Reklama

Reklama

Jáma

  • Česko Nemám strach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italsko-španělsko-britský film se odehrává v parném létě roku 1978 v idylickém městečku na Sicílii. Vypráví o devítiletém Michelovi, který náhodou zjistí, že v podzemní sousedního domu je držen v zajetí unesený chlapec Filippo. Neví, komu se má se svým objevem svěřit a postupně zjišťuje, že dospělí, včetně jeho vlastních rodičů, se nehodlají do ničeho plést a dokonce ho varují, aby na všechno, co viděl, zapomněl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální podívaná jakou jsem viděl snad jen v podání Spielberga s Kaminskim a Aronovskeho ve Fontáně. Skvělá, ale opravdu skvělá režie, taktéž skvělá práce s kamerou a dokonalý střih. Ale to nejlepší na celém filmu je hudba, to ozvučení prostě nemá chybu. No a k tomu všemu, po velmi dobrém vývoji děje vynikající konec filmu. Tohle prostě musíte vidět, musíte. Aaaaaa... nejlepší Evropský film jaký jsem kdy viděl ;-) ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Musím se příznat, že když jsem si tento film pouštěl, neměl jsem absolutní potuchy, o čem tento film má být. Byl jsem velmi překvapen, první polovina se jevila jako velmi slušný horor, který má dokonalou hudbu a hlavně odpovídající atmosféru. Neustále mi vrtalo hlavou, kdo je to záhadné dítě v díře trpící hladem. Druhá polovina se převrhla v psychologické drama, které ve mně zanechalo spousty nevyřešených otázek. Celý film vyvrcholil poněkud kýčovitým koncem, který mě hodně rozhodil a dalo by říct, že v mých očích znehodnotil celý film. Přesto je film Nemám strach velmi zajímavým a nápaditým počinem, který stojí za to zhlédnout a já něj nezapomenu asi hodně dlouho. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Hrejivé podobenstvo o morálnom vývoji na prahu mladosti, kedy stále ešte detskými očami nazeráme priamo do sveta dospelých. Do sveta po ktorom prirodzene túžime, zároveň mu ešte nie celkom rozumieme. Dokážeme ho už vážiť, ale rovnako tak sme pripravení aj na nejaký ten kompromis. Našťastie sme zatiaľ nestratili kontakt so šírim svetom fantázie, počúvame jej odkaz a dokážeme sa - kým nám ona ešte stále kryje chrbát - odhodlať k rozhodnutiam. ...No a nakoniec (a to hlavne) je Nemám strach príbehom o potrebe odvahy ako jednej zo základných cností. Nie však iba o prostom zápase so strachom z neznámeho, ale o odvahe nepoľaviť a vzoprieť sa tomu, s čím v tom inak úžasom svete (dospelých) nesúhlasíme. ********* A nakoľko tu máme čo dočinenia s neobvykle zrozumiteľným, no predsa len silne poetickým, do výrečných metafór zabaleným a akoby z pohľadu detských očí vyrozprávaným príbehom, sú akékoľvek výčitky ohľadne gýčovitosti, nereálnosti, naivity či malej uveriteľnosti nevďačné a krátkozraké. Tento výlet do sveta polozabudnutých spomienok na úžasné dobrodružstvá totiž ponúka vzácne očisťujúci zážitok a je len na nás, koľko z jeho čírosti prijmeme. Aj kvapka z toho môže znamenať veľa, preto neváhajte a skúste. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Úchvatný film který mě naprosto pohltil. Příběh chlapce a jeho kamarádů odehrávající se na Sicilském venkově 80- tých let minulého století. Střet dětského světa se světem dospělých a jeho problémy. Na krásném jihu Evropy se odehraje příběh plný emocí, vášní, ale také poetiky. Skvělá režie, kamera i herci, hlavně v dětských rolích. A také ta nádherná a podmanivá hudba, až cítím ten žár sálajícího slunce. Pro mě nejlepší italský film posledních let. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Na taliansky film dosť dobré. Milé prekvapenie, kvalitná dráma aj napriek tomu, že zväčša sú hrdinovia malé deti. Film nenudí, miestami by síce potreboval prestrihať, ale inak kamera slušná, dobré zábery. Vizuálne celkom pekný štandard. Čakal som viacej hororu, ale je to čistá dráma. Záver je kvalitný a šokujúci. Jama je zaujímavý film, pre Talianov menší skvost. Neohúri priveľa, ale za pozornosť stojí. 68% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Film je volně inspirován skutečným únosem dítěte z Milána a novelou napsanou o něm (CliffLee)
  • Režisér Gabriele Salvatores oslovil téměř 600 dětí pro roli Filippeho, nakonec se rozhodl pro nováčka Giuseppeho Cristiano, syna pracovníka firmy Fiat. (CliffLee)

Reklama

Reklama