. Alebo akoby ani nečítal scenár, len tesne pred akciou začal plniť nezmyselné pokyny režiséra. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

O hodnocení tohoto kousku jsem musel dlouho přemýšlet. Je to vlastně blbost, jenže jsem na ni většinu filmu čučel s nechápavým výrazem, a ani jsem se nestačil začít nudit. Takže nejspíš film tak špatný, až se u něj divák baví. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

O Ivanu Passerovi a jeho podivínství se dá dočíst mnohé. Tento film je přesným příkladem jeho "zvláštností". Omaf Sharif vystřídá prostředí moderního velkoměsta, rurálního podhůří, kasína, žánrově se třepotá mezi dramatem, podobenstvím, akčním filmem a blbostí (to ze všeho nejvíc). Motivace všech postav je dosti nejasná, atmésféra starého hradu kdesi uprostřed francouzských či rakouských (nebo německých) Alp nevyužítá, postava amerického instruktora (Joseph Bottoms) mně šla vyloženě na nervy. Nemastné, neslané, zasněžené. ()

zencitizen 

všechny recenze uživatele

Ten film působí spíš jako kdyby Fellini točil gangsterku inspirovanou Kafkovým Zámkem. Film zcela mimo kategorie a bez výhrad úžasný. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jak když vyšije. Navíc nikoliv britský, jak jsem si myslel, ale v podstatě německý. Se vším co si představíte pod pojmem německý film 70. let. Kýčovité vesničky, zasněžené krajinky, hrady a pár německých Hild. Thriler? Odpudivý finanční spekulant vyluxuje pár milionů z účtu bohatého klienta, nasadí mu do postele svou milenku, jenže klient ho chce zabít a milenka si začne se "zajíčkem". Ale o thriler tu vůbec nejde. Je to děsivá nuda s mimořádně úlisně vypadajícím Sharifem, kterému v druhé půlce dle vyděšeného výrazu došlo v čem to vlastně hraje. Ke konci se to překlápí v šílený bizár s otřesně přehrávající Blackovou, kombinující upocenou romantiku, erotiku, pohádku s hradním "duchem/rytířem" a mimoňské scény. U masérky jsem měl chuť to vypnout, závěrečný výstřel z děla to srazil definitivně na odpad. Tohle že natočil Ivan Passer, naděje české nové vlny? ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Tento film má asi stejný smysl jako následující věta: Poklopec mi spadl do propasti, která nemá jahodovou zmrzlinu, protože si nekoupila deštník, aby neměla blechy na verandě. Citace Omara Sharifa z filmu: "Mám výjimečné postavení... ...mám zvláštní postavení." Nevím, jestli tím myslel svou erekci při masážní scéně, ve které tu tlusťošku nakonec kousnul do kozy, či co? Tato scéna byla tak úchylná a vtipná, ale to byl jediný světlý okamžik. Ale každopádně tento film má skutečně zvláštní postavení... mezi podprůměrnými filmy, i když nedosahuje na samotné dno, jedno vím jistě, už ho nikdy neuvidím. Au revoir. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

kdyby tady nebyl komentář od Slarque, tak bych napsal prakticky to stejné. 45%. Nutno pochválit jedno, a to moc dobrý, přirozený výkon Josepha Bottomse v roli mladého Američana. A ještě jedna poznámka: Je až neuvěřitelné, jak dokázal Passer se svým týmem zprznit literární předlohu. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Ne snad divný film, ale zvláštní jistě. Možná přidám ještě časem jednu hvězdu (nemyslím že jsem ho viděl naposled a klidně si ho dám ještě někdy znovu a ne že ne jak tu někdo psal) za hudbu (Vangelis), což tady není zatím uvedeno a budu to muset hlásit, protože chybějící Vangelis se prostě hlásit musí :-) a další kus přidané hvězdy za půvab Karen. Další možné plus k přidání hvězdy jsou záběry na krajinu a pěkné sportovní vozy 70-tých let. ()

Reklama

Reklama