Reklama

Reklama

Planeta Země z vesmíru

(seriál)
  • Česko Země pohledem z vesmíru (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pohled na planetu Zemi z vesmíru bere dech. Satelity obíhající kolem ní nám umožňují sledovat její povrch do nejmenších podrobností. Poznejte příběh o životě na Zemi ze zcela nové perspektivy... Kamery ve vesmíru zachycují příběh života na naší planetě a nahlížejí na něj z úplně jiné perspektivy. Satelity pozorují rodinu slonů sužovanou suchem, odhalují dosud neznámé kolonie tučňáků císařských jen díky barvě jejich trusu a objevují tajuplné ledové kruhy, které můžou ohrozit životy tuleních mláďat. Špičkově natočený dokument z produkce BBC využívá kamery na zemi, ve vzduchu i ve vesmíru a přibližuje největší přírodní krásy i divy, podnební jevy nebo dramatické změny ročních období. Planeta Země z vesmíru nabízí pohled na náš domov tak, jak jsme ho ještě neviděli. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že záběry z vesmíru budou jen takový sporadický gimmick, jak nalákat diváky na další přírodopisnou minisérii, a jsem rád, že jsem se mýlil. I když není dokument složen jenom výhradně z nich, všechno se to skutečně okolo nich točí a sledujeme jak přírodní krásy, tak činnost lidstva - ať už tu pro naši planetu negativní, tak sem tam i tu pozitivní. Některé záběry z vesmíru, časosběrné time lapsy nebo průlety z oběžné drahy až na povrch Země jsou skutečně dechberoucí. Plus jsem rád, že tu tentokrát nesledujeme jen ty nejprofláklejší zástupce zvířecí říše, ale tvůrci ukazují i řadu zajímavých konkrétnějších věcí a příběhů z různých koutů planety. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC vždy přesahovaly rámec běžných dokumentů a předčily všechny ostatní. Jenže ty, které slavná televizní stanice chrlí na diváky v posledních letech jsou i díky nejmodernějším technologiím doslova dech beroucí. A Planeta Země z vesmíru mezi ně rozhodně patří. Záběrů z vesmíru není zase tolik, ale o to více potěší, co všechno a jakým způsobem lze z vesmíru zahlédnout. A jak funguje přibližování díky družicím a oddalování. Co vše mohou vědci vidět a pochopit. Co odhalit. Opět sledujeme nádhernou, barevnou a úžasnou podívanou, která se zkrátka neomrzí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Záběry "z vesmíru" jsou skutečně velmi zajímavé, ale není jich až tak moc. Jinak "obyčejný" řadový dokument, takže jasných 100%. Další perfektně odvedená práce plná úchvatných obrazů a tím, že se tato série zaměřuje na celý svět, je to ještě o něco zajímavější. ()

Galerie (71)

Reklama

Reklama