Reklama

Reklama

Planeta Země z vesmíru

(seriál)
  • Česko Země pohledem z vesmíru (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Pohled na planetu Zemi z vesmíru bere dech. Satelity obíhající kolem ní nám umožňují sledovat její povrch do nejmenších podrobností. Poznejte příběh o životě na Zemi ze zcela nové perspektivy... Kamery ve vesmíru zachycují příběh života na naší planetě a nahlížejí na něj z úplně jiné perspektivy. Satelity pozorují rodinu slonů sužovanou suchem, odhalují dosud neznámé kolonie tučňáků císařských jen díky barvě jejich trusu a objevují tajuplné ledové kruhy, které můžou ohrozit životy tuleních mláďat. Špičkově natočený dokument z produkce BBC využívá kamery na zemi, ve vzduchu i ve vesmíru a přibližuje největší přírodní krásy i divy, podnební jevy nebo dramatické změny ročních období. Planeta Země z vesmíru nabízí pohled na náš domov tak, jak jsme ho ještě neviděli. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že záběry z vesmíru budou jen takový sporadický gimmick, jak nalákat diváky na další přírodopisnou minisérii, a jsem rád, že jsem se mýlil. I když není dokument složen jenom výhradně z nich, všechno se to skutečně okolo nich točí a sledujeme jak přírodní krásy, tak činnost lidstva - ať už tu pro naši planetu negativní, tak sem tam i tu pozitivní. Některé záběry z vesmíru, časosběrné time lapsy nebo průlety z oběžné drahy až na povrch Země jsou skutečně dechberoucí. Plus jsem rád, že tu tentokrát nesledujeme jen ty nejprofláklejší zástupce zvířecí říše, ale tvůrci ukazují i řadu zajímavých konkrétnějších věcí a příběhů z různých koutů planety. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Záběry "z vesmíru" jsou skutečně velmi zajímavé, ale není jich až tak moc. Jinak "obyčejný" řadový dokument, takže jasných 100%. Další perfektně odvedená práce plná úchvatných obrazů a tím, že se tato série zaměřuje na celý svět, je to ještě o něco zajímavější. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dokumenty BBC vždy přesahovaly rámec běžných dokumentů a předčily všechny ostatní. Jenže ty, které slavná televizní stanice chrlí na diváky v posledních letech jsou i díky nejmodernějším technologiím doslova dech beroucí. A Planeta Země z vesmíru mezi ně rozhodně patří. Záběrů z vesmíru není zase tolik, ale o to více potěší, co všechno a jakým způsobem lze z vesmíru zahlédnout. A jak funguje přibližování díky družicím a oddalování. Co vše mohou vědci vidět a pochopit. Co odhalit. Opět sledujeme nádhernou, barevnou a úžasnou podívanou, která se zkrátka neomrzí. ()

Reklama

Reklama