Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cristina, Ana a Rosa jsou tři sestry, jejichž povahy a životní styl se sice velmi liší, jedna druhé se už dávno odcizily, ale jedno mají společné: cítí se životem zahnány do slepé uličky. Nejstarší Rosa má skvělou kariéru, ale je jí třicet a je sama, bez partnera i přátel. Ana sice má rodinu, ale vdávala se spíš z trucu a role věčně uklízející hospodyňky, matky a manželky ji moc neuspokojuje. Nejmladší Cristina je nezávislá, svérázná, střídá partnery, ale touží po něčem úplně jiném... Všechny tři řeší svou situaci obdobně - konzumací chemických preparátů, které sice na chvíli nabídnou iluzi spokojenosti a štěstí, ale nakonec ty, kdo jim propadnou, ovládnou a postaví mimo realitu. Všechny tři však ještě mají šanci na změnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Docela obstojný a zábavný film, bohužel s mnoha nevěrohodnými scénami a některými nepřesvědčivými herci. Čekal jsem ale trochu víc od filmu a po dokoukání paradokoxně i od hodnocení zde na čsfd :-) ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

HUDBA: Pascal Gaigne, Vypovídající hodnota tohoto snímku není moc valná ani ničím obohacující. Spíše se jen kecá kecá, ale neprožívá. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto bezprostředně po dočtení stejnojmenné knižní předlohy. (I když o stejnojmennosti lze mluvit pouze v případě původního španělského názvu filmu, který se shoduje s titulem knihy. Český název filmu se od toho původního, pod nímž i kniha vyšla česky - Láska, zvědavost, prozac a pochybnosti - z nepochopitelných důvodů odklání). Po knize jsem sáhl pro svou afinitu k současné španělské literární produkci, moc mě ale neoslovila. Je to taková trochu lepší červená knihovna - najdou se tam i lepší momenty, ale jako celek to nic světoborného rozhodně není. S filmovou adaptací to dopadlo ještě hůře, je to veskrze nudný a zbytečný film, který nestojí za pozornost (osobně jsem ho skoro nedokázal dokoukat). Většina toho, co je na knize zajímavé, byla ve filmu vypuštěna (vyprávění z pozice 3 různých postav, vystižení atmosféry Španělska na konci 90. let...), a celý film působí neobyčejně lacině (resp. nízkorozpočtově, chcete-li) a fušérsky (řekněme ve stylu té odpadní romantické produkce, co běží na TV Barrandov či Prima Love). Nenapadá mě důvod, proč věnovat svůj drahocenný čas tomuhle melodramatickému cajdáku - libovolný Almodóvarův film strčí tuhle kravinu do kapsy (autorka předlohy, Lucía Etxebarria, si mimochodem sama vysloužila označení "Almodóvar v sukních"). ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější byla hned úvodní scéna, kdy se dvě kamarádky baví o svých sexuálních zkušenostech a pranic jim nevadí, jak na to reaguje okolí (a hlavně řidič). ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k názvu filmu jsem tedy čekal úplně něco jiného, než jsem právě viděl, čekal jsem nějaké drama o drogách, ale místo toho jsem viděl příběh o 3 sestrách, které mají každá svůj vlastní problém s muži a taky vlastní utišicí prostředek. Film se tak u mě úplně minul cílovou skupinou. Přesvědčené feministky ať si přidají jednu hvězdičku navíc. 2,5* (mmj. jsem díky tomuto filmu alespoň zjistil, že má Gerard Depardieu hrajícího syna) ()

Koryntos odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film byl pro mě opravdu velkým zklamáním, protože jsem četla knihu, mimochodem, jak správně poznamenala kamarádka, kniha se přece jmenuje jinak. Ano, jmenuje se Láska, zvědavost, prozac a pochybnosti a ten název, by jistě i film vystihl lépe. Nevím, jestli tvůrci vsázeli na to, že když dají do názvu pouze názvy drog, film se dočká větší pozornosti. Nedočkal. Hlavně netuším, jak se tvůrcům filmu povedlo oklestit všechno, co bylo v knize důležité a zajímavé a nechat tam jen nedůležitý zbytek. Ve filmu, šlo krásně propojit přítomnost, s tím co se stalo v minulosti, prostě si s tím trochu víc pohrát. Navíc v knize je asi nejerotičtější scéna, o které jsem kdy četla a kterou si musí tajně představovat tak ¾ % žen. To co je ukázáno ve filmu, by měli zakázat, nic protierotičtějšího jsem nikdy neviděla, scéna s dejchátkem a fakt hnusným úlisným hercem, mě naštvala asi nejvíce, ostatně všichni představitelé mužských rolí vypadali opravdu divně, jak ze starého německého porna. Že by za tou zkaženou naprosto protierotickou scénou a opravdu hrozným výběrem mužských herců stály španělské femistky??? V knize byla navíc úžasně vykreslena psychologie hlavních postav a pohled na svět ženskýma očima, což ve filmu bylo opravdu oploštěné a naprosto bezduché. Chtěla jsem dát jednu hvězdu za hlavní představitelku, ale nemůžu. Takže film vyhodit, povinně přečíst knihu!!! ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tři sestry, z nichž jedna je promiskuitní, druhá je v depresi z nevydařeného manželství a třetí feministická kariéristka, která však vede nudný život a ve svých třiceti letech ještě nic nezažila. Všechny tři byly ve svém ranném mládí zamilované do téhož chlapce Mikela a své trauma z dětsví si přinesly i do dospělosti a téměř se přestanou vídat.. Paradoxně, když se feťák Mikel předávkuje a zemře, najednou všechny tři sestry procitnou, začnou se více stýkat, hodí svůj dosavadní život za hlavu a začíná se jim dařit. Celkem nevěrohodný příběh by nevadil, jen kdyby byl lépe zpracován. Takhle u mě je to čistý průměr 2 a půl hvězdy = 50%. Třetí hvězdu přidávám za současnou náklonnost ke španělskému fimu, který se snaží být hodně originální. ()

marti 

všechny recenze uživatele

Feministické dielo. Týmto adjektívom nálepkujem diela, v ktorých sú muži bezdôvodne zobrazovaní ako pravdepodobný zdroj problémov žien. Tri sestry, jedna súloží s každým, žije voľným životom, kŕmi sa ľahkými drogami a je nešťastná, druhá je v domácnosti, súloží len s manželom, berie válium a je nešťastná, tretia nesúloží s nikým, robí kariéru, berie Prozac a je nešťastná. Za to môžu: ich otec, ktorý ich bez dôvodu opustil, Michel, kamarát z detstva, ktorého všetky tri milovali a ktorý jednu z nich bil a znásilňoval a s druhou súložil od 9 rokov. Zlaté časy, keď sa čarodejnice upalovali na hraniciach :-). Ale pozerať sa na to dá ako na inštruktážny film pre mužov, pretože napĺňa porekadlo, že žena nevie čo chce a nedá pokoj, kým to nedostane. ()

Reklama

Reklama