Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O osmi vojácích zapomenutých válkou na malém ostrově.  Rok 1941. Osm italských vojáků obsazuje ve jménu Mussoliniho malý řecký ostrov kdesi v Egejském moři. Po zuby ozbrojení vojáci najdou v opuštěné vesnici jenom pár slepic. Čas míjí a nikdo se neobjevuje. Vojáci přestávají držet hlídky, odkládají uniformy i rozkazy. Povinnost se mění v prázdniny. Nic se na tomto stavu nezmění ani po návratu vesničanů z hor. Na ostrůvku není ani rádio, a tak nepřicházejí žádné zprávy. Válka je kdesi daleko, nikdo ani neví, jestli už neskončila. A náruč krásné Vasilissy přináší zapomnění... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Modron

Modron (hodnocení, recenze)

Film jsem poprvé viděl na dnes již zaniklé TV3 a moc se mi líbil. Nyní jsem ho viděl znovu a musím říct, že neztratil nic ze svého kouzla. Film působí trochu ospale, ale myslím, že právě takto tento snímek působit má. Film nejvíc staví na dialozích mezi vojáky a myslím, že se to povedlo na jedničku. Třeba když se celá parta hlavních protagonistů zkouří a potom se zanícením "filozofují" o válce a o životě. Nebo třeba když seržatnt prohlásí, že mu tato atmosféra přijde jako konec krásných a prázdnin o on musí zpátky do školy. Film na mně působil celou dobu pohodově, laskavě a hlavně úplně bezstarostně. Pro mně srdcová záležitost a náderný film o nicnedělání. 100%

Související novinky

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama