Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je to příběh, který se točí kolem lepkavých, plstěných stolů. Je to čistý vývar konfliktů, smršť koulí a pěstí. Je to film nadupaný vizuálními efekty, rychlými střihy a "svérázným humorem". Jack, Thomas a Wayne jsou tři nevybuchlé nálože s tou správnou výbavou.. Objíždí wellingtonské podsvětí a v těch nejzahulenějších barech hrají billiard o peníze. Je to jejich životní styl. V cestě za velikým balíkem peněz jim stojí bikeři, kněží, servírky, choleričtí bankéři, ale hlavně šedá eminence místního podsvětí - hákoruký holič s řeckým přízvukem. Nechat se u něj oholit, znamená přijít o nějakou tu část lidského těla. A co nezařídí ostrá břitva, o to se postará ochranka - "jak ta dokáže být milá". Blíží se rozhodující turnaj a našim Stickmenům někdo utahuje oprátky kolem krku. Kdo se stane vítězem, poraženým, legendou? Kolik lidských těl je schopna pojmout taková středně veliká žumpa? A kolik dní vkuse vydrží hrát Wayne svůj oblíbený Play Station? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kulečník miluji tudíž se dalo očekávat mé nadhodnocení tohoto filmu. Film je celý o turnaji a hlavních hrdinech, kteří nečekaně zvítězí i nad favorizovanými soupeři.. Ale na filmu mne nebavil jen kulečník, ale i fůra vtipných scén typu ožralý hráč kulečníku rozdrtil soupeře, závěrečná scéna s mužem v růžovém na záchodě atd.. i zvrat s přítelkyněmi stál za to sice ta akce, kdy schválně prohrály byla laciná, ale co už... 4z5 ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouhá doba, co jsem tenhle filmek viděl. Z hlavy mi však nejde spousta scén - opilý hráč, který ani jednou nezaváhá; jehelníček; hra o celý bar atd atd..je toho prostě dost a dost..a..i všichni hlavní herci mě v pozitivním smyslu překvapili..ač v některých scénách působili nedostatečně sebevědomě..už se těším, až Stickmany uvidím znovu. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Len taká zábavka. Biliardový turnaj celkom fajn, všetko odstatné je len hra na ozajstnú gansterku. Kvalitou na hony vzdialené od ZBAĽ PRACHY A VYPADNI, napriek tomu stále prijateľné. Tak trochu sklamanie, čakal som silnejší príbeh. ŠTVRTOK bol ako napodobenina kultových gangsteriek zaujímavejší... BIG LEBOWSKI ako pocta športu omnoho originálnejší... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

“Nechte tyhle kluky odejít!“ „Řiká kdo?“ “Řiká ministr posranýho zdravotnictví!“ Novozélandská černá komedie v typicky Britském střihu!! Dobře natočená záležitost o bandě týpků hrajících pool. Kupa bizardních postaviček a docela atraktivní prostředí nejrůznějších barů a heren. Jaté to má plusy? +1 kupa hlášek jako z nějaký americký klasiky nebo jízdy typu Sbal prachy a vypadni. +2 skvělá kamera, která není nikdy statická a dokonale stačí tempu příběhu. +3 dokonalý prostřihy, kterýma se film jenom hemží a zvlášť hra kamery a kulečníkový koule stojí za to. +4 naprostá nevázanost, naprostá volnost, vlastní pohled na svět kolem nás a notná dávka originality. +5 skvělý výběr hudby dle postavy jenž právě stojí za tágem. A mínusy? –1 za to tvůrci nemůžou, ale v televizi zvolili špatně dabing, kterej mi k některým postavám totálně nesednul. Výsledkem jsou moje 4 hvězdičky, protože z takovýhleho filmu musíte vyždímat maximum a právě tohle se stalo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tágo do ruky a jednu kouli za druhou umístit do děr a vydělat na tom balík peněz. Nejlépe, když se podaří na své místo dopravit, co nejvíce kulečníkových koulí hned po rozstřelu. Mám k billiardu poměrně odtažitý vztah. Film je věnován této hře, kdy se hraje o velké peníze a dokáže rozehrát kolem kulečníkových stolů černohumornou "gangsterku" slabších rozměrů, ale efektních záběrů s barevným filtrováním a rychlých střihů na koule posunující se po stole. Nijak známé herecké obsazení je dáno původem země ve které film vzniknul. Import z Nového Zélandu. Robbie Magasiva, hrající hlavní roli, tohle jméno zrovna nezní novozélandsky. Film se znatelně inspiroval známějšími americkými vzory, ale zase jen slepě neopisoval a občas přišel s nějakým nápadem z vlastního ranku. Film, který v žádném případě nestrhne, nepřinese nijak extra zapamatovatelné scény, ale jehož sledování není ztrátou času. Kdo se zajímá o billiard nějak víc, může odkoukat z filmu pár technických a dovednostních fines. 60% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama